Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek van igaza?

Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, van egy 5 éves kistestvérem. Én egyetemre járok, messze lakom a családomtól és dolgozom is iskola mellett, szombatonként is. Idén meg kell írnom a szakdolgozatomat és mellette persze ugyanúgy készülni a zh-kra, vizsgákra, stb.

Anyám sérelmezi, hogy ritkán járok haza és hogy nem játszom a húgommal eleget. Jól kijövünk és szeretjük egymást, de én nem igazán értek a gyerekekhez.

Szerintetek elvárható, hogy amikor hazamegyek egyből álljak neki játszani vele?

2012. nov. 22. 23:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Mit takar pontosan ez? Mert ha havonta egyszer jársz haza akkor 1-2 óra játék simán belefér. Én tavaly írtam szakdogát ilyenkor kb. a címem volt meg mégis ötös lett. Szóval azért ha akarod jutna rá időd.
2012. nov. 22. 23:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőtöknek igaza van. Neked azért, mert tényleg sok mindenre kell időt szakítanod, és munka + egyetem, + utazás, az tényleg sok egyszerre.. Anyukádnak meg azért, mert gyakorlatilag van két "egykéje", nagy a korkülönbség köztetek, és fél, hogy nem alakul ki köztetek igazi testvéri viszony, ami alapja lehet annak, hogy később is tudjatok egymásra számítani.
2012. nov. 22. 23:29
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha sok a tanulnivalód, akkor azt mondjad, de ha meg már hazamész, 1-2 óra játékba nem halsz bele. De azt jóanyád is megérthetné, hogy 21 vagy, nem 11, ha végeztél a sulival, gondolom állást keresel majd vagy rendes munkaidő dologzol ott, ahol most vagy, nem pedig haza fogsz járogatni, hanem éled az életed. Burkoltan talán arra is akar célozni, ha hazamész, kicsit foglalkozhatnál helyette a hugoddal, hogy ő pl. pihenhessen egy kicsit. Bár azért érdekes, hogy ekkora korkülönbséggel bevállalt még 1 gyereket.
2012. nov. 22. 23:30
 4/13 anonim ***** válasza:
3%
Itt nem az a probléma, hogy édesanyád elvárja hogy törődj a testvéreddel, hanem az, hogy alapból nincs meg benned az indíttatás.
2012. nov. 23. 00:45
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg anyukádnak, hogy ők is meglátogathatnának néha téged. Elmehetnének kirándulni a kistesóval az egyetemi városodba és akkor pár órát te is töltenél a gyerekkel, amíg anyukád kicsit kettesben romantikázik/sétálgat apukáddal. Mindenki jól járna, a gyereknek élmény, a szülőknek lenne kis idejük egymásra, neked pedig nem egy hétvégéd menne el a hazautazással stb... hanem csak egy délután.
2012. nov. 23. 09:20
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
Ne haragudj, de tényleg játszhatnál vele, hiszen vár téged, szeret téged, felnéz rád a kistesó. Gondolom ha hazamész nagy ritkán, ott nem a könyvek felett görnyedsz egész nap/éjjel.
2012. nov. 23. 10:54
 7/13 anonim ***** válasza:
75%

Mégvmi: ha a lakásban nem tudsz játszani vele, mert nincs ötleted, hogy mit, akkor vidd el vhova sétálni, a közelben kirándulni, keressetek madarakat, vagy csigákat, gyűjtsetek leveleket, vagy száraz gizgazból készítsetek anyutoknak csokrot, nekem ekkora gyerekem van, hidd el, sokkal többre értékeli az ilyen együtt töltött időt, mint a legózást. Hetekig emleget egy ilyen alkalmat.

Annak van igaza, aki azt mondja, hogy az indíttatás hiányzik.

2012. nov. 23. 10:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Szia, elnezest, de nincsen magyar billenytyüzetem, ezert hianyoznak a hosszu ekezetek. A törteneted olvasasa utan, az elsö gondolatom a következö volt: az edesanyadnak nagyon hianyzol. Nem az 5 eves kistestveredröl van szo, meg az együtt jatszasrol. Nem minden anyukanak könnyü tudomasul vennie, hogy megnöttek, FELNÖTT-tek a gyerekek, es a sajat utjukat jarjak. De nem is könnyü, hiszen gondold el, az egyetem megkezdeseig otthon laktal, es azutan hirtelen ``elkerülsz``. Nincsen semmi atmenet, es ez megviselte az anyukad. Arra is gondolj, egy 5 eves gyermekkel mas temakrol lehet beszelni, mint egy 21 eves ``gyermekkel``. Az az erzesem, hogy az anyukad sokszor igenyelne a tanacsodat, vagy csak egyaltalan, hogy jelen lennel, meselnel a veled törtent dolgokrol, es erdeklödnel, hogy öt mi foglalkoztatja. A te helyedben, a legközelebbi talalkozas alkalmaval (?Karacsony) elgondolkoznek azon, hogy hanyszor tudok a következö evben menni, es ezt meg is mondanam - datum szerint - az anyunak. Igy, ha keves alkalomrol is van szo, de ugymond fix idöpontokrol, es igy az anyukad keszülhetne ra, es nem is tehetne szemrehanyast, hogy nem mesz többször. Nyilvan jo, ha legalabb 2 napig tudsz maradni, igy jut idö a kistestverre is. Az anyukadnak meg kell ertenie, hogy aki egyetemre jar, annak komoly eletcelja van: egy kicsit többre szeretne vinni az eletben. Az egyetem tanulassal jar, es a tanulas idöt igenyel. Azt azert anyukad sem kivanja, hogy ``kirugjanak`` az egyetemröl, csak azert, mert haza kell jarnod az 5 eves testvereddel jatszani, es emiatt nincs idöd tanulni. (... egy kicsit most tuloztam.) Nagyon szorgalmas vagy, hogy szombatonkent meg dolgozol is. Szimpatikus. Az anyukadnak feltehetöleg nincsen felsöfoku vegzettsege, mert ha lenne, megertene, hogy mi minden jar az egyetemmel. A korkülönbseg közted es a kistestvered között jelentös, es te mar nemcsak, hogy nem laksz allandoan otthon, be is töltötted a 18-at. Az anyukadnak maganak kell felnevelnie a kicsit, neki kell jatszania vele, mert az ö es az edesapad döntese volt, hogy 16 ev utan meg egy gyermek szülessen. Nem helyes, hogy ezert NEKED tesz szemrehanyast. De mint ahogy korabban irtam, valoszinü, hogy csak hianyzol neki, de ezt valahogy nem tudja ezt megfogalmazni. Büszkesegböl? Vagy szegyenböl? Az egyetem elvegzese utan valoszinüleg több idöd lesz majd latogatni. A kistestver akkor is csak 10 eves lesz, nem kestel le a jatszasrol, nem kestel le semmiröl. Meg böven van idötök: neked is, a kistestverednek is, es a szüleidnek is.
2012. nov. 23. 13:56
 9/13 anonim ***** válasza:
Én pontosan tudom hogy mit érzel, mert én is ebben a szituban vagyok, 19 vagyok, a hugom 6. Havonta megyek haza egy hétvégére. Nagyon szeretem és mindig meghatódok hogy mennyire örül mikor hazamegyek, de a szó szoros értelmében UTÁLOK vele játszani, mert kitalál egy jelenetet (pl ő a boltos én bemegyek és veszek egy plüssállatot), és akkor órákon keresztül azt kell ismételgetni, nem unja meg soha! DE!! Egy 5-6 évest nagyon könnyű átvágni, ő azt hiszi egész nap vele játszottál, közben meg csak pihentél. Nekem a kedvenc játékom az orvosos, én vagyok a halálos beteg (fekszek és nézem a TV-t) ő pedig a doktornő. Képes egy fél napon keresztül ápolgatni meg matatni rajtam, nagyon aranyos, hoz enni, inni (mielőtt valaki kitalálná hogy csicsáztatom, borzasztóan élvezni). Ennyi. Megvolt a délutáni szieszta és ő azt hiszi játszottam is vele. Próbáld ki :)
2012. nov. 24. 10:41
 10/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. Főleg az utóbbi kettőt.

Akik azt mondják, hogy a baj abban van, hogy nincs indíttatás, nos talán igazuk van, de én nem így gondolom.

Miért kéne, hogy legyen bennem indíttatás? Mint írtam, nem szeretem a gyerekeket. A húgomról van szó, akit persze imádok, mert a húgom és aranyosnak, bájosnak, szórakoztatónak találok. Játszom is vele egy-két órát, szoktunk biciklizni, sétálni, színezni, festeni, DE akkor sem akarok egész nap vele foglalkozni. Nekem megterhelő és igen, mikor hazamegyek is tanulok. Legutóbb is szinte egész nap a könyv fölött ültem.

Mint írtam anyám azt várná el, hogy mikor hazamegyek, mindent tegyek félre és foglalkozzak végre csak a húgommal. Hozzáteszem, anyám kb. 6 éve nem dolgozik, anyagi biztonságban és kényelemben él, mindössze a háztartásra kell figyelnie és húgomra.

Azt gondolom, kicsit nehezebb dolga van az embernek, ha tanulnia és mellette dolgoznia kell, szakdogát írni, stb. 1-2 óra játék mindennap, mikor hazamegyek, a házimunkában is besegítek, anyámmal sokat beszélgetek.

Anyámnak nincs felsőfokú végzettsége és nem érti meg az indokaimat, talán nem is akarja. Csak azt tudnám, hogyan értethetném meg magam vele...

2012. nov. 25. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!