Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » S. O. S Mit tegyek, tényleg...

S. O. S Mit tegyek, tényleg anyukámnak van igaza?

Figyelt kérdés

17 éves(lassan 18) lány vagyok. Egy ideje összebarátkoztam az egyik osztálytársammal(lány), aki eddig meghívott 2-szer hozzájuk bulzni. Mindkét buli nagyon jó volt, de anyukám egyszer sem engedte, h ott aludjak nála. Most elhívtak szilvszterezni, és anyukám először el sem akart engedi, majd azt mondta, h megint úgy elenged, ha jönnek értem hajnalban.(az osztálytársam 15 km-re lakik tölünk)

Nem értem miért csinálja ezt, mindkét alkalommal józanul jöttem haza, nem cigizem, nincs velem gond a suliban.

Mit mondjak neki, h elengedjen???

Vagy neki van igaza. Azt mondja, h nem ismeri ezt a lány,ami igaz, mert csak párszor találkoztak eddig a koleszban. Mit tegyek??

Segítsetek!!!

2009. dec. 29. 15:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%
Az egészséges féltésnek is megvan a határa, szerintem messze eltúlozza.
2009. dec. 29. 15:53
 2/20 anonim ***** válasza:
79%

Hiszen elenged, csak nem akarja, hogy ottaludjal nala. Nincs ebben semmi rossz, inkabb menjel haza hajnalban, igy megbizik benned, es nemsokara majd ott is aludhatsz a lanynal.

Anyukad felt, ennek oruljel! Tudom, hogy te nem erted, hogy mitol felt, de majd nemsokara rajossz.

Menjel csak el a buliba, es hajnalban menjel haza.

Ne veszekedjel vele, hidd el hogy nem erdemes!

2009. dec. 29. 15:55
 3/20 A kérdező kommentje:
De úgy érzem, h nem bízik meg bennem, pedig nem adtam rá soha okot. És azt mondta legútobb, h ha legközelebb megyek, akkor ottaludhatok.
2009. dec. 29. 15:59
 4/20 anonim ***** válasza:
88%

Egyetértek az előttem szólóval :) Én elmúltam már 18 amikor Halloweene buliba mentem a tőlem 15percre lakó barátnőmhöz és oda is vittek, hajnalban pedig haza hoztak. Pedig jogsim is volt. DE így nyugodtan megihattam egy koktélt, és anyu is tudta, hogy rendben megvagyok.

Szerintem elégedj meg azzal, hogy elenged, aztán majd eljuttok oda is, hogy ott aludhatsz.

2009. dec. 29. 15:59
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem akarja,hogy ott aludj,mert így,hogy elmegy érted látja,hogy jól vagy-e.

Egyébként egy tipp:Nővérem(19lesz) is volt hasonló helyzetben.Leült beszélni a szüleinkkel,s az lett a vége,hogy nem is mehetett el a buliba.Talán,jobb,ha elfogadod ezt így.Elmész jól érzed magad,majd hazamész a szüleiddel.

15/L

2009. dec. 29. 16:02
 6/20 anonim ***** válasza:
88%

Egesz eletedben meg annyiszor de annyiszor aludhatsz majd ott a baratnodnel, hogy el sem hiszed! Talan majd ha 18 elmultal vagy amikor egyetemista leszel majd.

Addig csinald csak amit anyukad mond, hidd el hogy o csak es kizarolag a jot akarja neked, mert o az aki szeret teged igazan!

Ihatsz is szerintem alkoholt, nincs abban semmi. Mondd meg anyudnak is, hogy iszol.

Es ha minel tobb mindent elmeselsz neki, minel inkabb tudja, hogy kikkel hol vagy, es mit csinaltok, annal inkabb megbizik benned, hisz neked, es elfog engedni. Hiszen tudja, hogy baratnokent kezeled ot, es ugyis elmondasz majd neki mindent.

2009. dec. 29. 16:21
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

100%-osan neked adok igazat,de jobb ha nem csinálsz ebből vitát otthon.Énis próbálkoztam már vele, hogy kivertem a vitát, és a vége mégnagyobb káosz lett, mint ahonan elindultam.Hgayd rá.Esetleg beszéld meg vele, hogy ismerje meg egymást a 2 család, és akkor nagyobb esélyed van rá, hogy ott aludhatsz :)

Sok sikert.

2009. dec. 29. 17:05
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Nincs igaza anyukádnak, de félt és jogosan félt. Menjél haza hajnalban vagy reggel, ne aludj ott. Attól még bulizhatsz, ihatsz és érezheted jól magad, hajnalban úgyis véget érne a buli :)
2009. dec. 29. 17:43
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én úgy gondolom, hogy ezt senki nem tudja megoldani helyette. Van, amelyik szülőnél ez, van amelyiknél az válik be.

Sokan tanácsoljátok, hogy beszéljen a szüleivel, aztán olvashattátok az előbb, hogy van, amikor meg pont ez miatt még annyit sem engednek.

A saját tapasztalatom számomra is meglepő volt.

Évekig nem engedtek el soha sehova, miközben minden barátom eljárt, nekem 11-re legkésőbb otthon kellett lennem, pedig jól tanultam, nem voltak velem gondok.

De úgy gondoltam, hogy áá, biztosan igazuk van, meg az évek múltával majd enyhülnek. Én még 14 évesen (már akkor is minden ismerősöm legalább szilveszterkor elmehetett bulizni) megkérdeztem, hogy mikor járhatok el, akkor azt mondták, ha betöltötm a 16-ot. Betöltöttem, semmi nem változott. De rájuk hagytam, nem akartam vitatkozni, miközben nagyon rosszul esett ez az egész.

Aztán az egyik szilveszteren megkérdeztem, hogy elmehetek bulizni? Azt mondta apám először, hogy szó sem lehet róla. Utána enyhült, azt mondta, hogy igen, de felhívja a bulit tartó emberke szüleit. Hát kissé lett volna vicces, 17-18 éves korosztálynál ez, szerintem szimplán kiröhögtek volna, vagy ha nem is, de nagyon kínos lett volna nekem. Így hát megint csak ott voltam, hogy inkább el sem megyek.

De aztán gondoltam egyet, és odaálltam apám elé: nem érdekel, hogy mit mondd, én el fogok menni. Ha hajlandó elengedni, akkor megmondom hogy hova megyek, kikkel leszek, viszek magammal telefont, elérhet, másnap reggel egy megbeszélt időpontra hazamegyek.

Ha nem enged, akkor is elmegyek, csak akkor nem fogja tudni, hogy hova, kivel mentem, és mikor jövök. Belátta, hogy igazam van, és végülis ráállt.

Visszatérve, nem tudhatjuk, hogy hol mi válik be. Talán ha ezt más megpróbálta volna talán meg is kapja a magáét.

Neked kell tudnod, hogy mi a célravezető.

Szerintem ez még nem akkora baj, hiszen elmehetsz, érted jön. Legközelebb majd megbízik jobban bennetek. Egyébként szerintem nem benned nem bízik, hanem a lányban.

2009. dec. 29. 17:58
 10/20 anonim ***** válasza:
Mond meg az anyukádnak ,hogy már elág érett vagy ahoz,hogy barátnődnél aludj!És ha nem megy kérdezd meg ,hogy miért nem enged el?
2009. dec. 29. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!