Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy terhes nőt...

Hogy lehet egy terhes nőt kitenni a lakásból? Milyen lehetőségei vannak, ha így döntünk?

Figyelt kérdés

A történet röviden: a húgom 19 évesen terhes lett. A pasi lelépett, anyuék kitették ezért mi fogadtuk be a férjemmel. A lánya most 2,5 éves. Amióta megszületett a mi gyerekünk 1 éve azóta kérem, hogy menjen el dolgozni, én úgyis itthon vagyok ugye. 2 hónapja dolgozik, de most kiderült hogy megint terhes, ugyanattól a pasitól.

Nagyon összevesztünk, ő persze meg akarja tartani a babát de mi ezt már nem akarjuk. A férjem teljesen jogosan ki van akadva, megmondta hogy ha marad a húgom akkor ő megy. Sikerült ultimátumot adni: elmegy abortuszra, akkor maradhat még 6 hónapot.

Szörnyen önzőnek érzem magam, de egyrészt kezd rámenni a házasságunk, másrészt alapból undorítónak tartom ha valaki úgy vállal gyereket hogy "majd lesz valahogy, valaki majd eltart minket".

Mit tennétek? Hová mehet terhesen egy 2,5 éves gyerekkel?

2012. nov. 26. 09:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/113 anonim ***** válasza:
99%
Menjen ahhoz, aki felcsinálta!
2012. nov. 26. 09:45
 2/113 anonim ***** válasza:
87%
Abortuszra! De kísérd el, nehogy csak azt mondja, ott volt, és mégsem veteti el! Akkor ha már az a pasi ennyire tud neki gyereket csinálni, akkor adjon neki lakást is! Ismerek egy ilyen nőt, csak szüli a kölyköket szegényeket, holott albérletből albérletbe mennek a családdal, mert mindenhonnan kiteszik őket, mert nem tudnak fizetni. Ráadásul amit kapnak pénzt, azt cigire meg mcdonaldsra költi. El tud menni anyaotthonba, ha nagyon sajnálod, de sajnos ő meg téged használ ki.Pont a jóindulatodra hajazik, szerintem. Ne hagyd magad, mert a te életed fog tönkrmenni, és hiába a húgod, ilyen esetben önzőnek kell lenni! (de ez nem is önzőség!!!)
2012. nov. 26. 09:45
 3/113 anonim ***** válasza:
93%

Vannak segítő szolgálatok, anyaotthonok. De a helyetekben először beszélnék a pasival.

Merthogy az még csak-csak érthető, hogy egyszer megesett a húgod, a pasi bepánikolt és lelépett. Bár ettől még nyilván elítélendő, de még ép ésszel fel lehet fogni.

De hogy utána is találkozgat, sőt le is fekszik a húgoddal, még egyszer teherbe ejti, aztán semmiféle kötelezettséget nem vállal, azt már nem értem.

Nyilván kedveli a húgod, különben miért feküdne le vele? De ha meg így van, akkor nyugodtan kiveheti a részét a gyereknevelésből is.

(megjegyzem a húgoddal is kéne beszélni, most komolyan, felnőtt nő, ha fiatal is, miért nem védekezik???)

2012. nov. 26. 09:47
 4/113 anonim ***** válasza:
11%

"Sikerült ultimátumot adni: elmegy abortuszra, akkor maradhat még 6 hónapot"

Ez azért elég kemény, van egy fajta lelkivilága a férjednek.

Az, hogy a gyereket megszüli, az ő döntése és felelőssége, és ezzel megzsarolni lélektelenségre vall. El kell mennie a nőnek, költözzön albérletbe, és meg van oldva a dolog. De az, hogy csak azért megy abortuszra mert a férjed megzsarolta a lakhatással... Micsoda emberek vannak.

2012. nov. 26. 09:51
 5/113 anonim ***** válasza:
93%
Ha a drága apuka már másodszor csinálta fel, akkor miért nem költöznek hozzá? Megcsinálni jó volt, de a végeredmény már nem kell? Ti tudjátok, hogy mi a helyes ebben az esetben, de most én is az abortusz mellett vagyok. Így nem lehet gyereket vállalni. Főleg, hogy más házasságát is tönkreteszi vele. Nőjön fel anyuka is, apuka is, ha vállalni akarják a második babát.
 6/113 anonim ***** válasza:
86%
Be van jelentve hozzátok? Zárcsere, a cucca meg az ajtó előtt. Keressen a következő három évre másik rokont akin élősködhet. Ezt mondom így kívülállóként, de ha bent lennék valószínűleg én sem tudnám kitenni az utcára.
 7/113 anonim ***** válasza:
90%
Kényszer kijelentés. De a kicsi gyerekkel ez gond lesz, mivel állandó lakcím nelkul állami gondozásba veszik.
2012. nov. 26. 09:52
 8/113 anonim ***** válasza:
92%
Szüleitek is valószínűleg nem véletlen tették ki. Én nem kötelezném abortuszra, ennek az ő döntésének kell lennie. A helyedben keresnék neki egy anyaotthont, összepakolnám a cuccait és szépen átköltöztetném. Ezenkivül pedig vennék neki 5 évre elegendő óvszert a saját nyugalmam érdekében, bár tudom,h erre más késő. Szegény gyerekeket nagyon sajnálom:(
2012. nov. 26. 09:55
 9/113 anonim ***** válasza:
88%
Tedd ki, menjen albérletbe, kap nyilván valamennyi gyest, és anyagilag kicsit támogassátok, de ne csak ti, hanem szüleid, és a kedves apuka, aki ennyire xaralak. Mondjuk nem kimondottan pénzre gondoltam, hanem a kicsinek vinni ennivalókat, anyukának vitamint, figyelni, hogy be legyen fizetve neki minden csekkje. Erről hogy a húgod ilyen, nem te tehetsz, hanem főleg a szüleid, és ha ők képesek voltak kitenni, neked is képesnek kell lenni rá. Ne sajnáld, felnőtt ember!
2012. nov. 26. 09:55
 10/113 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem óriási pofátlanság, hogy a ti károtokra vállalja sorban a gyerekeket!

Hogy képzeli ezt? Ő csak szül, ti meg tartsátok el őt is, a gyerekeit is a saját házatokban?

Hát én kidobnám azonnal, menjen anyaotthonba, vagy oldja meg. Az első gyerekkel való eset még egy dolog, de most egy másodikat vállalni, ilyen körülmények között! Ez tényleg felháborító!

2012. nov. 26. 09:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!