Férfiak! Mit gondoltok arról, hogy a születendő gyermek, az anyuka nevét viselje?
Most kérdeztem meg a vőlegényemet (29 éves), azt mondta, neki teljesen mindegy lenne.
Mondjuk mivel én felveszem az ő vezetéknevét, és az enyémet elhagyom, nálunk ez nem kérdés, de ha másként döntenék, meg tudnánk beszélni (bár én mindenképp a férjem vezetéknevét szeretném adni a gyerekeknek).
Nőként ez nekem eszembe sem jutna. A gyereknek apja is van, nem csak anyja!
Legfeljebb akkor, ha az apa neve nagyon csúnya, pl. Bugyi vagy hasonló.
Ma a nők közül sokan úgy viselkednek, mintha a gyerek csak az övéké lenn, és az apának semmi köze nem lenne hozzá.
Túlzásba viszik az emancipációt.
Nekem természetes lenne, hogy az apja nevét viseli. Engem hülyének nézne a férjem, ha ilyennek rukkolnék elő...
Lassan már a férfi hordja ki a gyereket is vagy mi?
Ha szép vezetéknevem lenne akkor maradnék a - jeles megoldás mellett, de mivel nem szeretem a vezetéknevemet, az apjáé meg nem rossz, ezért marad a régi megszokott dolog.
szerencsére nem régen élünk már, ahol elnyomták a nőket ezért szerintem a nőnek is pont annyi joga van ahhoz,hogy a gyereke a nevét viselje,mint a férfinek(ha már a nő szül és szenved többet a gyerekkel..)
ha egy férfi nem bírja elviselni, akkor pukkadjon meg.. úgyis a nőt kérdezik meg szülés után a gyerek nevével kapcsolatban. :)
Már-már azt hittem, én vagyok túl régimódi és a világgal nem bírom tartani a lépést. Én sem értek egyet azzal, hogy az anya nevét kapja a baba. Persze, vannak kivételek, amiket aláírok bizonyos helyzetekben.
De némelyik nő olyan vehemenciával esik neki ennek a dolognak is és úgy egyébként a férfiaknak is, az egyenjogúságra hivatkozva, hogy csak pislogok óriásiakat, nő létemre.
Pedig nem vagyok egy férfinak/férjemnek alárendelt nő, sőt... na de ez sok.
neked miért feminista ha a gyerek a nő nevét is megkapja? talán féltékeny vagy vagy nem bírod elviselni,hogy nem te parancsolsz?:) inkább ezt nevezném hímsovinisztának.
egyébként férfiaknak szólt a kérdés, igaz, de akkor a nyavalygós uralkodni akaró kisfiúk se szóljanak hozzá, mint te vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!