Miért nem lehet magánéletem a párom mellett?
Nincs értelme megpróbálni visszaadni a frankót, az csak jobban megmérgezi a kapcsolatot.
Próbáld megbeszélni Vele és elsősorban arról beszéljél, hogy mit hogyan érzel és afelől érdeklődj, hogy Ő mit hogyan érez. Ne arra figyelj, hogy milyen lehetséges magyarázatokat ad, hanem, hogy mit érez. Lehet valami mögöttes oka annak, hogy nem enged el, amelyről talán Ő maga sem tud.
Türelem kell és ha nem megy, ne erőltesd - nem a védelmi rendszerén keresztül kell áttörnöd magad erővel, hanem megértetni Vele, hogy károkat okoz a számodra - azzal, hogy nyíltan megmondod, hogy hogyan érzed magad ha nem mehetsz el - nem azzal, hogy megmutatod Neki, hogy milyen érzés. Ha továbbra is ragaszkodik hozzá akkor kérdezz rá, hogy miért szeretné ezt elérni.
Inkább arra összpontosíts, hogy miért érzi a kényszert, hogy magához láncolva tartson. Ha bűntudattal próbál manipulálni, vagy áldozatnak állítja be magát akkor mutasd meg nyíltan a kártyát amit használ - mondd meg, hogy nem esik jól amit mond, mert bűntudatot kelt benned.
A leírásod alapján arra gyanakszom, hogy nem hiteles az apjáról kialakított képe, így ezt az hiányt Te töltötted be az életében.
>Volt olyan is h kimentem haverokkal egyet lógatni és
>mire hazajöttem addigra elpakolta a cuccait.
Itt azért elég nyilvánvaló, hogy bűntudattal manipulál. Ez a fajta viselkedés önpusztító, természetellenes és csak és kizárólag tanult viselkedés - vagyis a saját családjában látta.
Ha nem sikerül megbeszélni vele, akkor (nyugodtan, átgondolva, nem indulatból) megmondod nyíltan, hogy vége, és felsorolod az okait ami miatt így érzed - és becsüljed magad annyira, hogy az adott szavadhoz tartod magad, különben hiteltelen lesz a számára és a számodra az amit mondasz.
Igen, az ilyen kérdéseket általában az első kapcsoaltosok vagy a szüzek írják ki.
Ne aggódj, ha értelmes vagy, akkor a további kapcsoaltaidban más lesz a helyzet.
Én ezt sosem értetetm, hogy lehet valakinek (egy felnőtt embernek) megtiltani valamit, főleg, ha az a párja, akit áállítólag szeret, tehát jót akar neki.
Szerintem szakítsatok még most mielőtt komolyabb gondok merülnek fel, nehogy összeházasodjatok vagy gyerek meg hasonlók mert azután már tényleg nincs visszaút könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!