Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez miért olyan nagy baj?

Ez miért olyan nagy baj?

Figyelt kérdés
Kaptam Karácsonyra pénzt, és tegnap vettem rajta egy digitális zongorát (használtan). Már kiskorom óta ez az álmom, és most végre meg tudtam venni. Szüleim most pedig teljesen ki vannak akadva, hogy miért ilyen hülyeségekre költöm a pénzt, és miért nem tudom beosztani, meg hogy nem fognak nekem adni ezentúl semmire sem pénzt... Pedig azt hittem, direkt azért kaptam, hogy arra költsem, amire akarom. Anya még azzal jön, hogy biztos meg fogom unni fél éven belül, ahogy szinte mindent, mert általában belekezdek valamibe, és hamar megunom, de a hangszerekkel nem így vagyok. Gitározni is kb. 6 éve gitározom, igaz, most már kb. csak hetente veszem elő. Nem tudom, miért nem bírják megérteni, hogy nekem ez volt minden vágyam... Anya csak ordibál velem, pedig munkát is keresek, szóval tényleg törekszem, ezért nem értem :( L/22

2012. dec. 28. 18:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim válasza:
84%

Szerintem a legtöbb válaszadó ilyen spórolós szegény. Én egyetemistaként sokkal több pénzt elverek csak kajára, és még semmi maradandót nem veszek. Szerintem azért van a pénz, hogy költsük, megérdemelsz egy kis boldogságot, legszívesebben én is arra költöttem volna.

És hülyeség, hogy a zongorázás csak szórakozás, a művészeteknek sokkal több értéke van mint a pénznek. Nekem van pénzem de épp ezért nem is érdekel. A pénzhez mindig azok ragaszkodnak akiknek nincs. De ha van rájössz, hogy a boldogság százszor fontosabb.

2012. dec. 28. 19:34
 22/87 A kérdező kommentje:
Engem sohasem érdekelt a pénz, nem motivál, elvagyok nélküle, egyszerűen rajongok a művészetekért, és azért csinálom, mert boldoggá tesz.
2012. dec. 28. 19:40
 23/87 anonim ***** válasza:
42%

Igen?? Kedves ma 19:34-es.

Ezt úgy mondtad mintha teljesen gazdag lennél (lehet az vagy)

Tudod más ragaszkodik a pénzhez. És ha nem a miliomos apádék tartanának el lehet te is 2x meggondolnád. Más 70 ezer forintból 1 hónapig él. A kérdező meg 60 ezerért vett egy zongorát amit nem fog használni.

Aki 70 ezret keres szerinted annak nincsennek álmai? Szerinted nem akar nyaralni menni?

Remélem te is elherdálod a pénzed kedves ma 19:34 és aztán rájössz hogy nem csak a "szegények" ragaszkodnak hozzá. Mert nincs az a pénz amit el ne lehetne költeni. Amikor azt látom hogy a szüleim hogy spórolnak, hogy nekem adhassanak, inkább azt mondom hogy ne adjanak ennyit, mert nekem nincs rá szükségem. Míg ők rengeteg dologtól megvonják magukat, hogy nekem lehessen!

14F

2012. dec. 28. 19:45
 24/87 anonim ***** válasza:
72%

Persze, hogy elvagy nélküle, hisz elvagy tartva. Van kajád van meleg vized a lakásba, kapsz pénzt ha kérsz, mégis mi bajod lenne. Anyukád és Apukád is meglenne pár napot munka nélkül. Inkább csináltál volna egy nyelvvizsgát plusz pontért, ha egyetemre készülsz.

Kibicnek semmi sem drága.

2012. dec. 28. 19:46
 25/87 anonim ***** válasza:
79%
"A kérdező meg 60 ezerért vett egy zongorát amit nem fog használni." - honnan is tudjuk, hogy Kérdező azt a zongorát nem fogja használni???
2012. dec. 28. 19:47
 26/87 A kérdező kommentje:

Egyébként meg mint már írtam, nem szoktam kölcsönkérni, és főképp: NEM várom el, hogy adjanak pénzt, én próbálok munkát szerezni az, hogy nincs, nem az én hibám. Bármit bevállalnék, még a takarítást is. És ne jöjjön senki azzal, hogy nem keresek eléggé, mert igenis keresek. Max. zöldséget szoktam venni, amiből főzök szüleimnek is. Jelentős kiadásom még nem volt egyáltalán. Az, hogy valaki 22 évesen családot alapít... Hát mit mondjak erre. Lehetőségem sincs rá, iskolába jártam.

A zongorát pedig igenis fogom használni, miből gondolta a válaszoló, hogy nem?

2012. dec. 28. 19:51
 27/87 anonim ***** válasza:
29%
één egyébként megértem őket, pedig zenész vagyok. ha nem foglalkozol vele komolyabban, akkor nem művelődés, csak szórakozás, ahhoz meg talán drága. meg én 22évesen nem is fogadnám el, hogy 50ezret adjanak nekem karácsonyra, sőt.. inkább amit csak tudok, próbálom eltartani magam, hogy ne is kelljen költeniük rám. pedig még csak 20éves vagyok, és még tanulok. ha meg hangszer kell, dolgozzon meg érte az ember. én most vettem 300ezerért új gitárt, saját munkám gyümölcse, nem is szóltak bele, nem is volt konfliktus
2012. dec. 28. 19:53
 28/87 anonim ***** válasza:
82%

De b+ hogy mennyi kifasult zombi! A zene egy orom, es csinalni a legnagyobb orom!!! En amikor gyakorolok elfelejtem a vilag osszes gondjat es boldognak erzem magam.

Ne hagyd magad kislany, mostmar hogy igy alakult, tegyel bele ambiciot es mutasd meg a szuleidnek hogy nem hiaba vetted meg a zongorat.Es mutasd meg onmagadnak hogy kepes vagy minden nap gyakorolni egy kicsit!

Sok szerencset:)

2012. dec. 28. 19:54
 29/87 anonim ***** válasza:
82%

Na itt a sok álszent ember, akik minden pénzüket a rezsibe, kajába, fűtésre fordítják. Megáldjunk benneteket?

Gyönyörű ötleteket olvastam ,csak éppen egy olyan országban, ahol a lakosság közel egy hamrada alkoholista és majdnem fele dohányzik. Így már kicsit viccesebb ám.

Kérdező jól tetted hogy megvetted! Használd egészséggel. Ez volt az egyik álmod, teljesült. Most jöhet a következő. A többiekkel meg ne foglalkozz, nekik nincs semmi fontos az életükben. Minimálbért kapnak, de három szobás lakásba költöznek (tipikus), hiába laknak külön, a szüleik segítik őket.

Egyetlen vagyonuk a pénz utáni sóvárgás.

2012. dec. 28. 19:54
 30/87 anonim ***** válasza:
30%

Kedves 21-es, 23-nak teljesen igaza van!

Az egyetemisták java azért lehet ott és tapsolhat el annyi pénzt, mert anyuci meg apuci támogatja. Támogatás nélkül bizony egyetem mellett lehetetlenség 60 ezreket csak kajára költeni! A mai világban??? Van villamosmérnök ismerősöm, aki DIPLOMÁVAL DOLGOZIK és kenőmájason él! Nemhogy egyetemista és csak kajára dobál 60 ezreket. Az olyan meg se szólaljon, aki még nem keresett magára.

A kérdező szülei egyszerűen csak nem ezt várták és kész. Nem követett el a lányuk végzetes bűnt, majd legközelebb nem csinál ilyet, ennyi. Nem ezt várták, pont.

De emiatt még nem kell elvonatkoztatni a valóságtól, bizony egy ilyenre a mai világban marha sok a 60 ezer forint, főleg egy eltartott 22(!!!) évesnek.

2012. dec. 28. 19:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!