Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? (Házimunka)

Kinek van igaza? (Házimunka)

Figyelt kérdés

Szeretnélek megkérni benneteket, hogy őszintén mondjátok el ti hogy látjátok kívülről ezt az egészet.

Párommal egy háztartásban élünk, kicsivel több mint egy éve. Most már csak ketten lakunk abban a házban (családi, kertes ház) én dolgozok, ő otthon van. Irodai munkám van tehát nem vagyok hulla mire hazaérek de azért nem a lábam lógatom egész nap-emberek problémás ügyeit kell intéznem. Ő most nem dolgozik, ez év áprilisától összesen 6 hetet dolgozott külföldön azt a megkeresett pénzt félretettünk mert kelleni fog hamarosan. Kb 2 éve csak az én jövedelmemből élünk, előtte ő tanult.

A probléma nálunk a házimunka. Nem vagyok egy nagyon pedáns ember sajnos, szészórt és rendetlen vagyok. Viszont igyekszem rendet tartani ami általában úgy végződik hogy hétvégére marad és felőrlöm a saját energiám: egyszerre mosok, főzök és rendet rakok. Hétköznap inkább csak teszem egyik oldalról a másikba a ruhákat pl- minden nap főzök, de nem mindem főzés után teszek rendet van hogy csak akkor mosogatok ha már nem férek.- szóval vannak hiányosságaim elég rendesen. Páromnak többször jeleztem hogy segítségre szorulok mert egyedül nem birom. Azzal vágott vissza hogy azért nem segít mert sz*r háziasszony vagyok és még sosem látott ilyen embert aki ennyire rosszul végzi a háztartási teendőket. Azért nem hajlandó sgíteni mert ez az én problémám hogy nem birok ennyivel és hogy ez az én dolgom. Szerettem volna megkérni hgy ha ő jobban be tudja osztani az idejét, a munkafeladatokat akkor segítsen. Szerinte én vagyok a szerencsétlen és ezzel bárki elboldogulna. Szóval szó szót követett és úgy jöttünk ki a beszélgetésből hogy minden az én hibám, és nekem kellene ezért szégyellnem magam.

Tudom hogy nem láttok bele az életembe, nem tudjátok mennyire nem vagyok hatékony a házmiunka végzésében- mielőtt összeköltöztünk otthon laktunk mindketten- de így első olvasásra tudnátok tanácsot adni? Kinek van igaza? Esetleg megoldási javaslat? Köszönöm mindenkinek.

2012. nov. 19. 09:05
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
95%

Manapság az a divat, hogy a két fél kb egyenlően veszi ki a részét a feladatokból. Ez a ti esetetekben azt jelentené, hogy amíg te 8 órát dolgozol, ő is dolgozhatna, mondjuk a háztartásban.

De a jelek szerint ő úgy gondolja, hogy a házimunka a nő feladata és kész. Ha így áll hozzá ("ez a te dolgod"), akkor igazából teljesen mindegy, kinek van igaza, úgysem fog segíteni sajna.

Esetleg női praktikákkal próbálkozhatsz, de hosszútávon teljes szemléletváltásra lenne szükség részéről, vagy minden marad a régiben.

2012. nov. 19. 09:10
 2/24 anonim ***** válasza:
90%

Ha otthon van, akkor mit csinál egész nap? Valóban segíthetne. Igazad van.

Mindazonáltal valahol azért neki is igaza van. Én se vagyok pedáns, de egy mosást elindítani nem nagy idő. Mosogatni, akkor frissen azért élvezet a másnaphoz képest. így azért annyira nem lennél behavazva.

2012. nov. 19. 09:10
 3/24 anonim ***** válasza:
32%
Nálunk is a férjem sokat van otthon, szezonális a munkája. Én dolgozom. Amikor főztök legtöbbször Ő mosogat el, kaják után is. Sokszor takarítunk együtt, de van, hogy meglep és kész a lakás, mire hazaérek. Nekem így természetes. De vigyázunk is a rendre. Tehát nem érzi úgy, hogy fölösleges energiát vitt a takarításba, mert másnap újra romokban lenne a lakás. Úgy én sem szívesen takarítanék, ha nem lenne látszatja másnapra. Tehát én azt gondolom segítenie kellene neked, minimum közösen végezni a dolgot, de ehhez azt is látnia kéne, hogy Te nem hagysz semmit szanaszét utána.
2012. nov. 19. 09:12
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte leszek. Én egy ilyen kijelentése után (annak függvényében, hogy évek óta te tartod el) én úgy kihajítottam volna, hogy a lába nem éri a földet.

Mégis mit képzel, mereszti a seggét otthon egész nap, és sz.rik megcsinálni a házimunkát, te dolgozol, és még ő kér számon? Ez nem férfi, hanem egy here.

2012. nov. 19. 09:13
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát egyértelmüen neked van igazad!Én a helyedben már úgy pofon vertem vola hogy ha ilyet mondott volna nekem.Mond meg neki, hogy csinálja ő a házimunkát hamár nem dolgozik és egész nap otthon van vagy csak a te részeden csináld meg a dolgokat meg csak magadnak csinálj enni.Majd ha rumli lesz az ő részén akkor úgyis kitakarít.
2012. nov. 19. 09:15
 6/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.

Nem csak én hagyok szét mindent, hanem ő is pl ha evett a mosatlant nem viszi ki a konyhába stb.

Igazából az bánt a legjobban hogy oké hogy nem vagyok tökéletes sőt az is lehet hogy én vagyok a világ legcsapnivalóbb háziasszonya, de igyekszem és segítséget kértem tőle többször erre "belémrúg" egy ilyennel.

Egyébként erről is elég sokat beszélgettünk már, szerinte a nő dolga a házimunka szerintem meg közös. Ja és úgy gondoljah ogy oké hogy én melózok de kb. az ő szemében semmi értéke nincs ennek mert nem fizikai munka és nem lehetek fáradt.

2012. nov. 19. 09:21
 7/24 anonim ***** válasza:
94%

A leírtak alapján azt nem értem, hogy miért vagy együtt ilyen emberrel? Ha valaki ilyen módon beszélne velem, akkor abban a pillanatban kidobnám a csudába.

Egyáltalán nem tudom megérteni, hogy miért mennek bele emberek olyan kapcsolatba, ahol a másik fél egyértelműen nem tekinti partnernek a másikat. Mert egy vacak párkapcsolat jobb, mint az egyedüllét? Hát nem! Ezerszer inkább egyedül, mint olyan ember mellett, aki szándékosan megbánt.

2012. nov. 19. 09:31
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha az nem munka,akkor fizesd ki a rezsit,magadnak vegyél kaját,ő meg egyen amit akar,ne vegyél neki semmit,ne tartsd el.
2012. nov. 19. 09:33
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért az a pénz jól jön neki is, amit te a "nemmunkával" összekalapolsz, nem?

rugd ki ezt a szarjankót. aztán lássuk, mennyire nem munka a tiéd.

Jelzem, én is csapnivaló háziasszony vagyok, viszont a férjem segít sokat, és így minden ok.

2012. nov. 19. 09:39
 10/24 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem legyél háziasabb és tűrj el neki mindent, mert egy ilyen tapló embert, min életed párja, csak szeretni lehet.

Persze ez csak vicc volt.

Nem értem, miért vagy vele, ekkora nagy a szerelem? Kihasznál, beléd törli a lábát, semmibe nem néz. Mi lesz ha lesz gyereketek is? Meg fogsz szakadni, idegileg tönkremész egykettőre.

2012. nov. 19. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!