Ha felnőtt gyerekként otthon laksz, és már van saját fizetésed, hozzájárulsz a családi kasszához? Ha igen mennyivel? Ha nem, miért? Hogyan osszátok be a fizut, elköltitek, vagy raktok félre?
Igen! 110000-et keresek abból 60 000-et adok haza.
A többi hát az meg sajna elmegy minden hónapban :O(
Spórolás az nuku :O(
Én az első fizetésemet megtartottam, utána a felét hazaadtam. (Az más kérdés, hogy a szüleim betetették velem a bankba és amikor elköltöztem, akkor odaadták egyben az egészet. Lassan az egyetem mellett dolgozni fog a legnagyobbikom, azt hiszem ugyanígy fogom vele csinálni.
Egyébként igen, rakunk félre, van egy számla amire a páro és én is átutalunk valamennyi pénzt, és abból fizetjük a rezsit, a bevásárlásokat, a gyerekeket. Ami a mi számlánkon marad az le lesz kötve. Ha valami nagyobbat kell venni, akkor azt valamelyikünk veszi. Nyaralást felváltva fizetjük. Egyik évben én "hívom meg a párom nyaralni és én döntöm el, hogy havá megyünk, a következő évben ő.
Anyukámmal és nagymamámmal élek. Anyukám rokkantnyugdíjas, nagymamám nyugdíjas.
A rezsi egy részét én fizetem (telefonok, kábeltv). Minimum egy nagybevásárlást én fizetek (20-25ezer), viszek kisebb dolgokat ha kell, és azt nem kérem el tőlük. Plusz kocsi nekem van, ha valahová mennének, természetesen azért semm kérek semmit (plusz azt is én tartom fenn). Reggelimet intézem a helyi kisboltban, ha valami extra vacsira vágyok azt szintén én veszem meg. Ami megmarad, azt félreteszem, néha sikerül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!