Teljesen tönkretesz a családom, mit csináljak?
Azzal kezdeném, hogy nem vagyok már gyerek. A tágabb rokonsággal elég laza volt a kapcsolat, amióta az eszemet tudom. Nem nagyon szerettek minket. Csak a szüleim jeletik a családot, akik egyfelől támogattak amíg rá voltam szorulva, de másfelől folyamatosan kemény önvédelemre kényszerítettek - rám akarták kényszeríteni a saját elvetélt vágyaikat, amik viszont tőlem hihetetlenül idegenek voltak. Amit én szerettem volna, azt meg nem engedték soha (és nem az Antarktiszra akartam menni expedícióra). Nem értették meg, hogy egy határozott karakterű embernek elviselhetetlen szenvedést okoz, ha valaki más bőrébe kényszerítik. Még most, felnőve sincs szó meghitt családi viszonyokról, a dolgaimat - korábbi rossz tapasztalatok alapján - saját érdekemben nem mondom el nekik. Ha bármiért szólok, elintézik azzal, hogy a "hülye kölyök mit cirkuszol" (ami ebben az életkorban, két egyetem után nem esik jól).
A legnagyobb problémát abban látom, hogy belémrögzült az a séma, hogy "aki etet, az meg is üt". Képtelen vagyok bízni emberekben, ösztönszerűen gyanakszom mindenkire, akkor is, ha az eszemmel tudom, hogy ez semmi jót nem szül. Így képtelen leszek normális párkapcsolatra (most sincs senkim), és végérvényesen semmi értelme nem lesz az életemnek. Húszas éveim vége felé járok, nő vagyok, és félek, hogy lassan kifutok az időből. Mit csináljak? Hogy szabaduljak meg ettől az átoktól?
Szervusz! Nehéz kérdést tettél föl, mégis a szívemből beszélsz. Hasonló cipőben járok/jártam.
Sajnos én a szüleimmel megszakítottam a kapcsolatot, mert inkább leépített mintsem segített. Úgy gondolom, hogyha már a köldökzsinór nem táplál csak fullasztó kötelékké válik, akkor jobb azt elvágni.
Bizalom. Van egy kedvenc mondásom: ki mint él úgy ítél. Én hiszem, hogy az emberek alapvetően törekszenek a jóra. Ha folyamatosan azt lesném ki mikor ver át, akkor saját életemet mérgezném meg.
Nekem sikerült átlépnem ezt az akadályt. Vannak még apró javítandó rések, de van még rengeteg időm ezt megoldani.
Nézd, én hittel, segítséggel, s ha látnál mosollyal írok neked. Már tettél egy óriási lépést: felismerés. A többi is fog menni. Arra gondolj, hogy minden egyes perc amit a görcseiddel töltesz az elvesztegetett időként tudod elkönyvelni.
Sok sikert kívánok Neked! Csak egy 29 éves nő. :);)
Köszönöm a válaszokat. Nem akarok igazságtalan lenni a szüleimmel, ők valószínűleg a legjobbat akarják a maguk módján, de úgy is tönkre lehet tenni valakit, hogy nincsenek tudatában a cselekedeteik súlyának.
Igen, felmerült a pszichológus, csak még nem volt pénzem rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!