Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van közöttetek olyan, akinek...

Van közöttetek olyan, akinek nem volt gyerekként és kamaszként sem saját szobája? Ti hogy éltétek meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem feltétlenül arra gondolok, hogy valakinek a szüleivel kell egy szobában laknia, hanem például a testvérével és soha nem lett külön szobája.

Akik így jártak, nektek milyen volt? Rossz, vagy elviselhető?

2013. jan. 3. 19:58
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
70%

22 éves koromig egy szobában éltem a két évvel fiatalabb öcsémmel. Néha jó lett volna egy külön szoba, de nem okozott traumát, hogy nincs. Telefonálni a konyhába jártam, ha átjött a barátom, és otthon volt a tesóm, akkor szintén oda mentünk ki. De neki is volt barátnője, keveset volt otthon.

Számomra több volt a pozitívum, mint a kényelmetlenség. Mindig volt kihez szólni, hatalmasakat röhögtünk, nagyokat beszélgettünk. Talán hihetetlenül hangzik, de alapvetően szerettem, hogy ott van.

Most már van két gyerekem, egy fiú és egy lány. Egy szobában laknak ők is, ez olyan 10-12 éves korukig mindenképp így marad, később majd meglátjuk.

2013. jan. 3. 20:32
 12/42 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom, hogy ez többnyire rettenetesen rossz ötlet.

Nekem sem volt soha egyetlen nyugodt percem sem, pedig már jócskán felnőttem.

Szerintem nálunk is közrejátszhatott ez is a rossz kapcsolatban. Mi nem is beszélünk egymással, engem nem érdekel, én sem őt, ki nem álljuk egymást és ez soha nem volt másképp.

2013. jan. 3. 20:45
 13/42 anonim ***** válasza:
92%

Jelen.

Egymásba nyíló szoba volt a szüleim és énköztem, gyakorlatilag egy légtér, kisebb koromban jó volt, mert félős voltam, de aztán egy perc magánéletem sem volt, utáltam.

Azóta sincs, mert férjhez mentem és most a férjemmel van közös szobánk. :))

2013. jan. 3. 21:03
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem volt saját szobám, de még a testvéremmel közös gyerekszoba sem. 2 szobánk van, 20 év alatt felváltva aludtam hol itt - hol ott, az alvótárs is változott, aludtam nagymamámmal, anyámmal és az öcsémmel is egy szobában. Leginkább anyummal szerettem, mert ő nem horkolt.

Privát szférám egy asztal a sarokban, sokáig kulccsal zártam, hogy legalább annyi legyen a saját dolog, de anyum mégis elolvasta a naplóm, megnézte a cuccaim. Tesóm pedig megette a dugicsokim.

Szóval nagyon utáltam, gyártottam a terveket a legalább szekrénnyel való elkülönítésre. Ez részben végül megvalósult, lett 2 külön ágy - addig sokáig kétszemélyes szétnyithatós volt, ami pluszban gáz volt az egészben - de ekkorra már kollégista lettem, egyre kevesebbet voltam otthon végül összeköltöztem a párommal.

Egyébként jóban vagyok az öcsémmel, hülyeségeken és a horkolásán kívül nem volt vele bajom, csak gondolom ő is jobban érezte volna magát egy saját szobában. Soha nem láttam barátnővel, gondolom a helyhiány is bejátszott, én se vittem haza nagyjából senkit, leginkább csak ebédelni. Barátnők pár kivételes alkalommal aludtak, de hónapokig tartott a rábeszélés. Elférni ugyan elfértünk úgy is, csak az emberellenesség, nem vagyunk szálloda, meg vizet fogyasztanak...

2013. jan. 3. 22:39
 15/42 anonim ***** válasza:
93%
Rosszul élem meg, hogy főleg emiatt gyűlöl a testvérem. Ámbátor, nekem lenne okom panaszkodni az életstílusára, de érdekes módon én jóval toleránsabb vagyok. Azért mindenesetre a férjemmel csak egy gyereket vállalunk, hogy külön szobája lehessen. Úgy vélem, ez jár egy embernek.
2013. jan. 4. 00:09
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt 14 éves koromig. Nem éreztem semmit különösebben azon kívül, hogy néha rámtört a vágy, hogy legyen saját szobám de nem zavart. Aztán lett saját szobám és most, évek után ott tartok, hogy képtelen vagyok elviselni anyám 5 percnél tovább és egy normális szót nem tudok vele váltani (vele voltam egy szobában). Imádom a magányt, egyedül lenni, fárasztanak az emberek akkor is ha bírom őket, megszállottan ragaszkodom a szabadságomhoz, semmiképp nem tudnék valakivel együttélni megint. Én így jól érzem magam, de igen, azt mondanám, hogy volt egy "kis" hatása...
2013. jan. 4. 00:31
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 6 éves koromig volt saját szobám,aztán megszületett öcsém és hirtelen ketten lettünk.Eleinte kicsit zavart mert megszoktam,hogy egyedül vagyok.Egyébként szerencsére jól kijövünk,és mivel én hajlamos vagyok szétdobálni a dolgaimat(egy üres cigis doboz itt,egy hajgumi ott) a takarítást ő intézi,viszont én veszek neki kaját vagy épp könyvet és segítek neki tanulni.Mivel egyikőnk életében sincs senki így szerencsére nem veszekszünk azon,hogy felhozhatjuk-e az illetőt vagy sem.Mikor hangosan hallgatok zenét akkor kivonul tévézni,mikor ő animét néz,akkor én megyek ki,tiszteletben tartjuk egymás hobbijait.Nem nehéz ez,csak tolerancia és szeretet kell hozzá.Egyébként én 26 vagyok öcsém pedig 20 éves.
2013. jan. 4. 08:33
 18/42 anonim ***** válasza:

Szia!

nekünk se volt külön szobánk: anyukám,én és húgom is egy szobán(félszobán) osztoztunk sajnos évekig.Aztán szüleim elváltak és lett külön házam is,mert elmentem albérletbe :-) Húgom meg anyukámmal maradt.

Na,onnantól jó volt a kapcsolatunk.Addig állandóan veszekedtünk.Én sokat szeretek aludni,úgy,hogy már este 8kor álmos vagyok,húgom és anyukám 10-kor még fent lettek volna,de reggel(hétvégén) pl 9-ig aludtak,én meg már fél 8-kor leghamarabb fent voltam.Ez is vita forrás volt többek között.Nem beszélve a pakolásról,mert semminek nem volt helye,sokan voltunk kis helyen.

2013. jan. 4. 15:31
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van külön szobám, de ez az átjáróház, innen lehet mindenhova eljutni.

Szóval meg volt a látszat, de ha valaki wc-re vagy a konyhába indult rajtam keresztül vezetett az út.

Apám alkesz, imádtam mikor részegen tántorgott össze-vissza...

2013. jan. 4. 15:32
 20/42 A kérdező kommentje:
Tulajdonképp ez is egy szempont, de én más jellegű veszteségekre céloztam :D
2013. jan. 5. 16:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!