Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom miért nem látja,...

A családom miért nem látja, miért nem veszi észre, hogy teljesen el van rontva az életem?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, túl koros vénember ahhoz, hogy rendbe hozzam az életem.

Mostanában azon agyaltam, hogy jelentkezek valamilyen suliba, de most látom, hogy egyrészt ami érdekel, azt nem is hirdették meg (főiskolai illetve egyetemi képzésben), a másik dolog ami meg érdekel, ahhoz meg emeltszintű éretségi kell - ezt meg nem tudom megcsinálni, egyrészt mert hogy néz ár az ki, hogy egy 24(!) éves érettségizzen, másrészt a volt középsulimba sem mehetk vissza, mert csináltam ott egy hülyeséget.

Van egy főiksolám, SEMMIT SEM ÉREK VELE, ezért is akartam elkezdnei mást, de ez sem fog menni. Önköltségesen tudom csak kezdeni, van egy kis spórolt pénzem, de ahhoz nem elég, meg a pontjaim sem lesznek elegek.

Tehát:

- nem tudom azt csinálni, tanulni, amit szeretek, szeretnék

- öreg vagyok

- tehetségtelen vagyok mindenhez

- nincs kezdőtőkém a saját élethez

- mások sokkal jobbak és többet elértek nálam.

Ergo az egyetlen megoldás az ibolyák alulról való megszaglása...

De ezt miért nem veszi észre a családom?

Miért ilyen vakok?

Miért kell élnem, ha EL VAN RONTVA MINDEN????

24 f

2013. jan. 2. 21:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/146 A kérdező kommentje:

41-es: nem kamu. egyébként köszönöm.

40-es: na látod, pont ezért nincs értelme gyereket vállalni. Mert onnantól kezdve téyleg nem szép eldobni az életet, örökös börötnbe ragad az ember. Bár nem ítélem el azt, aki megteszi. Sőt.

2013. jan. 2. 22:28
 42/146 anonim ***** válasza:
86%

Érdemes lenne felkeresnek egy szakembert. Sajnos úgy tűnik magadon nem tudsz segíteni, csak a kifogásokat keresed. Menj el egy pszichológushoz mindenképp, ismerkedj az agykontrollal. Nézz pozitív töltetű filmeket, motiváló videókat reggelente, hogy pozitívan induljon a nap. Mozogj, fuss sokat..növeli az önbizalmat, a kitartást. Akár konditerembe is elmehetnél, hogy ismerkedj emberekkel. Úgy gondolom társasági életet sem élsz. Ki kellene kapcsolódnod. Tudod..sok embernek vannak problémái...akár ilyen jellegűek, vagy egészségügyi problémáik. Egy kedves ismerősöm a hétvégén deréktól lefelé lebénult..úgyhogy én azt mondom neked...hogy kezdj el élni..Az első lépés, csukd be a szemed..és értékeld azt amid van..van két lábad, egészséges vagy! Az egyik legnagyobb kincs. Van családod...vedd észre a mindennapok adta apró örömöket. Egy kedves mosoly, egy ölelés, amit adhatsz a szeretteidnek. Ha te is mosolyogsz a világ visszamosolyog rád. Kérj, higgy...akár imádkozhatsz is. Lehet hülyén hangzik, de próbáld meg...kérd az angyalokat, hogy segítsenek rajtad. :D Nem vagyok vallásos, meg elborul elméjű sem..de tényleg..kérj. Mantrázz...nem tudom ismered-e a titkot..a lényege, hogy pozitív megerősítésekkel jó útra térítheted a gondolataid.

Hidd el, nem te vagy az egyedüli akinek problémái vannak. Ne add fel! Tegyél érte, hogy boldog lehess!!

2013. jan. 2. 22:31
 43/146 anonim ***** válasza:
24%
na, mára elég volt a hülyékből.. pápuszi
2013. jan. 2. 22:36
 44/146 A kérdező kommentje:

43: a nagy büdös francookat fogok konditerembe járni.

Mi értelme MOST elkezdeni élni, amikor 24 éven keresztül nem éltem?

Késő már, nem lehet bepótolni semmit. Meg is nem is akarok. Vége van.

Az élmények felkínálták magukat, de nem ragadtam meg őket. Nem jönnek vissza.

Terveztem, tettem volna érte, hogy boldog legyek. De

gy tűnik, ez valaki/valami semmiképpen sem szeretné.

Ismerem az agykontrollt. gyakorlom is, nulla erednénnyel.

2013. jan. 2. 22:38
 45/146 A kérdező kommentje:
44: detto.
2013. jan. 2. 22:38
 46/146 anonim ***** válasza:
87%

Kamu, vagy nem vagy normális. Töröm magam, Te meg a hülyeséget szűröd le.

Nincs nekem felesleges energiám vitázni, öreg vagyok hozzá. De nem hülye, hogy pazaroljam az amúgy is szűkös időmet..Tudod, az idős kor hátránya!

40.voltam

Jó éjszakát!

2013. jan. 2. 22:39
 47/146 A kérdező kommentje:

47: "Töröm magam, Te meg a hülyeséget szűröd le."

Mert nem vagyok egy bambán vigyorgó, naív, optimista szivacs.

2013. jan. 2. 22:41
 48/146 anonim ***** válasza:
94%

Szia! Mindenkinek vannak hullámvölgyek az életében, amikor rosszul érzi magát. Emiatt nem kell rögtön kinyírni magad. A te esetedben most van az ún. kapunyitási pánik (ezt a kifejezést nemrég alkották a kapuzárási pánik mintájára; azt jelenti, amikor valaki fiatalon még nem tudja, mihez kezdjen az életével). Semmiről nem vagy lekésve. Én 32 évesen változtattam munkát, mert a régit meguntam, ismerőseim közt van, aki 35 évesen változtatott, olyan is van, aki 30 évesen érettségizett újra, mert kinézett egy egyetemet és ahhoz emelt pont kellett. Ha a pénzhiány a baj, akkor vállalj el valami munkát, akármilyet, amiből össze tudsz szedni annyi pénzt, hogy az egyetemi éveket kihúzd abból és a diákmunkából. Különben az egyetemen is volt 38 éves csoporttársam is, és akik érettségi után rögtön tanultak tovább, azok többnyire irigyelték azokat, akik nem egyenesen mentek egyetemre, hanem láttak már valamit a nagybetűs életből (ez a lányoknak is be fog jönni, akikkel találkozol :) Csak szedd össze magad, írj egy listát, hogy miket szeretnél elérni az életedben jövő ilyenkorra, vagy 2015-re, vagy hasonló, és láss neki. Sok sikert!

35/N

2013. jan. 2. 22:42
 49/146 anonim ***** válasza:
66%

Jaj..le ne harapd a fejem..csak segíteni akartam...

Holnap menj el kicsit lazítani, és a gép előtt ülj, a négy fal között. Szívj friss levegőt, beszélgess emberekkel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VILÁGOS VOLTAM?

2013. jan. 2. 22:44
 50/146 anonim ***** válasza:
18%

Nem hiszem, hogy fiú vagy. A lányok szoktak ilyen "jaj, huszonévesen tök öreg vagyok" féle hisztit lenyomni.

Ha te azért nem éled az életed, mert mások mit szólnak, hogy te 24 évesen csinálsz ezt-azt, akkor meg sem érdemled, hogy élj.

2013. jan. 2. 22:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!