Igaza van anyukámnak?
Most hogy nyár van, egész nap ráérek, néha még unatkozom is. Kb. 2 hete (bizonyítványosztás óta) minden nap többször felsöprök (konyha+előszoba), elmosogatok és felmosok. Ezenkívül ugye a szobámat rendben tartom és takarítok a kiskutyám után. Anyukám nem dolgozik (szívbetegsége miatt erős gyógyszereket szed, nem dolgozhat - rokkant nyugdíjas) tehát az idejéből telne rá, hogy ezeket ő is megtegye. (9ig alszik, felöltözik, kimegy a kertbe és ott vannak estig apukámmal.)
Tegnap kimaradt a felmosás (felsöpörtem és elmosogattam!), és anyukám majdnem leszedte a fejem. Elhordott mindennek, micsoda lusta disznó vagyok, egész nyáron nem csinálok semmit, egy csődtömeg vagyok stb.
Egyrészt rosszul esnek a szavai, másrészt nincs igaza. 9 hónapon át keményen tanulok, aminek meg is van az eredménye (4,4-es átlag a bizonyítványomban!) akkor azt hiszem, megérdemlem azt, hogy egy kicsit pihenjek a nyáron. Nyaralni nem megyünk, közös programokat nem csinálunk. Szeretnék megtanulni főzni, ők nem tanítanak én meg egyedül nem állok neki (Ha elsőre elrontom, elmegy a kedvem az egésztől!) A kutyák sétáltatása (2 van) mindig az én dolgom (a sajátomat még elvállalom, de a nővéremét igazán levihetnék ők). Úgy érzem anyukám nem csinál semmit. Nem hanyagolja el magát, igazán csinos és simán letagadhatna 12 évet, de hiányzik hogy újra ragyogjon a lakás és ne azért mert én megcsinálom (mert ég a fejem a barátom előtt) hanem mert ő megcsinálja.
Annyit még elfelejtetem leírni, hogy mikor én suliba vagyok, anyukám 3-4 naponta mos fel, vagy hetente egyszer.
Mikor elment 3 hétre Harkányba gyógykezelésre minden közeli rokon jött hozzánk, azt mondták anyukám nem tartja olyan tisztán a lakást mint én. (Akkor is volt 1 kutyánk, ráadásul apukám törött lábbal feküdt az ágyban!)
Komolyan, nem ertem az ilyen szuloket! ( En is az vagyok) Kihasznaljak a gyerekuket es meg meg is alazzak!
Milyen dolog ilyent mondani egy gyereknek, hogy "csodtomeg"? Szoval....
Nekem is van gyerekem de nem teszem minden aldott nap oda, hogy az en dolgomat elvegezze, jo, hogy besegit asztalt teriteni meg portorlesnel de a nagyja ram harul a 12 oras munkam mellett!
Nagyon sajnallak kicsilany!
Nem szedi a gyógyszereit, mert egész nap kába lenne tőle, de ha rosszul lesz azonnal le kell feküdnie pihenni, ezért nem is megy dolgozni.
Apukám lába el van törve, jelenleg is bottal jár (6x műtötték és még legalább 2 műtét vár rá!).
Nem vagyok már kislány, de attól még ne mondjon rám semmi rosszat mert ha a mai 18-19 éves fiatalok elnézem, NEM LEHET OKA PANASZRA. (A korombeli lányok minden nap berúgnak, drogoznak, egész hétvégén diszkóba vannak <- egyik se jellemző rám).
Az én anyukám is ilyen volt. Már bocs, hogy így írom, de a kosz ette meg. 10 éves koromtól én vigyáztam a hugomra, hoztam-vittem oviba, suliba. Aktívan részt vettem a házimunkában. A nyarak mindig a takarítással teltek. Sőt. Hazajött munkából, leszórt mindent, ahol érte, cigihamu a kövön és társai. Megterített asztal várta. Kajált, kávézott, cigizett, aztán kint beszélgetett a szomszédasszonnyal. Estére rendet raktam, akkor vacsoráztunk... reggel mire dolgozni ment, szaladt az egész ház és én kezdtem előlről.
Ha valamivel nem végeztem... de hát ismered a témát.
Egész addig nem lett vége a dolognak, amíg el nem költöztem otthonról. De akkor is hazajártam, ezt azt meg kellett csinálni. na módjával tettem ám. Nekem főállásom, másodállásom volt. Aztán tavaly babát vártam és nem kellettem tovább. Mert akkor már velem csak gond van, nekem kellene hogy ő segítsen.
Most sem keres. Sztem, majd ha a gyerek nagyobb lesz,hogy addig neki ne kelljen vele foglalkozni.
Nagyon sajnállak és nem tudok neked megoldást mondani azon kívül, hogy kollégium, albérlet, csak valahová el, ha lesz lehetőséged.
És valamit megfogadtam: az én gyerekemnek gyermekkora lesz. És boldog gimis időszaka. És még nyaralni is megy, ha anyagilag megengedhetem. Mindegy hová megyünk, csak egy kicsit el itthonról.
Tanulj te is belőle.
35/N
Nálunk ennyire nem komoly a helyzet (még!) de nem is hagyom hogy idáig fajuljon, mert egy idő után azt fogom mondani, hogy NEM, elég volt..nem csinálom tovább.
De most a párom miatt muszáj. Nem akarom, hogy olyan lakásba jöjjön, ahol ragad a padló sok a mosatlan edény stb. Legalább mire elköltözök, megtanulok mindent!
Nekem a barátom anyukája ijen. bulizni jár álandoan stb.
sokszor én takarítok nálluk... meg minden. mert a barátom ugye csak fiú.. nem lehet tölle elvárn ih konyha tündérlegyen. a szegényes fözésutdományommal kaját is cisnáltam már neki mert anyja nem főz...
szerintem ülj le beszélj velük, és te is járj el szórakozni meg minden. aztán amitn tudsz állj taplra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!