Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apa lettem 17 évesen. Ez...

Apa lettem 17 évesen. Ez mennyire gáz? Most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Baleset volt. Mondtam a barátnőmnek, hogy vetesse el mert én nem akarom de ő és a szülei nem akarták elvetetni. Tök jó hogy nincs beleszólásom. Szakítottunk mikor még terhes volt, néha beszélünk attól de nem hiszem hogy valaha is lesz még valami közöttünk. Ma délelőtt hívott fel, hogy nemsokára megszületik a fiam és szeretné ha bemennék de nem mentem. Most tuti nagyon meg van sértődve és bevallom jogosan. Azon gondolkoztam egész nap hogy mkst hogyan tovább, kezdjek-e valamit a gyerekkel vagy hogy legyen de nem tudom. Te mit tennél a helyemben?
2013. jan. 8. 13:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 anonim ***** válasza:
75%

Szegény gyerek, kedves kérdező, gondolj bele az ő helyzetébe, senki nem akarja hogy megszülessen és mégis itt van, majd 20- 30 év múlva hogy fog a szemetekbe nézni?

Sajnos nemérted amoiről beszélek, de majd az idő jól az agyadba vési.

2013. jan. 8. 14:04
 32/102 anonim ***** válasza:
88%
Sajnállak, hogy akaratodon kívül, gyerekként apa lettél. Nem egy kellemes helyzet. Nagyon sokféle tanácsot kaptál, van amelyik megállja a helyét, van, amelyik nem. Ha nem ismered el az apaságot, a gyámügy hivatalból megindítja az "apa kerestetik" című eljárást. Ha annak végén bebizonyosodik, hogy te vagy az apa, fizetnek kell a gyerektartást. Olyan nincs, hogy te a gyerek megszületése előtt nyilatkozatot adsz a lánynak vagy a szüleinek, hogy a megkérdezésed nélkül döntöttek úgy, hogy a csaj megszüli a gyereket. Egy esélyed van: gondolom a csaj is fiatal. Ha férjhez megy, lehet, hogy a férj a család egységessége érdekében az első közös gyerek megszületésekor örökbe fogadja a te gyermekedet. Ez nyílt örökbefogadás lesz, ami azt jelenti, hogy a nevére veszi, nem fizetsz gyerektartást, a gyerekkel nem tarthatod a kapcsolatot, de örököl majd utánad. Tehát - végig kísér egész életeden.
2013. jan. 8. 14:05
 33/102 anonim ***** válasza:
81%
Bárcsak áttudnád érezni mit érez egy ártatlan kis ember, aki apa nélkül nő fel! :( (4 évesen hagyott el apám..) Ma már nekem is kisfiam van, nem sokkal vagyok idősebb mint te korban. Viszont agyban több évtized a külömbség köztünk.. Menj be a picihez, hidd el, azonnal tudni fogod mi a jó. Ne az anyáért menj, ne a szüleid unszolására, de még csak magad miatt se.. A GYEREKED miatt menj! Tudom hogy nem vagy könnyű helyzetben, de szüksége van rád a fiadnak. Ha van benned egy pici emberiség is, akkor bemész.. Hidd el hogy amikor benő a fejed lágya, hibáztatni fogod magad amiért nem foglalkoztál vele. Tizenév múlva megkeresed majd mert megbánod a készülő döntésedet és akkor mit mondasz majd neki? Szerinted mit fog gondolni rólad? Engem is megkeresett apám, amikor 14 voltam... Te is megfogod őt.
2013. jan. 8. 14:15
 34/102 anonim ***** válasza:
17%
Hát öcsém,ezt jól megszívtad.Amúgy tudtad,hogy feltalálták már a gumit,vagy az óvszert?Mostmár mindegy.Egyet tehetsz:tükörbe nézel és nem követed el megint ezt a hibát a következő kapcsolatodban.
2013. jan. 8. 14:17
 35/102 anonim ***** válasza:
80%

Azért a lány szüleit is megkérdezném hogy ilyen esetben mi a jó fészkes fenének nem engedik az abortuszt?

A lányuknak ezzel el van cseszve a fiatal kora és ha a szülők nem segítik akkor egyedül komoly szakma nélkül (ki tudja hogy oldaná meg a továbbtanulást) MO-n pokol lesz az élete.

2013. jan. 8. 14:19
 36/102 anonim ***** válasza:
71%

Én nem értem,hogy sok válaszoló miért cseszteti a kérdezőt! Rendben,ha már mindenbe bele akartok kötni,akkor oké,fiatal mindenhez,nem felnőtt,de a döntéseiért felelősséget kell vállalnia. Itt amúgy mindenki csak azóta él nemi életet,hogy lakása/jövedelme/illetve felnőtt kora van? Már csak azért,mert annyira ágáltok amellett,hogy ha már megcsinálta,vállaljon érte felelősséget. Szerintem nem fair,hogy más tettéért legyen felelős,mert a gyerek felelősségét a lány és szülei akasztották a nyakába. Mondjuk azt meg én nem értem,hogy ha annyira tudod,kedves kérdező,hogy nem a felelőtlenség miatt lett a baba,mert védekeztetek,hanem "baleset" volt,azt hogy nem vettétek észre rögtön? Van esemény utáni tabletta,azt pl lehetett volna alkalmazni.

Szerintem menj el megnézni a gyerekedet,ha másért nem,hát azért,hogy meg tudd beszélni a lánnyal és annak szüleivel a továbbiakat. Mert ha most berágnak,hogy milyen köcsög vagy,hogy nem mész el megnézni sem,akkor majd ügyeskednek a gyerektartással. Pedig szerintem semmi joguk nincs hozzá,ugyanis,nem ti vállaltátok,te egyáltalán nem egyeztél bele,tartsák el ők,mert úgymond,nem neked szülte a barátnőd,hanem a szüleinek. Bár ez csak az én véleményem.

De mindenképp látogasd meg,neked sem lesz később bűntudatod és nem is leszel elkönyvelve bunkó parasztnak.

Amúgy a lány akarta inkább megtartani,vagy a szülei erősködtek?

22L

2013. jan. 8. 14:25
 37/102 anonim ***** válasza:
61%
Emberek nem gyanús hogy a héten ez a 4.ik ilyen kérdés??? És még csak kedd van :D
2013. jan. 8. 14:33
 38/102 anonim ***** válasza:
44%
Ilyen esetben egyébként egy jó ügyvéd simán elintézi hogy a kérdezőnek ne kelljen gyerektartást fizetnie. És egyet értek az előttem szólóval, nehogy már a kérdező legyen 1 személyben a hibás, én azt is simán el tudom képzelni hogy a lány agyoniskolázott szülei azért voltak a gyerek megtartása mellett mert a gyerektartást egy plusz jövedelemforrásnak gondolják a család számára.
2013. jan. 8. 14:37
 39/102 anonim ***** válasza:
39%

Sajnálom, hogy 17 évesen apa lettél.

Egyet nem értek a lány részérol. Ha kozolted vele,hogy nem szeretnéd megtartani a gyereket, nem akarsz apa lenni és utána szakítottatok is, miért keresget téged, hogy látogasd meg?

2013. jan. 8. 14:57
 40/102 anonim ***** válasza:
57%
18 év alatt a szülei döntenek a gyerek sorsáról. szerintem a szülei akarták a csajnak, azért nem ment abortuszra.
2013. jan. 8. 15:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!