Nagy elvárás, hogy takarítsa ki a szobámat?
A mai nap kivételével negyed 6-ra érek haza suliból és utána még takarítanom kell kb fél órát, hulla fáradtan. Sokszor a sírógörcs kerülget, annyira elegem van már.
Ráadásul a vérnyomásom 180/120 körül mozog a stressz miatt, erre hazaérek és még takarítsak ahelyett, hogy nyugodtan leülnék és tanulnék..
A takarítás után meg persze semmi kedvem takarítani.
A húgom szobáját bezzeg kitakarítja, de rám marad az előszoba, a fürdő, a saját szobám.. Ráadásul ki se szellőztet, hazaérek, szellőztetek és megfagyok. Ahelyett, hogy kiszellőztetne délelőtt...
Hiába kértem meg szépen, még leüvöltött, hogy hogy képzelem, hogy más szobáját kitakarítja. Na és a húgomé????
És a legszebb, hogyha nem takarítok ki minden egyes nap, akkor veszekszik velem, hogy milyen rendetlen suttyó, stb vagyok...
Ezzel szemben anyu így látja:
Mindennap hulla fáradtan érek haza a munkából. Sokszor a sírógörcs kerülget, mert a főnök leugatja a fejem minden nap, az ügyfelek idegesítenek. A vérnyomásom az egekben van. És akkor még főznöm is kell, meg bevásárolnom, meg mosni-teregetni, a vasalásról már nem is beszélve. A kisebbik lányom szobáját is nekem kell takarítani. Erre most a nagyobbik lányom elkezd velem balhézni, hogy az ő szobáját is takarítsam ki. De nem vállalja el azt se, hogy feltörölje az előszobát és a fürdőt. Csak töröljön fel, ennyit kértem, nem többet.
Egész nap dolgozok, mint az állat, és még ennyit se várhatok el?
Ki az a bizonyos rejtett alany, aki nem hajlandó takarítani HELYETTED? Egyáltalán kinek a dolga lenne kitakarítani legalább a saját szobádat, ha nem a tied?
Tudod, egyre idősebb vagy, és egyre több dologgal kell foglalkoznod. Ha majd gyerekeid is lesznek, és a munkádban és otthon is helyt kell állnod, akkor meglátod, mire volt az jó, hogy iskolás korodban takarítanod kellett.
Vedd úgy, hogy edzel a jövődre. Nem purcanhatsz ki ennyi munkától, mi lesz, ha magadat kell eltartanod? 10-12 órákat dolgozik egy ember manapság ahhoz, hogy tényleg meg tudjon élni, ehhez jön az, hogy sokszor még a hétvégén sem pihenhet.
te most viccelsz??? most mit hisztizel? én is voltam sulis, és 5-6 körül értem haza de közel sem fáradtam el annyira, mint most munka után
egész nap hajtás van és akkor ha hazaérek csináljak kaját a páromnak, tartsam rendben a lakást és foglalkozzak a háziállatainkkal is
anyukád, dolgozik, eltart téged, tényleg neki kéne takarítania nálad?? gondolkodjál már, aztán siránkozz itt
a másik, hogy ne mond már, hogy minden nap ki kell takarítani.
hány éves vagy, 10? ...
14 éves húgom szobáját köteles kitakarítani? Csak az enyémet nem?
Ráadásul nála felporszívóz, nálam meg nem. Nekem fel kell cipelnem azt a rohadt nehéz porszívót az emeletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!