Kinek van igaza? (Házimunka)
Szeretnélek megkérni benneteket, hogy őszintén mondjátok el ti hogy látjátok kívülről ezt az egészet.
Párommal egy háztartásban élünk, kicsivel több mint egy éve. Most már csak ketten lakunk abban a házban (családi, kertes ház) én dolgozok, ő otthon van. Irodai munkám van tehát nem vagyok hulla mire hazaérek de azért nem a lábam lógatom egész nap-emberek problémás ügyeit kell intéznem. Ő most nem dolgozik, ez év áprilisától összesen 6 hetet dolgozott külföldön azt a megkeresett pénzt félretettünk mert kelleni fog hamarosan. Kb 2 éve csak az én jövedelmemből élünk, előtte ő tanult.
A probléma nálunk a házimunka. Nem vagyok egy nagyon pedáns ember sajnos, szészórt és rendetlen vagyok. Viszont igyekszem rendet tartani ami általában úgy végződik hogy hétvégére marad és felőrlöm a saját energiám: egyszerre mosok, főzök és rendet rakok. Hétköznap inkább csak teszem egyik oldalról a másikba a ruhákat pl- minden nap főzök, de nem mindem főzés után teszek rendet van hogy csak akkor mosogatok ha már nem férek.- szóval vannak hiányosságaim elég rendesen. Páromnak többször jeleztem hogy segítségre szorulok mert egyedül nem birom. Azzal vágott vissza hogy azért nem segít mert sz*r háziasszony vagyok és még sosem látott ilyen embert aki ennyire rosszul végzi a háztartási teendőket. Azért nem hajlandó sgíteni mert ez az én problémám hogy nem birok ennyivel és hogy ez az én dolgom. Szerettem volna megkérni hgy ha ő jobban be tudja osztani az idejét, a munkafeladatokat akkor segítsen. Szerinte én vagyok a szerencsétlen és ezzel bárki elboldogulna. Szóval szó szót követett és úgy jöttünk ki a beszélgetésből hogy minden az én hibám, és nekem kellene ezért szégyellnem magam.
Tudom hogy nem láttok bele az életembe, nem tudjátok mennyire nem vagyok hatékony a házmiunka végzésében- mielőtt összeköltöztünk otthon laktunk mindketten- de így első olvasásra tudnátok tanácsot adni? Kinek van igaza? Esetleg megoldási javaslat? Köszönöm mindenkinek.
Szeretet úgy érettem, hogy az hajtó motor lehet.
Szeret de látja, hogy ez így vacak. Ezért elmegy (mentek) egy szakemberhez aki segít neki megoldania, túllépnie ezeken a dolgokon.
Miattam biztosan nem fog lépni. :)
De ha annyira konok, (barom), hogy azt sem ismeri fel, hogy baj van akkor gondolkodnod kell a hogyan továbbon.
Eszembe nem jutna főzés után, hogy a páromat zavarjam a konyhába elmosogatni a szennyes edényeket. Amíg az étel fő, mosogass el, takarítsd le a konyhapultot. Azt a 2-3 tányért meg ami evés után keletkezik nem nagy kunszt elmosogatni.
Vegyél erőt magadon, és apránként haladj. Egy napra 1-2 feladat, egyik nap mosol, másik nap porszívózol. Igen, ezt a párod is meg tudja csinálni! Emelje fel a popóját a számítógép elől, és vegye kezébe a porszívót. Mutasd meg neki, hogy hol lakik!
Ha hét közben erőt veszel magadon, és megcsinálsz mindent, a hétvége csak a pihenésről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!