Ez miért olyan nagy baj?
Figyelt kérdés
Kaptam Karácsonyra pénzt, és tegnap vettem rajta egy digitális zongorát (használtan). Már kiskorom óta ez az álmom, és most végre meg tudtam venni. Szüleim most pedig teljesen ki vannak akadva, hogy miért ilyen hülyeségekre költöm a pénzt, és miért nem tudom beosztani, meg hogy nem fognak nekem adni ezentúl semmire sem pénzt... Pedig azt hittem, direkt azért kaptam, hogy arra költsem, amire akarom. Anya még azzal jön, hogy biztos meg fogom unni fél éven belül, ahogy szinte mindent, mert általában belekezdek valamibe, és hamar megunom, de a hangszerekkel nem így vagyok. Gitározni is kb. 6 éve gitározom, igaz, most már kb. csak hetente veszem elő. Nem tudom, miért nem bírják megérteni, hogy nekem ez volt minden vágyam... Anya csak ordibál velem, pedig munkát is keresek, szóval tényleg törekszem, ezért nem értem :( L/222012. dec. 28. 18:29
1/87 anonim válasza:
Talán 22 évesen olyan dolgot várnának el tőled, aminek hasznát veszed és nem szórakozol vele. Ennyi. :) Nem mondom hogy jól gondolják, de valószínűleg így gondolják.
2/87 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, ezt meg is mondták... De nem csak "gürizésből" áll az élet... Nem tudom, miért baj, ha szeretnék művelődni, fejleszteni magamat.
2012. dec. 28. 18:33
3/87 anonim válasza:
Én ezt anno megoldottam azzal, hogy ha pénzt adnak ne szóljanak bele mit veszek belőle. Ha meg nem tetszik akkor ne pénzt adjanak hanem erőltessék meg magukat és vegyen valami számukra hasznos dolgot, aztán vagy használom vagy nem. Vagy eladom.
Meguntam a "kapsz zsebpénzt, de arra költöd amire megengedem" korszakot.
4/87 anonim válasza:
A zongorázással NEM művelődsz, csak az idődet töltöd.
Ha nincs munkád, akkor ezt a pénzt félre kellett volna tenned a személyes kiadásaidra: kozmetikumok, ruhák, cipők stb.
5/87 anonim válasza:
Kérdező, ha erre vágytál, akkor szerintem teljesen jó döntés volt, "nem csak kenyérrel él az ember"...
6/87 anonim válasza:
hát tudjátok mit? Ha lenne annyi fölösleges pénzem, én is vennék egy digi zongorát, mert mindig is vágytam rá, de gyerekkoromban nem kaptam meg, utána meg már pénzem nem volt rá.
És most kapaszkodjatok meg 32N (azaz harminckettő)
7/87 A kérdező kommentje:
Nem önigazolásra vágytam, csak nem tudom, hogyan magyarázzam meg a szüleimnek, hogy ez nekem miért volt annyira fontos. Nem igazán szoktam kölcsönkéregetni amúgy, nem vagyok egyáltalán az a költekezős-fajta.
2012. dec. 28. 18:48
8/87 anonim válasza:
Mivel munkat keresel, ezert ha mar lesz jovedelmed, az elso fizetesedbol allj elejuk, s legyen az osszeg a kezedben, amit most kaptal, es kerj elnezest! Ez hatni fog, s talan erezni fogjak azt, hogy mennyire megbantottak most teged.
9/87 anonim válasza:
Igen törekszel a munkára persze de lehet azt várták volna, hogy felajánlod a téli fűtésre vagy TB-det fizeted belőle ha munkanélküli vagy. Ha ennyit vártál rá akkor már annyit várhattál volna amíg munkát találsz.
10/87 anonim válasza:
Most nézem, hogy ez használtan 70-100 ezer között van, akkor én is sokallnám a szüleid helyében. Lehet csak azt várták, hogy megkérdezed, hogy szerintük jó lenne-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!