Férfiak! Mit gondoltok arról, hogy a születendő gyermek, az anyuka nevét viselje?
Én ugyan nem vagyok férfi, szóval bocsi, hogy válaszolok, de én is azt szeretném, hogy az én nevemen legyen a gyerek.
Egyébként itt egy hasonló kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nálunk párom akarta, h a fiam az én család nevemet vigye tovább, ne az övét. Nekem nem igazán tetszett az ötlet, de bele egyeztem.
*Egy anyuka :)
Sokak számára elgondoltató miért az anya nevét veszi fel a gyermek....
Egyböl arra gondolnak hogy az apa nem az apa. :)
Egy ismerösömnek is a lánya az anyja nevét kapta.A mai napig nem tudom miért.Nem akarom megkérdezni.nem szeretném megsérteni....
Én a férjem nevét kötőjelesen vettem fel, de a gyerekeink nevénél ragaszkodtam a férjem családi nevéhez.
Valóban ahhoz párosítják az anyai családnevet egy gyereknél, hogy apa nincs vagy nem vállalta fel a gyermeket.
Legalábbis nekem - ha szégyen, ha nem - ez jut egyenlőre még erről az eszembe.
Van olyan munkatársam, aki nem ment hozzá a párjához, de az apaságiba úgy íratták a gyerek rublikához a családi nevet, hogy:
Kovácsovics-Nagybányai
Ehhez a névhez jön hozzá a kettő darab keresztnév, mert az elengedhetetlen. Tehát, összességében így néz ki:
Kovácsovics-Nagybányai Dorina Réka
Szerintem ez az, ami már a túlzás kategóriába esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!