Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez miért olyan nagy baj?

Ez miért olyan nagy baj?

Figyelt kérdés
Kaptam Karácsonyra pénzt, és tegnap vettem rajta egy digitális zongorát (használtan). Már kiskorom óta ez az álmom, és most végre meg tudtam venni. Szüleim most pedig teljesen ki vannak akadva, hogy miért ilyen hülyeségekre költöm a pénzt, és miért nem tudom beosztani, meg hogy nem fognak nekem adni ezentúl semmire sem pénzt... Pedig azt hittem, direkt azért kaptam, hogy arra költsem, amire akarom. Anya még azzal jön, hogy biztos meg fogom unni fél éven belül, ahogy szinte mindent, mert általában belekezdek valamibe, és hamar megunom, de a hangszerekkel nem így vagyok. Gitározni is kb. 6 éve gitározom, igaz, most már kb. csak hetente veszem elő. Nem tudom, miért nem bírják megérteni, hogy nekem ez volt minden vágyam... Anya csak ordibál velem, pedig munkát is keresek, szóval tényleg törekszem, ezért nem értem :( L/22

2012. dec. 28. 18:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 A kérdező kommentje:
Dehogyis, semmi ilyesmire nem gondoltak, szüleim el sem fogadnák a pénzt, ha azt mondanám, hogy be akarok szállni a fűtésköltségekbe vagy bármilyen más költségbe. Azt mondták, hogy költsem magamra azt a pénzt, és ne tőlük "kunyizzak", osszam be, és gyűjtsem össze hasznos(!) dologra. Meg hogy ebből nem lehet megélni, ami tény, de nem is ez a célom a zenéléssel.
2012. dec. 28. 18:53
 12/87 A kérdező kommentje:
60 ezer ft volt a zongora kereken, ebből szüleim 50-et adtak rá, 10ezer ft-om volt alapból. Évek óta mondom szüleimnek, hogy zongorát fogok venni, amint összegyűlik a pénz, és előtte szóltam is, hogy venni fogok. (Persze, nem díjazták az ötletet).
2012. dec. 28. 18:55
 13/87 anonim ***** válasza:
22%

Egy digitális zongora azért nem két fillér...

Én se ugrottam volna ki a bőrömből, ha a munkanélküli (!) lányom csak úgy eltapsol ennyi pénzt.

Nyilván azt vártam volna tőle, hogy lecsíp belőle valamennyit, azon vesz magának valamit, de a nagyját félreteszi vagy az elhelyezkedését segíti vele (nyelvtanfolyam... stb.).

2012. dec. 28. 18:59
 14/87 anonim ***** válasza:
96%

Ha a szüleid nem fogadják el, hogy beszállj a rezsibe, akkor gondolom nem gond nekik, ha ott laksz.

Viszont ebben az esetben nem értem, hogy miért baj, hogy megvetted belőle azt, amire vágytál.

Én ha valakinek pénzt adok karácsonyra, mert gyűjt valamire (lagzi, ház, kocsi), nem fogom később sem számon kérni, hogy elköltötte-e, vagy félrerakta.

2012. dec. 28. 19:01
 15/87 A kérdező kommentje:
Én ezzel tisztában vagyok, tudom jól, hogy ezt várták volna. Ennek ellenére is megvettem, mert naivan azt gondoltam, hogy arra költöm a pénzt, amire akarom, és nem fognak beleszólni. +már vagy egy évtizede ez minden álmom :(
2012. dec. 28. 19:03
 16/87 A kérdező kommentje:
19:01 Hát ez az :( Ezért vagyok most ennyire szomorú, mert ha én is pénzt adnék valakinek, nem kérném számon rajta, mit vesz (kivéve, ha kábítószert, vagy piát, bár az is az ő dolga, nincs beleszólásom).
2012. dec. 28. 19:05
 17/87 anonim ***** válasza:
20%

Azt írtad, ezen kívül összevissza 10 e Ft-od volt, de te azt is beletetted.

Ezentúl miből/honnan lesz pénzed? Elég vacak a munkapiac helyzete, még hosszú hónapokig, ha nem évekig tart majd, hogy állást találj.

A szüleid ellátnak zsebpénzzel?

2012. dec. 28. 19:14
 18/87 A kérdező kommentje:
Ha kérek tőlük, adnak, szóval igen, van. De mint írtam, nem vagyok költekezős-fajta. Most végeztem suliban, így van szakmám is, talán nem lesz olyan nehéz az elhelyezkedés. Szeptembertől mondjuk egyetemre szeretnék menni.
2012. dec. 28. 19:24
 19/87 anonim ***** válasza:
12%

22 évesen ilyenre költeni 50 ezer forintot, én is ki lennék akadva a szüleid helyében. Nem hogy félretennéd.. ráadásul nem is dolgozol.

Először azt hittem, hogy egy 14 éves gyerek írta ki a kérdést.

2012. dec. 28. 19:29
 20/87 anonim ***** válasza:
14%

"Ha kérek tőlük, adnak, szóval igen, van."

Hát ITT a probléma!

Nyilván arra akarnának megtanítani, hogy megtanuld VÉGRE beosztani a pénzed! Nem kérni, amikor kell, hanem félretenni, hogy NE KELLJEN kérni.

Persze ezzel már rég elkéstek a szüleid. 22 évesen más már családot alapít, te meg képtelen vagy beosztani, amit kapsz és egyértelműnek veszed, hogy ha kérsz, majd kapsz...

Kérlek, ADD, hogy az én nevelésem beváljon és NE ilyen legyen a gyerekem 22 évesen! Köszönöm!

2012. dec. 28. 19:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!