Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy terhes nőt...

Hogy lehet egy terhes nőt kitenni a lakásból? Milyen lehetőségei vannak, ha így döntünk?

Figyelt kérdés

A történet röviden: a húgom 19 évesen terhes lett. A pasi lelépett, anyuék kitették ezért mi fogadtuk be a férjemmel. A lánya most 2,5 éves. Amióta megszületett a mi gyerekünk 1 éve azóta kérem, hogy menjen el dolgozni, én úgyis itthon vagyok ugye. 2 hónapja dolgozik, de most kiderült hogy megint terhes, ugyanattól a pasitól.

Nagyon összevesztünk, ő persze meg akarja tartani a babát de mi ezt már nem akarjuk. A férjem teljesen jogosan ki van akadva, megmondta hogy ha marad a húgom akkor ő megy. Sikerült ultimátumot adni: elmegy abortuszra, akkor maradhat még 6 hónapot.

Szörnyen önzőnek érzem magam, de egyrészt kezd rámenni a házasságunk, másrészt alapból undorítónak tartom ha valaki úgy vállal gyereket hogy "majd lesz valahogy, valaki majd eltart minket".

Mit tennétek? Hová mehet terhesen egy 2,5 éves gyerekkel?

2012. nov. 26. 09:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/113 A kérdező kommentje:

Nincs bejelentve.

Albérletet miből fizetné?

Az apára nem lehet számítani, egyetemista, nincs jövedelme.

2012. nov. 26. 09:57
 12/113 anonim ***** válasza:
94%

Anyaotthon, vagy felnyomod őt a gyámügynél. Akkor elvesik a gyereket és csak akkor kapja vissza, ha rendezte az életét. Szóval vagy muszáj neki előre fejlődnie, vagy egyedül marad teljesen.

Tényleg kísérd el abortuszra, hogy biztosan meg is történjen.

Ebből ne engedj, mert a fejedre fog nőni! Nem csak a házasságod megy rá, de anyagilag is tönkre tesz.

Aki ennyire felelőtlen módon akar gyereket szülni, az nem is szereti igazán a gyerekét/gyerekeit.

2012. nov. 26. 09:57
 13/113 anonim ***** válasza:
100%
Az anyaotthonok tele vannak, és hónapos várólisták vannak. (Gondoltam, szólok, hogy ez nem megoldás.)
2012. nov. 26. 09:58
 14/113 anonim ***** válasza:
4%
Pénz, pénz, pénz. A pénz miatt képesek az emberek a saját családtagjaikat utcára tenni, mert úgymond élősködnek. Tegyétek utcára őket, és öleljétek magatokhoz a pénzeteket.
2012. nov. 26. 09:59
 15/113 anonim ***** válasza:
91%

15-ös,itt nem a pénzről van szó,te is tudod.

Szüleitekkel beszélő milyen a viszony?Lehet velük esetleg tárgyalni a helyzetről? Az meg,hogy az apa egyetemista,klassz,de ha van két gyereke,illendő lenne őket el is tartani. Üljetek le mindannyian,beszéljétek ezt át,mit lehet tenni. Gyerektartást fizet apuka? Mert ha nem,pereljétek be de rögtön.

2012. nov. 26. 10:03
 16/113 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem a pénzről van szó. Néha fogja magát és eltűnik bulizni, erre-arra, mi meg csinálunk a gyerekkel amit akarunk. Volt hogy eladta a dolgainkat, pl a lányomnak vett ruhákat még a terhességem alatt. Amikor dolgoztunk, áthívott idegeneket és itt cigiztek, ahová én terhesen hazajöttem.
2012. nov. 26. 10:03
 17/113 anonim ***** válasza:
68%
Szóval beszélő viszonyban vagytok e a szüleitekkel,vagy milyen a viszonyotok?
2012. nov. 26. 10:04
 18/113 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem vagyok ennek a híve, de mivel itt már a második gyereke lesz, csak azt mondom, hogy igenis tessék az apával beszélni. Tök jó, hogy egyetemista, már csak azért is, mert diákmunkát találni nagyságrendekkel könnyebb, mint nyolcórás bejelentettet. Ez a helyzet alapvetően az ő felelőssége meg a húgodé, elsősorban nekik kell megoldani.

Egyébként pl. engem is véletlen hoztak össze a szüleim egyetemista korukban. Csak onnantól apukám el tudott menni több munkát vállalni egyetem mellett (ja nyilván ez a bulizás rovására ment), és minimális családi segítséggel (egy-két hónapos áthidaló kölcsönt kaptak, meg pár hétig a szülőknél laktak, amíg találtak albérletet) meg tudták oldani a helyzetet, sőt ami még durvább: lediplomázni is sikerült nekik.

Nyilván nem volt egy sétagalopp, csak azért írtam le, hogy lásd: meg lehet oldani. Úgy érzem, te kifogásokat keresel mindenki számára, mert a fiú egyetemista, mert a húgod miből fizetné a lakást, satöbbi, satöbbi. Nyilván szereted a húgod, ami jó dolog. De ha minden alól felmented, akkor örökre a nyakadon marad, és a te családod látja kárát. Márpedig számodra most már az kell hogy legyen az első.

2012. nov. 26. 10:05
 19/113 anonim ***** válasza:
5%
Felelőtlen a húgod,ez tény!!De ne felejtsd el,hogy a testvéred...Én mindenemet odaadnám egy gyerekért,de nem jön...Igaz a mondás,ahova nem kellene a baba ott potyog:/
2012. nov. 26. 10:05
 20/113 A kérdező kommentje:
Igen, beszélő viszonyban vagyunk, jönnek látogatni az unokákat, hoznak ételt, de azt nem engedik hogy a húgom hazaköltözzön és anyagilag sem akarják ennél jobban támogatni.
2012. nov. 26. 10:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!