15 évesen szánalmas lúzernek érzem magam, egyszerűen a családom miatt kezd teljesen szétesni az életem? Mégis hogyan hozzam rendbe az életemet?
Én megértelek!
Az én szüleim végtelenül rendetlenek és nem volt igazi tisztaság nálunk sose:/ bár én már leválltam róluk,arra ügyelek, hogy nálam mindig tisztaság és nagyjából rend legyen.Igazából a tisztaság fontosabb mint a rend.Tanulni meg úgy nekiállni bárminek is nagyon nehéz,ha közben kupi és kosz van...tényleg könnyebb úgy tanulni,ha körülötted rendezettek a cuccok.
Nagytakarítani csak egyszer kell,utána már csak meg kell tudni őrizni a tisztaságot,mégpedig úgy, hogy apróságokat rendszeresen megcsinálsz!(pl felmosás,porszívózás és a mellékhelyiségek tisztítása,mosogatás!
Hétvégén szerintem kellj fel korán-tudom hogy nincs kedved és nincs energiád,de állj neki valaminek! Meglásd elégedett leszel magaddal:) Utána picit tanulsz délután,este pedig nézel egy filmet.A sportot pedig mielőbb iktasd be az életedbe(bicajozás,futás,foci bármi!),mert nagyon jót tesz.Nekem akkor siklott ki az életem kamaszkoromban,mikor a szüleim nem engedték a sportot....De felnőtten újrakezdtem,és azóta minden jobb!
Ne nyeld le, amit apád művel veled! Egy alkoholista apa az minden, csak NEM APA! Mondd neki vissza nyugodtan a magadát, nem kötelességed nyelni tőle!
És hidd el, neked is jobb, ha visszamondod, mert így ki tudod adni a feszültséget, és nem gyűlik tovább. Ha így folytatod, csak egyszer fog kirobbanni...
Két lehetőség kört választhatsz: hagyod, hogy apád uralkodjon rajtad, vagy felveszed a kesztyűt. Az egyik út megtör, a másik pedig megerősít.
A takarítást, ha épp se anyukád, se nővéred nem ér rá, hétvégén is megcsinálhatod, vagy megcsinálhatjátok együtt, hétközben pedig nem kell ilyesmikkel foglalkoznod. A külső gondokat tedd le a suli előtt. Ráérsz felvenni őket, ha kimész onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!