Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez miért olyan nagy baj?

Ez miért olyan nagy baj?

Figyelt kérdés
Kaptam Karácsonyra pénzt, és tegnap vettem rajta egy digitális zongorát (használtan). Már kiskorom óta ez az álmom, és most végre meg tudtam venni. Szüleim most pedig teljesen ki vannak akadva, hogy miért ilyen hülyeségekre költöm a pénzt, és miért nem tudom beosztani, meg hogy nem fognak nekem adni ezentúl semmire sem pénzt... Pedig azt hittem, direkt azért kaptam, hogy arra költsem, amire akarom. Anya még azzal jön, hogy biztos meg fogom unni fél éven belül, ahogy szinte mindent, mert általában belekezdek valamibe, és hamar megunom, de a hangszerekkel nem így vagyok. Gitározni is kb. 6 éve gitározom, igaz, most már kb. csak hetente veszem elő. Nem tudom, miért nem bírják megérteni, hogy nekem ez volt minden vágyam... Anya csak ordibál velem, pedig munkát is keresek, szóval tényleg törekszem, ezért nem értem :( L/22

2012. dec. 28. 18:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/87 A kérdező kommentje:
Nem akartam fölvágni tényleg, semmi ilyen hátsó gondolatom nem volt, egész egyszerűen választ akartam kapni arra a kérdésemre, hogy a szüleim miért nem tudnak megbékélni azzal, hogy vettem magamnak az ajándékba kapott pénzemből zongorát? És mit mondjak nekik, hogyan győzzem meg őket, hogy ez egy igenis jó befektetés?
2012. dec. 28. 21:21
 72/87 anonim ***** válasza:
77%

Furának lenni jó. :)

Ne győzd meg őket. Csak mondd el nekik, hogy neked ez fontos, és ha legközelebb meg akarják mondani mire költsd az elvileg ajándékba kapott pénz,akkor előre szóljanak. Mi mást tehetsz?!

2012. dec. 28. 21:30
 73/87 A kérdező kommentje:
Igen, lehet, ez lesz a legjobb... Majd bebizonyítom nekik, hogy volt értelme megvenni a zongorát :) Szeretnék majd a jövőben együttest, esetleg beszállni egy már létezőbe. Furának lenni pedig tényleg jó, csak nem kifizetődő szemben állni a fél világgal... De hát ez van :D
2012. dec. 28. 21:43
 74/87 anonim ***** válasza:
89%

Én sajnállak, Kérdező :(

Ha már tényleg 1 évtizede ez az álmod, akkor nem értem, hogy miért van ilyen nagy harag miatta. Ráadásul, a mai világban sokan elb@sznak ennyit 1-2 plázázás alkalmával (vesz 1 csizmát, pár felsőt és egy parfümöt és el is ment) illetve Pistikének videókártyára vagy 3x ennyiért új gépre, ami 2 év alatt elavul. Ettől egy digitális zongora sokkal értelmesebb, pláne ha szeretsz is játszani rajta.

Ráadásul ennyi pénz akciós kamattal se fial többet havi 300Ft-nál és másba se lehet jobban befektetni.

Az pedig szerintem teljesen normális, hogy a szüleid eltartanak addig, amíg nem állsz meg a lábadon. Például nekem is leszakadna a pofám, ha a jövőbeni gyerekemtől "rezsi hozzájárulást" akarnék kérni. A család a támogatásról és szeretetről szól, nem arról, hogy 2 fillérért megb@sszuk valamelyik felmenőnket, hogy ilyen vulgárisan fejezzem ki magam.

Akkor más lenne a helyzet, ha mindennapi nehézségek lennének és a számlákkal sakkoznátok, de ahogy a hozzászólásaidból leveszem, nincsenek ilyen jellegű problémáitok, vagyis senkinek sem volt égető szüksége erre a pénzre.

Azt se értem, hogy egyesek már ennyiért is irigykednek. Azt megérteném, ha egy 50 milliós lakást és egy BMW terepjárót tolnának ennyi idősen a valaki valaga alá (ilyenről is tudok), akkor egyesek elfintorodnának, hogy milyen igazságtalan az élet, de egy digitális zongora messze nem ez a kategória...

24F

2012. dec. 28. 21:43
 75/87 A kérdező kommentje:
Ugyanezeket elmondtak anyukámnak, de erre csak annyit közölt, hogy lehetett volna több eszem, mire költöm az ajándékba kapott pénzemet... De egy szóval se mondta, hogy ebből tegyek félre egyetemre majd :( Bánt, hogy ennyire ki van akadva, és nem lehet észérvekkel hatni rá. Nekem ez a zongora még az egyetemnél is fontosabb...
2012. dec. 28. 22:23
 76/87 anonim ***** válasza:
83%
Nem olvastam végig a válaszokat, de ha a pénzt ajándékba kaptad, karácsonyra, akkor "ajándékot" kell venned rajta, amit szeretnél. Valaki írta, hogy add be a fűtésbe, na az meg milyen karácsonyi ajándék? Akkor ne pénzt adtak volna ajándékba, hanem azt amire gondolták, hogy költened kellett volna.
2012. dec. 28. 23:01
 77/87 anonim ***** válasza:
56%

Jaja! Ha a fűtésbe kellett volna beleadnia, akkor kapott volna 50 zsák fát és adagolhatja a tűzre. :D

Ez a "nem szeretünk, szia" epic volt! :D :D

2012. dec. 29. 08:40
 78/87 A kérdező kommentje:
Anya még mindig haragszik, hihetetlenül ingerült, pedig egy rossz szót sem szóltam :(
2012. dec. 29. 13:26
 79/87 anonim ***** válasza:
Ah, lapulj meg egy ideig, majd elmulik neki:)
2012. dec. 29. 13:42
 80/87 A kérdező kommentje:
Ja, nagyon remélem... Ma csak úgy szó nélkül elviharzott, fölhívtam, és közölte, hogy nem akarta látni a képemet... Na mondom kösz :(
2012. dec. 29. 13:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!