Ez miért olyan nagy baj?
"Más 70 ezer forintból 1 hónapig él. A kérdező meg 60 ezerért vett egy zongorát amit nem fog használni. "
Ezeken a mondatokon mindig olyan jót mulatok. Xy 70 ezerből él. És?? Xy vett egy 60 ezres zongorát amit nem fog használni. És?? Akkor mi van?? Ha Xy nem vesz zongorát, akkor a másik Xy jobban megél a 70 ezréből, vagy mi a fene?! És ezt úgy mondom, hogy nagyon örülnék, ha lenne legalább havi 70 ezrem. De nincs. Akinek viszont van, költse arra amire akarja, pont nem lesz jobb nekem, ha nem veszi meg azt amit ő akar...
Na most írok egy érdekes dolgot. Én azt írtam a kérdezőnek, hogy jól tette, hogy megvette. Hisz, ha a szülei rá lennének szorulva, biztos nem tudnának neki ennyit adni. Mivel megengedhetik ezt maguknak, s ennyi pénzt adtak neki, illetlenség megszabni mire költi. Írtam, hogy én is adtam most pénzt karácsonyra rokonoknak, mert azt kértek, de nem kérem számon tőlük, hogy "de ugye félretettétek a lagzira?" illetlenség lenne.
S ami az érdekes a dologban, hogy én is 70 ezer körül keresek, elvégeztem egy fősulit is. Ezek ellenére mégsem sajnálom tőle a zongorát.
Miért nem vettek akkor a szülei valamit ajándékba pénz helyett, vagy miért nem mondták meg az elején, hogy mire költse, ha ennyire felháborodtak így utólag?
Istenem.. Ti mindannyian értelmi bajokkal küzdötök? (Tisztelet a kivétel)
Nem az a baj hogy elköltötte azt a pénzt, hanem hogy mire...
Nem az a baj hogy elköltötte hanem az hogy a szülei nem ezt látják helyesnek. Másrészt, azt várták volna hogy elrakod vagy valami..
Te nem akarsz felnőni? Nem szeretnél egy autót,motort házat????
Most megkaptad ezt a pénzt 24. én, és még 28. van. 4 nap alatt elköltötted, mert ez az álmod? Ha megkapod a fizetésed már a 4. nap elköltöd valamire?
És igen, más 70 ezerből él!
És nem férreraktad hogy majd jó lessz az egyetemen, hanem elbaxtad, ez a baja szüleidnek is.
Másrészt nem szégyeled magad hogy 22 évesen a szüleid tartanak el, ha pénz kell őket húzod le?? 20 év mulva is őket fogog lehúzni?
Nekem lesülne a bőr a képemről ha 22 évesen nem lennének terveim (küldöldre menetel stb) amire ne lenne jó az az 50 ezer forint. Házad nincs, sulit nem felyezted be, munkád nincs. Akkor miért egy zongorát vettél? Haszinte semmid sincs erre költöd?
ma 20:23 - tökéletesen egyetértek, ha valakinek pénzt adok, akkor vagy konkrétan megjelölöm, mire adom, vagy ha nem, akkor nyilván azt várom, hogy arra költse, ami számára most a leginkább örömöt okoz.
És szerintem is jól tette a Kérdező, hogy megvette ezt a hangszert, ha erre vágyik.
#46 :DDD
"Akkor miért egy zongorát vettél?"
Bár a kérdés nem nekem szól, de feltételezem azért vette, mert erre vágyott.
"Nem az a baj hogy elköltötte hanem az hogy a szülei nem ezt látják helyesnek."
Ez meg az ő bajuk. Meg ez esetben pl. a tiéd, ahogy elnézem. :)
Elképzelem az embereket amint fiatalok, élvezhetnék az életet, de ahelyett, hogy ezt tennék, minden kis forintot elraknak, mondván "jó lesz még az valamire"... Aztán száradnak tovább a sarokba, álmodoznak, savanyodnak, keseregnek, szenvednek... Bámulják a kirakatokat... De közben a bankban ott csücsül a pénz. Lesznek 40 évesek, vesznek egy kis garzont, egy használt kocsit... Szülnek pár gyereket, felvesznek pár hitelt, aztán megöregszenek, meghalnak, és kib*szottul nem élvezték az életüket egy percig sem, mert gyávák voltak megvenni azt a nyomorult zongorát fiatalkorukban!! Ne már!! Tényleg ez lenne egyesek szerint az élet?? Gyűjtögetni mint a hörcsög és közben besavanyodni?? Mert aki irigyli mástól, hogy arra költi a pénzét amire akar,a az bizony be van savanyodva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!