Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálnak a kismamák? Mit...

Mit csinálnak a kismamák? Mit csináljak ahhoz, hogy a magánéletem mellett az életem többi részében is vigyem valamire és már most a babázás alatt mit is tehetnék ezért?

Figyelt kérdés
Annyira bénának érzem magam. Mondjuk, baba előtt se voltam nagyon sikeres a munkámban pld és nem voltak jófej kapcsolataim sem, akik hozzásegítettek volna egy jobb munkakörhöz. :( Most azt látom magam körül, hogy az ismerős kismamák pörögnek. Dolgoznak( olyanokat, amiket én nem tudok,mert se tudásom, se szakmai tudásom hozzá ( pld tolmácsolás, szakértés) se kapcsolati tőkém. Úgy érzem, hogy mindenki pörög és jól szervezi az életét a babázás mellett és így gyed/gyes után jól fog indulni a munka világában és nem utolsó sorban szakmai tapasztalatot és pénzt is keres ( jó, ez tilos elvileg, de akkor is) én meg úgy érzem magam, mint egy béna szerencsétlen nyomi teszetosza muja, mert semmi mást se csinálok, csak babácskával játszom és a háztartást és a babagondozást. Nem vagyok hülye, jártam rendesen szépen sorra az iskolákba, de nem tudom, hogy mi nem stimmel velem és mit csináljak ahhoz, hogy a magánéletem mellett az életem többi részében is vigyem valamire és már most a babázás alatt mit is tehetnék ezért?
2009. márc. 9. 21:15
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem meg nem feltétlenül kell két végén égetni a gyertyát. Csak(!!!!!) babázol?Én úgy gondolom elég nagy feladat ez is,meg a háztartás mellette. Élvezd!Akkor nem éreznéd, hogy lemaradsz valamiről ha a babád mellet még ezer más dologgal is foglalkoznál?
2009. márc. 9. 21:22
 2/29 anonim ***** válasza:
92%
Tudod mit, ha anyagilag nem vagy igazán ráutalva akkor csak babázz tovább!!!!!!!!!!!, hisz oly rovid az élet és ezt a kis idot amit veletolthetsz toltsd is vele, ha van idod a háztartás mellett olvass ezzel is képezed magad- és neveld a gyermeked- mindenki a stresszes életvitelrol beszél, hát én nem azért szultem gyereket, hogy aztán azt se tudjam, mikor mosolygott rám eloszor- dolgozhatok még eleget.
2009. márc. 9. 21:22
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne érezd magad rosszul! Mindent jól csinálsz, ahogy írtad, nekem ez jött le. Én is próbálok valami újat, mindig a babám mellett, de nem jön össze sosem mert mindig valami vagy közbe jön vagy nem sikerül. Én varrni próbálgatok pokrocokat, játékokat, táskákat, az utóbbi nem igazán akar sikerülni. Meg hát anyagot se lehet, venni minden hónapban, mert sokba kerül.

Én most hétvégén panaszkodtam a férjemnek, hogy olyan jól eltervezem a dolgokat mindig és mindig valami közbejön és nem sikerül az utóbbi 2 hónapban semmi.

Úgy, hogy fel a fejjel, érezd magad jól a babáddal!

Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka!

2009. márc. 9. 21:24
 4/29 anonim ***** válasza:
47%
Hát elmondom én hogy csináltam. Nekem eleve erősségeim a nyelvek, de csak egyet beszéltem. Otthonlét alatt fordítottam, és a pénzből eljártam magántanárhoz egy másik nyelvből. A gyes alatt végeztem el a mérlegképest is, most már adótanácsadó, könyvvizsgáló vagyok. Rettenesen kemény meló volt, mert minden szabad perc a tanulásra volt elhasználva. Főzés takarítás volt bizony, hogy anyukámra maradt. De tudtam, hogy egy kisgyerekes anya eleve hátrányos helyzetben van, nekem duplát kell teljesítenem mint egy férfinak, egyszerűen nem tehetem meg, hogy lógassam a lábamat három évig, és csak elvagyok a babával mint a befőtt, mert abból nincs haszon. Oyan nincs hogy majd lesz valahogy, vagy az idő megoldja, mert nem lesz sehogysem, nem oldódik meg, neked kell megoldani. Én hiszek abban, hogy segíts magadon, isten is megsegít. Vannak emberek akik ösztönösen a legjobbat tudják kihozni abból a helyzetből még ha a legszarabb is, amibe belekerültek. Ők szerencsésebbek. Olyanoknak mint te kicsit össze kell szedni magát, és jobban osztani szorozni. Megértem, ha nincs anyagi lehetőséged piacképes tudást szerezni, ha ez a helyzet valóban nehezebb a dolgod. Akkor menj vissza szerintem melózni baba meg bölcsibe és kezd el összeszedni magad, és irányítani az életed.
2009. márc. 9. 21:29
 5/29 anonim ***** válasza:
76%
Már bocs utolsó, de nem mindenkinél maradhat a főzés/takarítás a nagyira. Én egyetemet végeztem, de nem tartom nehezebbnek mint a mostani feladataimat: a gyerek nevelést,mellette a háztartást, segítség nélkül.
2009. márc. 9. 21:35
 6/29 anonim ***** válasza:
79%
helyeslem az utolsó válaszát. Bizony mikor én egyetemre jártam, volt ott egy anyuka három gyerek mind 5 év alatt (szóval mind a három az egyetem alatt szuletett), el nem tudtam képzelni, hogy csinálja, hát megkérdeztem- a nagyszulok vannak a gyerekekkel- én nem CSAK a nagyszuloknek szultem a fiamat!!!!!hanem, hogy én is megtudjam,milyen az igazi élet, mert hát ez az amiért érdemes minden reggel felkelnem - az o mosolyáért!
2009. márc. 9. 21:38
 7/29 anonim ***** válasza:
40%
Értem, hát köszönöm a véleményedet. Azért mert nekem anyukám tudott segíteni a baba mellett, irigységből lehúzzátok a válaszomat. Ennyi telik tőletek... Hihetetlen, hogy ennyi korlátolt ember ül itt.
2009. márc. 9. 21:53
 8/29 anonim ***** válasza:
80%
hát igen, tudod az otthon ulés egy gugyogovel korlátoltá tesz bennunket
2009. márc. 9. 21:55
 9/29 anonim ***** válasza:
90%
Szia! Én úgy érzem,így hogy nem dolgozom munkahelyen,az ithoni dolgokat csinálom meg a kisfiammal vagyok és mégis kevesellem azt az időt amit vele vagyok,mert azért nem kevés meló a takarítás,főzés meg a többi sem!Biztos vagyok benne ,hogy aki mellette dolgozik az negyed ennyit sem tud veük lenni,suliba jár akor mikor van vele?Nagyinak szültük vagy a bölcsinek?Mi sem vagyunk jó anyagi helyzetben,de nem megyek elöbb vissza melózni!
2009. márc. 9. 21:56
 10/29 anonim ***** válasza:
78%
éljenek az anyák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009. márc. 9. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!