Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem lehet magánéletem a...

Miért nem lehet magánéletem a párom mellett?

Figyelt kérdés
Párommal lassan két éve vagyunk együtt, már össze is költöztünk, de nem hagy nekem lehetőséget h kibontakozzak nélküle. Van egy szenvedélyem és az nem más mint a horgászat. Ő gyűlöli ezt a tevékenységemet és állandóan azzal jön h ha kimegyek pecázni akk elhagy meg keres olyat aki nem szeret pecázni. Volt olyan is h kimentem haverokkal egyet lógatni és mire hazajöttem addigra elpakolta a cuccait. Barátaimat már elhanyagoltam olyan szinten h nagyon ritkán max electronikus beszélünk. Neki az lenne az ideális ha itthon ülnék a négy fal között és nem beszélnék, találkoznék senkivel se. Hát így élem a napjaimat és kezd nagyon elegem lenni ebből. Régen egy életvidám srác voltam, tele energiával de mostanság semmihez sincs kedvem. Ő szeret bulizni, a kapcsolatunk elején megtiltottam neki h menjen de már abba is beleegyeztem h bulizzon csak én is hadd csináljam azt amit szeretnék, de nem így lett. Neki van sikerélménye a suli által nekem a horgászat által lenne de nem érti meg h nekem miért ennyire fontos ez a hobbi, ha már a barátaimtól elszakadtam.
2013. jan. 3. 07:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/86 anonim válasza:
92%

Nincs értelme megpróbálni visszaadni a frankót, az csak jobban megmérgezi a kapcsolatot.

Próbáld megbeszélni Vele és elsősorban arról beszéljél, hogy mit hogyan érzel és afelől érdeklődj, hogy Ő mit hogyan érez. Ne arra figyelj, hogy milyen lehetséges magyarázatokat ad, hanem, hogy mit érez. Lehet valami mögöttes oka annak, hogy nem enged el, amelyről talán Ő maga sem tud.

Türelem kell és ha nem megy, ne erőltesd - nem a védelmi rendszerén keresztül kell áttörnöd magad erővel, hanem megértetni Vele, hogy károkat okoz a számodra - azzal, hogy nyíltan megmondod, hogy hogyan érzed magad ha nem mehetsz el - nem azzal, hogy megmutatod Neki, hogy milyen érzés. Ha továbbra is ragaszkodik hozzá akkor kérdezz rá, hogy miért szeretné ezt elérni.

Inkább arra összpontosíts, hogy miért érzi a kényszert, hogy magához láncolva tartson. Ha bűntudattal próbál manipulálni, vagy áldozatnak állítja be magát akkor mutasd meg nyíltan a kártyát amit használ - mondd meg, hogy nem esik jól amit mond, mert bűntudatot kelt benned.

A leírásod alapján arra gyanakszom, hogy nem hiteles az apjáról kialakított képe, így ezt az hiányt Te töltötted be az életében.

>Volt olyan is h kimentem haverokkal egyet lógatni és

>mire hazajöttem addigra elpakolta a cuccait.

Itt azért elég nyilvánvaló, hogy bűntudattal manipulál. Ez a fajta viselkedés önpusztító, természetellenes és csak és kizárólag tanult viselkedés - vagyis a saját családjában látta.

Ha nem sikerül megbeszélni vele, akkor (nyugodtan, átgondolva, nem indulatból) megmondod nyíltan, hogy vége, és felsorolod az okait ami miatt így érzed - és becsüljed magad annyira, hogy az adott szavadhoz tartod magad, különben hiteltelen lesz a számára és a számodra az amit mondasz.

2013. jan. 3. 08:01
 12/86 anonim ***** válasza:
96%

Igen, az ilyen kérdéseket általában az első kapcsoaltosok vagy a szüzek írják ki.

Ne aggódj, ha értelmes vagy, akkor a további kapcsoaltaidban más lesz a helyzet.

2013. jan. 3. 08:09
 13/86 anonim ***** válasza:
98%
De kérdező, miért nem párt keresel magadnak? Anyukád van már egy (jó egészséget neki), minek még egy?
2013. jan. 3. 08:12
 14/86 anonim ***** válasza:
96%
Ez az a kapcsolat, ami nem kapcsolat, hanem alá- fölérendeltségi viszony. Olyan nincs (bár gondolom érzed te ezt magadtól is), hogy ő mehet bulizni, te pedig nem hódolhatsz a hobbidnak, jelen esetben a horgászatnak. Mindent meg lehetne beszélni, kompromisszumot lehetne kötni. Ha erre nem hajlandó a párod, akkor én nem erőltetném ezt a kapcsolatot. Az lenne a lényeg, hogy boldogok legyetek egymás mellett, ez - úgy gondolom - nincs meg. Ha próbáltad már helyrehozni, észhez téríteni, de nem sikerül, mert szemellenzős, akkor hagyd el.
2013. jan. 3. 08:18
 15/86 A kérdező kommentje:
ha már szóba hoztad anyumat, most azt vette a fejébe h ő neki versenyeznie kell anyummal az én kegyeimért. nevetséges amit már művel, csak azért mert nálunk családi hagyomány a horgászat, sztem előbb pecáztam mint jártam. Minden nyáron van olyan h családi horgászat nap, ilyenkor mindannyian kint töltünk pár napot(nem egyfolytában) és kikapcsolódunk, de erre ő nem jön el egyszer sem. Ezzel nem csak engem sért meg de a családom többi tagját is. Ennek ellenére mindenki szereti a családban.
2013. jan. 3. 08:19
 16/86 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt sosem értetetm, hogy lehet valakinek (egy felnőtt embernek) megtiltani valamit, főleg, ha az a párja, akit áállítólag szeret, tehát jót akar neki.

Szerintem szakítsatok még most mielőtt komolyabb gondok merülnek fel, nehogy összeházasodjatok vagy gyerek meg hasonlók mert azután már tényleg nincs visszaút könnyen.

2013. jan. 3. 08:40
 17/86 A kérdező kommentje:
Szeretem és ezért még egyszer utoljára adok egy esélyt ennek a kapcsolatnak, leülök megpróbálom megbeszélni vele, elmondani neki amit leírtatok és ha nem lesz jobb akk sajna ez lesz a vége.
2013. jan. 3. 08:45
 18/86 anonim ***** válasza:
100%
Ez hányadik esély lesz? Csak mert ha már a sokadik, akkor nem gondolnám, hogy változni fog valami. :)
2013. jan. 3. 08:50
 19/86 A kérdező kommentje:
fogalmam sincs h hányadik. próbáltam úgy élni amit elvárt tőlem, egy darabig jó, de amint elmegy mondjuk suliba vagy találkozik a bnőivel azonnal előjön belőlem h nekem is hiányoznak ezek a dolgok. Jó neki h ki tud mozdulni itthonról és igen be kell h valljam irigy vagyok rá h neki ezt mind lehet és nekem nem.
2013. jan. 3. 08:56
 20/86 anonim ***** válasza:
100%
Felejtős. Milyen kapcsolat az ahol szankciókat állítanak a felek?
2013. jan. 3. 08:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!