Szerintetek ha egy családban a kamasz gyerek hazudik a szüleinek, akkor nem lehet, hogy nem feltétlen a gyerek a hibás, hanem inkább olyannyira nem bízik a szüleiben/olyannyira nem számíthat a támogatásukra, hogy egyszerűen nem mer igazat mondani?
Ha ahzugságon kapnak, állj teljesen komoly arccal eléjük és mondd a következőket:
Mikulás. Jézuska. Húsvéti nyuszi.
Lófülét. Ezek nem hazugságok, hanem kedves gyerekkori emlékek (lesznek majd).
Az viszont gáz, ha az igazmondásért büntetés jár, ami hazugsággal elkerülhető. Ha a gyerekem megmondja, hogy elkúrt valamit a suliban, azt mondom rá, hogy jó. Ez van. Nézzük, hogy tudod kijavítani. Semmi lebaltázás (eh, csúnya szó szűrő, szexualizálják meg!), büntetés stb. És láss csudát, a gyerek őszinte, és a képességeinek megfelelően tanul.
Azért kéne legyen.
Komoly gátja a hierarchia, és a szülők jelentős részének az a téveszméje, hogy a gyerek az ő tulajdonuk, és alacsonyabb rendű.
én se beszélek meg semmit velük...leszarják az egész életemet,ott tesznek keresztbe ahol csak tudnak,mindent megtesznek csak hogy megverhessenek valamiért...
ha rossz jegyet kapok,akkor eleinte én se mondom el,de előbb utóbb úgyis megtudják,amikor azokat alá is kell írni...
irodalomból van két 1esem,és azt úgy mondtam el hogy -NÉGYES LETT A MATEKOM!:D még szerencse mert ircsiből már van 2 1esem :))...
így nem volt annyira gázos
13l
Ha nagyon lecsesznek az igazságért, akkor valamilyen szinten elfogadható, hogy kamuzol a jegyeidről, de ez sem megoldás.
Szerintem jobban mérgesek azért, hogy "eltitkolod", minthogy akkor mondod meg, mikor kaptad.
Bár én nem tudhatom, én amolyan szerencse lánya vagyok, mert nekem a "javítsd ki minél hamarabb" szöveg van, ha rossz jegyet kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!