Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális dolog...

Szerintetek normális dolog az, hogy a férjem nem adja ide a kocsiját?

Figyelt kérdés

Az én kocsim elromlott és szerelőnél van. Elszerettem volna kérni a férjem kocsiját, hogy azzal menjek elintézni a dolgom. Ez az első ilyen alkalom. Erre azt mondja, hogy az kizárt. Kérdezem miért. Azt mondja mert fél, hogy meghúzom meg majd nem tudok vele parkolni meg ilyen hülyeségek. Ráadásul csak ritkán használja. Van neki egy kis furgonja azzal szokott általában menni. A nagy kocsi meg napok óta a garázsban áll és mégsem képes ideadni.

Ez szerintem nagyon nagy parasztság. Nem? Vagy csak én reagálom túl?

2012. dec. 20. 17:34
 51/95 anonim ***** válasza:
93%

Én egy ilyen kocsit nemtől függetlenül nem adnék oda senki olyannak felügyelet nélkül, aki ilyet még nem vezetett. Nekem egyszer haverom adta kölcsön a Mercedes E500-asát (még az sem akkora, mint a fenn említett BMW).

A kemény 1.2-es Fabiához szokott szervezetemmel a századik méter után szépen megálltam, megköszöntem, és mondtam neki, hogy bocs én ezzel nem merek menni. Pedig vezetek már jó pár éve.

2012. dec. 20. 21:21
 52/95 anonim ***** válasza:
99%
Nálunk két hasonló családi autó van, közepes motorral, közepes mérettel. Mi is azzal megyünk, amelyiknek épp a kezünkbe akad a kulcsa, bár azért megvan, hogy melyikünk melyik autót használja többet. DE ha nekem lenne egy kisautóm, a páromnak meg egy hatalmas, eszembe sem jutna elkérni. Jól vezetek, nem vagyok szabálysértő, nem hajtok gyorsan, nem törtem még kocsit, stb., de a megszokottnál 5x erősebb autóra nem váltanék úgy hipp-hopp. Inkább megkérném őt, hogy vigyen el oda, ahova szeretném. Biztos, hogy elvinne szívesen.
2012. dec. 20. 21:28
 53/95 anonim ***** válasza:
7%
Nemsokára neked is meglesz az autód, de te se add oda a férjednek, bármilyen szépen is kéri.
2012. dec. 20. 21:32
 54/95 anonim ***** válasza:
38%

Ha egy ilyen értékű autóra futotta a férjednek a közös háztartásból, akkor javaslom vegyél egyet Te is, ő meg nyugodtan húzgálja a száját....

Nem tartom korrektnek az itt válaszolóktól, hogy gyakorlatilag lekiskorúsítjátok a Kérdezőt, akárcsak a férje teszi ebben a kérdésben.

Már eleve ott gondok vannak (szerintem), hogy kérni kell az autót. Ha a férj a házasság előtt vette, és ennyire irigy arra, hogy az az övé, akkor a feleségének sem kell vele mindent megosztani, nem? Mi az, hogy házasságban az a férj tulajdona? Ha meg igen, akkor valami nagyon nem egyenrangú ebben a kapcsolatban..

Azt én is belátom, hogy a sok véleményben annyi mindenképp igaz, hogy nem árt először megismerkedni az autóval, de ezt már akkor kellett volna, amikor a családba került.

Tényleg necces tud lenni a hátsókerék meghajtás jeges, havas úton, arról, hogy hatalmas ereje van, ne is beszéljünk. Tényleg nem az a tipikus "intézkedős" autó.

Nekem a 106 lóerő is kemény volt eleinte, 150 után kezd csak lomhább lenni a húzása.

De ilyen akkor sincs, hogy van a közös tulajdonotokban valami és azt te nem használhatod.

A férjed kapja magát össze, tanítson meg ésszel használni, és ha szereted vezetni (az is előfordulhat, hogy Te magad nem fogod jól érezni magad a volán mögött egy ekkora teljesítményű autóban), akkor később ezzel nem lesz gond.

2012. dec. 20. 21:53
 55/95 anonim ***** válasza:
78%

Az nem jut eszetekbe, hogy eddig egyszerűen nem volt rá mód vagy alkalom, hogy megtanítsa a BMW-t vezetni? Vagy egyszerűen a férj úgy véli, hogy a felesége alkalmatlan egy ilyen kocsi vezetésére? Ezért nem is erőltette eddig. Mert bizony kedves hölgyeim ha belátjátok, ha nem ez nagyon is benne van a pakliban.

Én pasi vagyok 10 éve vezetek napi rendszerességgel és midig is 150-180 lóerő közötti kocsijaim voltak, mások szerint nem is vezetek rosszul. Viszont bekell vallanom, hogy én is izzadó tenyérrel ülnék be egy ilyen kocsi volánja mögé. Nem is értem kérdező Te, hogy tudod ilyen lazán kezelni.

De biztos azoknak van igaza akik azt mondják menjen csak vele nyugodtan. Végül is a családi béke és a kedves hölgy öntudata kedvéért belefér, hogy egy két tonnás 450 lóerős, hátsókerekes monstrummal neki induljon a csúszós utaknak. Az nem számít, hogy közben veszélyezteti a saját és mások épségét, nem beszélve az értékes kocsiról is. Na mindegy mindenesetre az ESP legyen velük:) Hátha az majd kihúzza a sz@rból.

2012. dec. 20. 22:16
 56/95 anonim ***** válasza:
83%

Ezt érezni kell. Én nem értek az autókhoz, még mindig az X5ös vagyok, vagyis aki erről beszélt.

Ki kell tapasztalni, rájönni, hogy itt minden máshogy működik. Ezt ilyen időben Kérdező, egyedül, ennyire lazán nem lehet. Én sem adnám oda, pedig nő vagyok.

2012. dec. 20. 22:23
 57/95 anonim ***** válasza:
91%

Igaza van a férjednek, de mondhatta volna, hogy előbb vezessed úgy, hogy ott van.

Bár nem tudom, hogy milyen pontosan a férjed autója, de amit írt az egyik válaszoló adatokat, azon ledöbbentem. Azért nem mindegy, hogy egy kis Trabanttal vagy egy Limuzinnal akarsz parkolni. Én nem vezetek régóta és amikor vezettem, csak a Mondeoval mentem, de amíg kitolatok a kertből ezzel a számomra nagy autóval, százszor leizzadok. Ha kis autóm lenne, nem is akarnék kisérletezni egyedül, télen egy ennyivel nagyobb autóval. Lehet, hogy jól vezetsz, de előfordulhat, hogy már a garázsból kiállás közben odavágod az autót, mert jóval nagyobb, mint a tiéd. A tudásbeli különbségről nem is beszélve.

2012. dec. 20. 22:23
 58/95 anonim ***** válasza:
74%

#57 összefoglalta a lényeget!! Agyban sokan még nem vagytok felnőve ehhez az autóhoz itt az oldalon.. Egyszerűen nincs felelősség érzetetek a korotok ellenére.

Egyik barátomnak (fuvarozó) a főnöke felajánlotta, hogy elvihet kipróbálni egy hasonló kaliberű autót (MB S500). 600 ezer(!) km vezetési tapasztalattal a háta mögött azt mondta, hogy köszönöm nem, inkább vigye ő egy kört...

"Fognám a kulcsot és vinném."

Persze aranyanyám aztán az első havas kanyarban kapkodnád a levegőt, hogy mit merre. Szomorú, hogy ekkora arccal emberek az utakon vezetnek.

2012. dec. 20. 22:39
 59/95 anonim ***** válasza:
36%

Én sem adnám oda a férjed helyében azt az autót, pedig én nő vagyok. Az az autó kicsit más kategória árban is (41 millió) és teljesítményben is (400 kw/ 544 LE), stb. Nem éppen a rossz időben, a nagy karácsony előtti tumultus közepén kéne próbálgatnod. Még ha te jól is vezetsz, jöhet egy rosszabb sofőr és kárt tehet benne.

Azt nem értem, hogy ha neki futja ilyen autóra neked miért nincs ha nem is ilyen, de a mostaninál jobb, nagyobb, erősebb autód. Nyilván, ha nem kisautót vezetnél x éve, akkor engedékenyebb lenne.

2012. dec. 20. 22:48
 60/95 anonim ***** válasza:
71%

Szia,

ha az én feleségem lennél, és akármennyire is szeretnélek, csak úgy semmi gyakorlás nélkül azért nem adnám oda, mert összetöröd magad, és a javítás sem olcsó. Elsődleges a testi épség, de azért valljuk már meg: az az autó sem 2 fillér.

Inkább csináljatok gyereket, mint ilyen hülyeségeken összekaptok.

Ja igen, vidd a furgont :D

2012. dec. 20. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!