Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálnak a kismamák? Mit...

Mit csinálnak a kismamák? Mit csináljak ahhoz, hogy a magánéletem mellett az életem többi részében is vigyem valamire és már most a babázás alatt mit is tehetnék ezért?

Figyelt kérdés
Annyira bénának érzem magam. Mondjuk, baba előtt se voltam nagyon sikeres a munkámban pld és nem voltak jófej kapcsolataim sem, akik hozzásegítettek volna egy jobb munkakörhöz. :( Most azt látom magam körül, hogy az ismerős kismamák pörögnek. Dolgoznak( olyanokat, amiket én nem tudok,mert se tudásom, se szakmai tudásom hozzá ( pld tolmácsolás, szakértés) se kapcsolati tőkém. Úgy érzem, hogy mindenki pörög és jól szervezi az életét a babázás mellett és így gyed/gyes után jól fog indulni a munka világában és nem utolsó sorban szakmai tapasztalatot és pénzt is keres ( jó, ez tilos elvileg, de akkor is) én meg úgy érzem magam, mint egy béna szerencsétlen nyomi teszetosza muja, mert semmi mást se csinálok, csak babácskával játszom és a háztartást és a babagondozást. Nem vagyok hülye, jártam rendesen szépen sorra az iskolákba, de nem tudom, hogy mi nem stimmel velem és mit csináljak ahhoz, hogy a magánéletem mellett az életem többi részében is vigyem valamire és már most a babázás alatt mit is tehetnék ezért?
2009. márc. 9. 21:15
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
72%
Bölcsibe én is csak akkor adnám,ha már nem lenne mit enni.
2009. márc. 9. 22:01
 12/29 anonim ***** válasza:
71%
Bocsi elhivatott, törekvő, utat mutató(haha) mami, de aki ennyi közhelyet sorakoztat fel mint te, az nem kevésbé korlátolt mint a háztartásbeli, kitörni nem vágyó, ELÉGEDETT ANYÁK, akiket ilyen szépen illettél.
2009. márc. 9. 22:04
 13/29 anonim ***** válasza:
89%
Őszintén én annyit vagyok a manóval, hogy nem főzök ( az igaz hogy éttermünk van úgyhogy hozza a párom a hamit) nem takaritok, öntisztu a ház:) mindig pakolunk magunk után és kész. Nem pazarlom az időt másra, ha a bébivel is lehetek! Dolgoztam eleget, pedig 30 vagyok, de túlhajtottam magam. Kihasználom a "munkaképtelenségemet" és minden időt a babára szánok. Csodás dolog anyunak lenni, néha jobban kifáradok mint három tárgyalás meg tizenkét óra irodai munka után:) szóval elég nagy meló egy bébi egésznapos szórakoztatása:))
2009. márc. 9. 22:11
 14/29 anonim ***** válasza:
91%

Sziasztok!

Hát én most kezdtem el egy keresztféléves iskolát ami másfél éves lesz ha végigcsinálom. Nagyon sokat vaciláltam hogy bele vágjak e vagy ne? Rokonunk senki, a párom váltóműszakban 12 órázik. Imádom a gyerekemet és ne higgyétek, hogy hiányérzetem támadt bármi iránt és ezért mentem el a suliba. A sulit már egyszer elkezdtem évekkel ezelőtt de akkor nagymamit pelenkáztam, stb... Tehát nem bírtam szuflával és abba hagytam. Minden pillanatban amikor suliban vagyok bűntudatom van, hogy addig a barátnőmmel van a kislányom, persze csak ha apa épp dolgozik. De azzal nyugatom magam, hogy ha sikerül a sulit elvégeznem akkor mire vissza megyek dolgozni több fizetést fogok kapni. Tehát ezt is a gyerekem érdekei miatt teszem. Imádok vele lenni, és ha zsíroskenyeret eszünk akkor sem fogom őt bölcsibe adni. Tudom, hogy amikor nem vagyok vele akkor azokat a perceket már nem fogom tudni pótolni, de bízom benne hogy nem hiába teszem. Amikor viszont nincs suli akkor csak és kizárólag a gyerekemnek élek és éjszaka tanulok. A kérdezőnek üzenem, hogy ha nincsenek anyagi gondjaitok (nekünk sajnos vannak), akkor ne legyen hiányérzeted, mert ezek az elős évek a legcsodálatosabbak és a baba életében a legmeghatározóbbak. Én heti három alkalommal megyek suliba, de nem minden alkalommal csak ha nagyon fontos hogy ott legyek. A többit inkább bepótolom valakiről. Sajnos nem úgy alakult az életem, hogy baba előtt tanulhattam volna, és most elég erőt érzek ahhoz hogy végigcsináljam. Munka mellett viszont tudom, hogy képtelen lennék rá. Ehhez hozzá kell tennem, hogy csodálatos párom van aki mindenben támogat és segít. Tehát ne írjd azt hogy "csak" babázol és háztartást vezetsz mert az anyaságnál nincs csodálatosabb ugyanakkor nehezebb és felelősségteljesebb meló a világon. Élvezz ki minden pillanatot, de ha te attól boldogabb lennél hogy megtaláld önmagad akkor meg hajrá. Biztos vagyok benne, hogy meg tudod tartani az egyensúlyt a baba és az önmegvaslósítás között. Nekem a meló soha nem hiányzott mióta babám van, és imádom életemnek ezt az időszakát! Mindenkinek sok boldogságot.

2009. márc. 9. 22:32
 15/29 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem kétféle lehetőség van: van, aki ezt a két-három évet teljes egészében a gyerekének szenteli, és van, aki úgy gondolja, van két-három szabad éve arra, hogy kezdjen magával is valamit. Az egészséges középút szerintem ritka.

Hogy melyiket akarod, neked kell eldöntened. De arra számíthatsz, hogy ahogy a mondás is tartja, egy fenékkel kér nyergen nem lehet ülni. Ha ez alatt a pár év alatt csak babázol, általában szorosabb kapcsolatod tud kialakulni a gyerekeddel, hiszen minden idődet rá tudod szánni. Ha viszont rendszeresen dolgozni, tanulni akarsz valamit mellette, óhatatlan, hogy rendszeressé válik a gyereked "lepasszolása" is a nagyszülőknek, vagy végső soron a bölcsinek. Ha ez utóbbit választod, később ne csodálkozz rajta, hogy máshoz is nagyon ragaszkodik a gyereked.

Én is szeretném megtalálni az egészséges középutat, de sajnos a környezetemben egyetlen példát sem láttam még!

2009. márc. 9. 22:49
 16/29 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem azt kellene eldöntened, hogy végső soron kinek akarsz megfelelni. Önmagadnak, vagy a környezetedben lévő "pörgős" anyukáknak? Ki várja el töled, hogy tanulj, vagy dolgozz, míg otthon vagy? Egyáltalán elvárja valaki, vagy csak stresszelnek a szuperanyukák? Mellesleg nem láthatsz bele teljesen az életükbe, nem tudhatod, hogy mit éreznek, és esetenként milyen problémákat okoz az, hogy egyszerre akarnak minden területen teljesíteni. Vannak,akiknek ez tényleg megy, de nagyon sok ember visel álarcot, kozmetikázza a valóságot - grafológusként ezt sokszor tapasztaltam.

Ha neked és a férjednek megfelel ez a helyzet, akkor nyugodtan érezd jól magad, nem hiszem, hogy egy anya alacsonyabb rendű lenne azért mert "csak" babázik és vezeti a háztartást. Én is ezt teszem két diplomával, és élvezem, nem foglalkozom mások véleményével.

Ellenben, ha úgy érzed, szükéged lenne valami plusz elfoglaltságra, akkor segíts magadon, és keressél valami tanfolyamot például, ahova nem kell gyakran eljárni, ami érdekel és hasznos is.

Vállald fel önmagad, a gyerekednek is ezzel teszel jót!

2009. márc. 10. 01:08
 17/29 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ne hasonlítgasd magad a környezetedben lévő anyukákhoz. lehet, hogy ők most tanulnak, dolgoznak, de nem látsz bele igazán az életükbe. Lehet, hogy 4 év múlva bánni fogja, hogy mindennel foglalkozott, csak a gyerekkel nem teljesen. Most lehet, hogy még úgy érzik, hogy a gyerekükkel tökéletesen foglalkoztak, de később rá fognak jönni, hogy nem így volt. Majd mikor a folyton nagyira hagyott gyerek a nagyinak azt mondja, hogy anya, vagy éppen az első lépését nem a szülő látja hanem a nagyi vagy a barátnő, akkor bánni fogja, hogy tanul! Nem azt mondom, hogy én semmit nem csinálok itthon. Én is tanulok angolt jelenleg a baba mellett, de semmilyen tanfolyamra nem járok el. itthon, saját magam, saját tempómban egy olyan online megoldásban, aminél senki nem kérdezi meg, hogy miért csak ennyit haladtam ezen a héten. Van, hogy 3 napig nincs időm rá. Nem aggódom rajta, majd később leülök mellé. Első a gyerkőc, a férjem, a háztartás. Mindennap énekelünk, sétálunk, együtt főzünk mosunk a babámmal. Mikor alszik, akkor pedig tanulgatok. De nem fogom a nagypapának átvinni, mert nekem tanulnom kell!
2009. márc. 10. 07:44
 18/29 anonim ***** válasza:
78%
előző vagyok! Élvezd az anyaságot és ne nézd a többiek mit csinálnak! A lényeg a gyermeked! Ha ő boldog, kiegyensúlyozott, akkor te is azt leszel, lesz önbizalmad, és hidd el, hogy lesz munkád is!
2009. márc. 10. 07:45
 19/29 anonim ***** válasza:
73%
Hát nem teljesen kapcsolódik a válaszom a gyed,gyes alatti időhöz,de van alapja.Pont a napokban mondtam anyunak,hogy felidézve az emlékeimet ami a nagymamámmal kapcsol össze(szegény pont haldoklik),olyan mintha ő lett volna az anyám mert,anyu korán visszament dolgozni(30 éves vagyok) és hát a velünk lakó nagy szülő nevelt fel.Ő indított óvodába,iskolába,ő várt haza ebéddel v.együtt főztünk,leckét írtunk,társasoztunk,tévéztünk.Ő jött el a farsangra,templomba,sőt anyák napján is ott volt(na jó ott anyu is),de pl. anyukámról ilyen gyerekkori emlékeim nem igazán vannak.Ő most kezdett el anya lenni.Ezt csak azért írom,mert én azt szeretném(ha isten is engedi),hogy anyával és apával eltöltött gyerekkori emlékei legyenek többnyire.
2009. márc. 10. 08:18
 20/29 anonim ***** válasza:
70%

Nahát, szépen le lett pontozva mindenki, aki arra bátorít, hogy nyugodtan élvezd az anyaságot, és a családot helyezd a középpontba erre a rövid időre. Többek között én is. Ettől függetlenül a véleményem változatlan.

Merj önmagad lenni, értékes ember vagy!

2009. márc. 10. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!