Anyukámnak van igaza vagy nekem?
Az ovis kishúgomék készülnek valami német előadásra, és most állandóan azt a dalt énekli, amit arra tanultak. Az egyik szó helyett halandzsát mondott, gondolom, mert nem tudta, hogy mit jelent. Én meg elmondtam neki, hogy hogy kell kiejteni, és hogy mit jelent. Erre anya meg leszúrt, hogy ne javítsam ki, majd megérti. Akkora baj az, hogy megmondtam neki, mi az a szó?
A másik meg, hogy az a nevelési elve vele kapcsolatban, hogy "Ne visíts, anélkül is azonnal bármit megkapsz, amit csak akarsz." Ennek az az eredménye, hogy egy "most nem vagy "nem szabad" hallatán úgy kivágja a hisztit, hogy azt még a szomszéd utcában is hallani. Erre persze anya odaadja/megcsinálja, mit a hugi kért. Minden vásárláskor kap valami ruhát vagy játékot. Ezt nem irigységből írom, csak szerintem ez hosszútávon nem lesz jó. (Ezt persze nem mondtam meg anyának.)
Nektek mi erről a véleményetek? 14/L
Hát, szeretném a másik oldal véleményét is meghallgatni, mert nem fair csak a tied alapján véleményt mondani, de a te nézeted alapján neked van igazad. Ha kellően kedves voltál a szó kijavításánál és nem 5 perce tanulta meg a húgod a dalocskát, hanem már pár napja stabilan tudja és egyébként jó a viszonyotok, tehát nem lesz lelki beteg attól, ha valamiről megmondod neki, hogy nem jó úgy, ahogy csinálja és stb. stb., akkor igazad van.
A másikból tényleg baj lesz szerintem, de ez ellen nem sokat tudsz tenni. Az én anyukám is engedékeny, de mikor én vigyázok az öcsémre, akkor nem lehet mindent. (Nálunk az a szabály, hogy mindig az mondja meg a szabályokat az öcsémnek, aki az öcsémre vigyáz.) Gondolom terád is rád van néha bízva, akkor követheted a saját elveid. Persze nem "derült égből villámcsapás", szépen megmondod előre, hogy mit lehet és mit nem, és be is tartatod. Persze csak apránként lehet változást elérni. Olvass szakkönyveket a témában, az segít, hogy nem csinálj hülyeséget.
A leírtak alapján természetesen neked van igazad. Bár gondolom téged is édesanyád nevelt, és úgy tűnik elég jól sikerült:) Ez egy nehéz korszak a gyerekeknél, talán anyukádnak sem könnyű, és az elvek helyett néha enged a hugodnak, ami nem túl következetes, de bárkivel megesik...:)
Mindenesetre helyesen látod a dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!