Szerintetek kinek van igaza?
21 éves vagyok, van egy 5 éves kistestvérem. Én egyetemre járok, messze lakom a családomtól és dolgozom is iskola mellett, szombatonként is. Idén meg kell írnom a szakdolgozatomat és mellette persze ugyanúgy készülni a zh-kra, vizsgákra, stb.
Anyám sérelmezi, hogy ritkán járok haza és hogy nem játszom a húgommal eleget. Jól kijövünk és szeretjük egymást, de én nem igazán értek a gyerekekhez.
Szerintetek elvárható, hogy amikor hazamegyek egyből álljak neki játszani vele?
Mégvmi: ha a lakásban nem tudsz játszani vele, mert nincs ötleted, hogy mit, akkor vidd el vhova sétálni, a közelben kirándulni, keressetek madarakat, vagy csigákat, gyűjtsetek leveleket, vagy száraz gizgazból készítsetek anyutoknak csokrot, nekem ekkora gyerekem van, hidd el, sokkal többre értékeli az ilyen együtt töltött időt, mint a legózást. Hetekig emleget egy ilyen alkalmat.
Annak van igaza, aki azt mondja, hogy az indíttatás hiányzik.
Nagyon köszönöm a válaszokat. Főleg az utóbbi kettőt.
Akik azt mondják, hogy a baj abban van, hogy nincs indíttatás, nos talán igazuk van, de én nem így gondolom.
Miért kéne, hogy legyen bennem indíttatás? Mint írtam, nem szeretem a gyerekeket. A húgomról van szó, akit persze imádok, mert a húgom és aranyosnak, bájosnak, szórakoztatónak találok. Játszom is vele egy-két órát, szoktunk biciklizni, sétálni, színezni, festeni, DE akkor sem akarok egész nap vele foglalkozni. Nekem megterhelő és igen, mikor hazamegyek is tanulok. Legutóbb is szinte egész nap a könyv fölött ültem.
Mint írtam anyám azt várná el, hogy mikor hazamegyek, mindent tegyek félre és foglalkozzak végre csak a húgommal. Hozzáteszem, anyám kb. 6 éve nem dolgozik, anyagi biztonságban és kényelemben él, mindössze a háztartásra kell figyelnie és húgomra.
Azt gondolom, kicsit nehezebb dolga van az embernek, ha tanulnia és mellette dolgoznia kell, szakdogát írni, stb. 1-2 óra játék mindennap, mikor hazamegyek, a házimunkában is besegítek, anyámmal sokat beszélgetek.
Anyámnak nincs felsőfokú végzettsége és nem érti meg az indokaimat, talán nem is akarja. Csak azt tudnám, hogyan értethetném meg magam vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!