Terhessége ideje alatt tette már valakinek még tönkre párjával a kapcsolatát az anyósa? 100%-ról 200% fokozatba kapcsolt, hogy a kisfia mellette legyen, ne a születendő gyermeke és a családja mellett?
Hogyan lehet ezt elviselni? Túlélni? Ebben az állapotban, amikor minden a jövőről és a születendő gyerekről kellene, hogy szóljon?
Hogyan tudjak így újra pozitívan gondolkodni és élni? Hogyan lehet valaki ennyire aljas (anyós), és ennyire bárgyú egy férfi, hogy bedől a nyájas sz.r dumának?
Előre elnézést a hosszú idézetért, de ez fedi az igazságot:
"Tudnunk kell azonban, hogy mindez csak a felszín. Az igazi ok, amely az esetek 99 százalékára érvényes, az elengedésre való képtelenség. Az anya nem képes megengedni a gyermekének, hogy felnőjön, önálló döntéseket hozzon. Megfigyelhető, hogy a legtöbben kétségbeesetten bizonygatják, hogy alig várják, hogy gyermekük „révbe érjen”, miközben kifinomult és álságos eszközökkel azon dolgoznak, hogy gyermekük számára nélkülözhetetlenné tegyék magukat, és bebizonyítsák, hogy gyermekük választottja a nyomukba sem érhet. Mindannyian ismerünk folyton segítő anyósokat, akik rátelepszenek a gyermekeikre, és nem hagyják, hogy a fiatalok a saját, önálló életüket éljék. Ők azok, akik rettegnek a magánytól, az egyedülléttől, és képtelenek szembe nézni a saját félelmeikkel. Ők azok, akik nem képesek a saját életüket élni, a gyermekeikben akarják megvalósítani saját álmaikat, a gyermekeik életének jobbítását a küldetésüknek érzik.
A helyzetet megoldani már csak azért sem könnyű, mert Magyarországon a fiataloknak több mint ötven százaléka szülői házban kezdi a közös életüket. Még többen vannak olyanok, akik a szülők anyagi segítsége nélkül csak sokkal alacsonyabb életszínvonalon tudnának élni. Az anyagi függés olyan csapda, amelyből a kivezető utat megtalálni nagyon nehéz. Anyós-após házában saját háztartást vezetni ezernyi konfliktus és kritika forrása lehet. Ilyenkor aztán az anyós bizonyítva látja az igazát, hogy a segítsége nélkül a fiatalok életképtelenek lennének."
Az utóbbi szövegrészt helyesbíteném a saját helyzetemmel. Nekem van saját lakásom, keresetem, tanultam, hogy ne legyen rossz állásom. Anyagilag nem szorolok rájuk.
Még ez is mintha rossz pont lenne...
Nincs szükség a befőttekre, lekvárokra, főztjére (tudok főzni).
Szerintem azért is nehezen viselheti az anyós a ti kapcsolatotokat, mert ilyen sok téren kiemelkedő vagy (tanulmányok, munka, kereset, tudsz főzni stb.). Ezért is pluszban féltékeny lehet rád még inkább, mintha valami kis átlagos cafka lennél.
Az a baj, ha egy anyós nem képes elengedni a fiát, akkor lehet a fia párja bármilyen jó lehet, így is bele fog kötni.
Nemrég olvastam itt egy kérdést, ahol egy feleség 5 fogásos lakomát készített a férje szüleinek (de tényleg sütiből, levesből, húsból, mindenből 6 félét csinált) és az anyós MÉG ÍGY IS MINDENBE BELEKÖTÖTT!
Végtelenül tehetetlennek érzem magam. Kezd felőrölni ez az egész. 8 hónapos terhesen dolgozni járok. A pénz miatt is, meg mert szeretem a munkámat. Nem is tudom mi lesz, ha már nem kell dolgoznom...
Szinte mindennap hajnalban felkelek, mert kétségbe vagyok esve, csak jár az agyam...
Rettentő fáradt vagyok, de a munkahelyemen mégis feltöltődök, mert bár ott is vannak rosszindulatú emberek, de ki tudom őket zárni, és csak a jó kollegákkal, kollaganőkkel foglalkozom, munkakapcsolatok, és baráti kapcsolatok terén.
Olyan jól sikerült ott is megoldani a konfliktusokat. És ezzel az alattomos, hátulról jövő perszonával nem tudok mit kezdeni.
Ezek szerint várjam a halálát? Az anyja (a nagymama )elmúlt 80 és még mindig él...Tehát van még kb. 20 éve. Addigra felnő a gyerekünk.
Valóban költözni kéne, de egy kerületben lakunk, és a munkahelyem is itt van, ahova vissza szeretnék jönni.
Ennek ellenére gondolkodom, hogy elmegyek Debrecenbe (kb. 220 km). Van ott is a cégnek telephelye.
És a szüleim? A barátaim?
"Ebben az állapotban, amikor minden a jövőről és a születendő gyerekről kellene, hogy szóljon?"
A föld nem szűnik meg forogni, az univerzum nem rendeződik át, hogy a gyereked legyen a középpontjában, nem kellene mindennek róla szólni. Az élet része lesz, nem a közepe, bármilyen nehéz is ezt elfogadni.
A másik meg az, hogy nem anyósoddal van a nagyobb baj, hanem a férjeddel. Az én anyósom is fárasztó és bosszantó tud lenni DE a férjem helyre teszi. Akkor is, ha manipulálni meg érzelmileg zsarolni akarja. Ez picit olyan, mintha megcsalna a férjed és csak a nőt akarnád megtépni, holott a férjed dugta meg ugyebár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!