Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van közöttetek olyan, akinek...

Van közöttetek olyan, akinek nem volt gyerekként és kamaszként sem saját szobája? Ti hogy éltétek meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem feltétlenül arra gondolok, hogy valakinek a szüleivel kell egy szobában laknia, hanem például a testvérével és soha nem lett külön szobája.

Akik így jártak, nektek milyen volt? Rossz, vagy elviselhető?

2013. jan. 3. 19:58
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%
Én 8 éves koromtól olyan 17-18 éves koromig az anyámmal és a másfél évvel idősebb nővéremmel kellett, hogy egy szobában legyek mivel nagyon rossz körülmények között éltünk. Eleinte nem zavart de a kamaszkorban már nagyon. 18 évesen nagyon örültem mikor lett külön szobám, imádtam. Valahogyan sosem adhatta vissza, vagyis nem pótolhatta azt amiben hiányt szenvedtem... szerintem nagyon fontos a külön szoba! Pár évig éltem aztán csak ott mivel megismertem a mostani férjemet és összeköltöztünk, de azért még mindig szívesen gondolok vissza az én kis saját szobámra!
2013. jan. 5. 18:23
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Én amióta élek a nagymamámmal lakok egy szobában. Aztán amikor elváltak a szüleim, állandóan költöztünk albérletről albérletre és sokáig egy ágyban is aludtunk kb. 15 éves koromig. Aztán a kétszemélyes ágy kezdett tönkre menni és anyám úgy gondolta hogy amúgy is elég nagy lány vagyok már és vegyünk két külön ágyat.

Amúgy mióta elköltöztünk mindig mindenhol mi kapjuk a legnagyobb szobát és roppantul idegesítő, hogy olyan mint egy nappali, állandóan mindenki bejárkál ide, ha pl anyám veszekszik bátyámmal akkor is bejönnek ide és itt veszekednek. Van egy kiskutyánk is, az ő helye is itt van bent és általában mindig bent van. Szóval hárman vagyunk egy szobában. :)

Hátránya annyiban van hogy a mamámmal lakok, hogy pl elkezdődik a híradó akkor a barátok köztig a tv szent és sérthetetlen. No meg szokott horkolni is. Vagy pl. morog állandóan ha éjszakázom. Ha tvzik és én meg tanulnék, néha zavar, de ezt a problémát fülessel megoldottuk. Van egy párom is, ha itt aludt akkor velem egy ágyba aludt, persze mamám itt volt. De sosem zavarta a barátomat. Másik hátrány hogy szem előtt vagyunk állandóan. :) Persze mamám sokszor kimegy mert nem akar teher lenni, de sajnálom szegényt szóval mindig mondom hogy jöjjön vissza. 79 éves :)

Pozitívumként azt tudnám mondani, hogy ő a második anyám.Ha valami bajom van vagy valami történt mindig neki mondok el mindent, vele beszélek meg mindent. Szóval nagyon jó a kapcsolat közöttünk. Sokkal jobb mint anyámmal. Ha valami van egyből meglátja az arcomon és nem hagy békén amig el nem mondom, ilyenkor nagyon tud idegesíteni, mert jól jönne egy kis magány.

Bátyámmal mindig külön szobánk volt és elég rossz a viszonyunk.

2013. jan. 5. 18:33
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
17/L ( ez lemaradt :) )
2013. jan. 5. 18:34
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én a 4 évvel idősebb bátyámmal laktam egy szobában, és soha nem volt külön szobám. Amikor még gyerekek voltunk, legalább nem féltem a sötétben... majd amikor eljött a kamaszkor borzalmas volt, rengeteget veszekedtem a szüleimmel, hogy saját szobát akarok. Egy - nem volt megoldható, kettő - most 25 évesen visszagondolva, feleslegesen hisztiztem. De ez függ attól is, hogy kinek hogyan alakul az élete. A tanulást úgy oldottuk meg, h én a szüleim hálószobájában tanultam. Barátok neki nem voltak, én meg miatta nem is hívtam át soha senkit, mindig én mentem... Ha nem megoldható a külön szoba, kompromisszumot kell kötni. 5en éltünk egy családban. Sajnos a sors úgy hozta, h elég fiatalon elveszítettük a szüleinket és nagymamánkat - az idén, ezért amikor hazatérek a kollégiumból, jó h ott van bátyám, a mi közös szobánkban :)
2013. jan. 5. 18:53
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Egész életemben így éltem,én így nőttem fel,nem zavar,de persze jó lenne saját szoba.
2013. jan. 5. 20:04
 36/42 anonim ***** válasza:
Én egész sokáig a három nővéremmel laktam egy szobában, az jó volt, de utána az öcsémmel! Na az borzalmas volt, és mikor végre kaptam külön szobát akkor sem tudtam elvonulni, mert nem volt kilincs se az ajtón, és mindneki akkor rontott be kopogás nélkül, amikor kedve tartotta
2013. jan. 5. 21:23
 37/42 anonim válasza:
100%

Én ugyan 14 éves vagyok. De én a nővéremmel lakok egy szobában. Egy éve kb. vett ki a a barátnőjével egy albérletet, de amikor a főiskoláján szünet van, hazajön, meg akkor is amikor beteg vagy hétvége van. Régen nagyon-nagyon rossz volt, veszekedtünk. Most már békésebben élünk, csak az nem kellemes amikor a fiúja jön aludni, nekem meg anyáékhoz kell átvonulnom.. Meg amikor mind a ketten zenét akarunk hallgatni úgy, hogy mind a kettőnknek más az ízlése... Meg a Tv-ben is mást akarunk nézni. De általában ugyanakkor fekszünk én egy kicsivel kelek korábban , mint ő, ebből ritkán van probléma.

Most, télen inkább apa a probléma. Átjön hozzánk, mert állítólag az én ágyam a legkényelmesebb a lakásban, itt van a legmelegebb. De mindig ő Tv-zik, tegnap nem bírtam megnézni, amit akartam, mert itt volt és amikor megkértem,hogy vegye fel nekem, nem, mert ő a saját műsorát veszi.. Állandóan kikapcsolja a hősugárzót, mert sokat fogyaszt.. De ez csak télen van.

14/L

2013. jan. 5. 21:57
 38/42 Törpilla57 válasza:
46%

Nem akarom azt írni, hogy bezzeg az én időmben...(most vagyok 58 éves) Viszont úgy látom főként a fiatalabb korosztály írta a válaszokat. A mi gyerekkorunkban ez fel sem vetődött, nem igazán láttunk erre példákat sem,(tv. sem nagyon volt kiskorunkban), hogy elégedetlenkedjünk. Mindenki elég szegény volt, vagy szerény körülmények között élt, "kiugróan" gazdagok nem nagyon voltak, akiket irigyeltünk volna, vagy úgy szerettünk volna élni, ahogy ők. Akinek volt rendes lakása, megbecsülte, örült az általa nyújtott biztonságnak, szépítgette, a család meg így, hogy sokat volt együtt, sok volt a közös program, közös étkezés, stb. jobban össze is tartott. Persze csak akik szerették egymást, azoknál nem jelentett ez problémát. Most az is "baj", hogy látják a fiatalok a sok luxust, a filmek erről szólnak sokszor, és azt hiszik ez úgy megy, hogy az ölünkbe hull... hát nem, meg kell érte dolgozni, és akkor okoz igazán nagy örömet, ahogy egyre szebb, vagy később egyre nagyobb lesz az otthonunk. (Persze ezt a tisztességes munkával megszerzett dolgokra értettem, a többi már más kategória, és aki azt hiszi, hogy az örömet jelent, az téved, hosszú távon pláne nem, de ez egy másik téma lenne, hosszan lehetne róla beszélni...).

A lényeg. kedves fiatalok, hogy szeressük családtagjainkat, mert igazán csak rájuk számíthatunk, és akkor nem gond, ha kicsit szűkösebben élünk!

Lehetne velem vitatkozni, de azért először mindenki gondoljon bele, hogy miről írtam... (a válasz rövidsége miatt sok mindent nem részleteztem ugyan)

2013. jan. 6. 07:55
 39/42 A kérdező kommentje:

Egyetértek veled részben utolsó, de teljesen nem.

A nagymamám még nálad is idősebb és a mai napig rühellik egymást a húgával, pedig ketten maradtak. Ilyen utálatot én még nem láttam és nem egyedi eset.

Szóval lehet, hogy régen összetartóbbak voltak, de annyira azért nem, csak inkább sutyiban utálkoztak.

De ettől függetlenül köszönöm a véleményed, számomra hasznos volt :)

2013. jan. 6. 16:38
 40/42 anonim válasza:
22 évig egyűtt voltam a hugommal az apám dolgozószobájában a konyvei és papírjai kozott be kellett osztani az íróasztalt is, de túléltűk,én elhamarkodottam férjhez mentem, talán menekűltem otthonról.
2013. jan. 8. 17:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!