Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Piercingek, tetoválások és az...

Piercingek, tetoválások és az anyaság miért nem fér össze?

Figyelt kérdés

Alapból nem vagyok egy normális fazon, ami az öltözködést illeti, bár az utóbbi időben azért visszavettem az extrém dolgokból.

Tetoválásaim, látványos testékszereim vannak, a hajam sem mindennapos, feltűnő, extrém.

Párommal gyermeket szeretnénk, benne vagyunk a korban.

A barátaim, ismerőseim elég vegyesen állnak ehhez a témához. Többségük csak fintorgott, némelyek kifejtették, hogy egy ilyen nőnek inkább ne legyen gyereke, vagy sajnálkoztak hogy szegény baba...

Nem hinném, hogy egy gyermek érkezése miatt nekem meg kellene változtatnom azt a külsőt, amivel önmagam vagyok, ahogyan jól érzem magam.

De kérdem én, mert ez azért érdekel és fontos: miért is érinti ez a születendő gyermeket hátrányosan?

Szüleim is ilyenek, mint én, és engem sosem ért emiatt hátrányos megkülönböztetés, nem voltam se rossz gyerek, se antiszociális.

De a világ változik. Érdekelne, hogy manapság miben ártok azzal a gyereknek, ha nem mindennapos a külsőm.

25/N

2012. okt. 22. 13:20
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:

Nos először is: ÉN SENKIT NEM PONTOZTAM LE. Már ha számít ez a pontozgatós "játék". Mindenkinek érdekel a véleménye.

Mint már mondta érdekel, hogyan látnak mások, mert eddig nem foglalkoztam vele, ennyi.

Nem azért tettem fel a kérdést mert önigazolást várok. Ha csak magamat nézném önző módon, akkor ilyen maradnék még nagymama koromban is. Mit érdekelne engem kinek tetszik ez vagy kinek nem. Ki gondol felelősség teljesnek és ki nem. Gondja baja mindenkinek.

Viszont az, hogy az én külsőm hátrányosan érinti-e majd a gyermekem, ez már érdekel, ebben a kérdésben nem lehetek önző.

Emiatt érdekelt a ti véleményetek, mert én sok szempontra nem is gondoltam, pl. eszembe sem jutott hogy bánthatják emiatt, de most már erre is gondolnom kell.

Mindannyian mások vagyunk, máshogy látjuk a kérdést, ezért volt szükségem sokfajta véleményre.

De nem az én szeretethiányom-vagy nem hiányom, vagy az én értékrendem vagy felelősségteljességem(amit ugyan ki ismerhet közületek) volt itt a lényeg, hanem az hogy a KÜLSŐM MILYEN HATÁSSAL LEHET A GYERMEK ÉLETÉRE.

Akitől választ kaptam erre annak nagyon köszönöm, egyébként senkit nem pontoztam le. :) Mentek a zöld kezek, mindenkinek aki vette a fáradtságot hogy hozzászólt!

2012. okt. 22. 15:50
 42/58 anonim ***** válasza:
48%
És itt senkinek nem azzal van baja, aki így néz ki, de azért van egy határ amin túl az emberek már teljesen jogosan gondolják h jóég ez a csávó/csaj már röhejes, nézz rá, azt nézi, hányan bámulják meg.
2012. okt. 22. 15:50
 43/58 anonim ***** válasza:
21%

Amúgy tényleg bánthatják miatta a gyereket.

Volt ilyen osztálytársa testvéremnek, irtó hülye anyja volt, hasonlóképp nézett ki. Mindenki azt a nőt röhögte, meg egyébként ribanc is volt, szóval ő volt a feltűnési viszketegséges ribanc papagáj.

Szegény gyereke se volt 100-as, de nála ezerszer különb volt.

2012. okt. 22. 15:54
 44/58 anonim ***** válasza:

"Te mekkora nyomorék vagy. Végigolvastam és aki normálisan leírta, h szerinte miért nem jó azt is elkezdték oltani."

a normális leírás után jött ez a stílus ,akkor mégse olyan normális...csak álca volt...tudod, ha a parasztra öltönyt adsz attól még paraszt marad...jogos a pontozás. Hisztérikák.

2012. okt. 22. 16:44
 45/58 anonim ***** válasza:
95%
Őszintén, mit vártok egy olyan országban, ahol már az is felháborodást kelt, ha egy anya mondjuk szoknyában megy ki a játszótérre a gyerekével és megkapja, hogy tuti k*rválkodni jött? A probléma itt azzal van, hogy még ilyen dolgokban is azt keresik egyesek, hogy ők mennyivel jobb anyák/emberek, ha tipikus rövid egyen frizura, pasztell színű mamiruhák, 0 ékszer/smink kombóban vannak.
2012. okt. 22. 16:54
 46/58 anonim ***** válasza:
97%
Modern,kemény anyuci leszel.Szokatlan nekik,sz@rd le őket.
2012. okt. 22. 17:41
 47/58 anonim ***** válasza:
9%

tudod, ha a parasztra öltönyt adsz attól még paraszt marad...jogos a pontozás. Hisztérikák.

Te attól még fogyatékos maradsz, menj ki az utcára és ha valaki undorodik tőled (márpedig mérget vennék rá, hogy sok ilyen van), akkor kezdj el bőgni neki, hogy LEPONTOZLAK és rohanj anyádhoz. Idióta ;)

2012. okt. 22. 20:30
 48/58 anonim ***** válasza:
100%

Végig olvastam a kommenteket, és nem lepődöm meg.

Az apám egy tetőtől-talpig agyontetovált, kigyúrt, kopasz Újpest drukker. Édesanyám sem átlagos, de nincsenek tetoválásai. Igen, ért egy kis megkülönböztetés, tartottak tőle az emberek, és tőlem is, az ő megjelenése miatt. Volt akkora pofám, és van is, hogy megvédjem magam, és a családom. Nekem ez sosem volt probléma.

Nekem is az egyik karom tetovált, és több kisebb is van rajtam. Nem azért, mert ez feltűnő, hanem azért, mert tetszik. És ha ez másnak nem tetszik, akkor ez van. Nem fogok úgy élni, és kinézni, ahogy az vadidegen emberek számára elfogadott. Ez nem lázadás, ha hihetetlen egyesek számára, akkor is így érzem jól magam. És a Kérdező is. Sőt, mindannyian. Egyébként rajtam ritkán van póló, vagy trikó, mindig hosszú ujjúban vagyok, tehát nem is látszik. És érdekes módon, teljesen normálisan viselkednek az emberek. Amint pólóban megyek el itthonról, megy a susmorgás, a félrenézés, mintha valami bűnöző lennék. Eleinte zavart, ma már csak nevetek rajta.

Tehát, igen, érheti megkülönböztetés, de szerintem ilyen anya mellett megfogja védeni magát, nem lesz egy anyámasszonykatonája. Szerencsére!

Kérem alássan a lepontozást, mert azzal úgyis annyira kib@sztok velem :)

2012. okt. 22. 20:58
 49/58 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképp jobban jár a gyerek olyan anyával mint te, ellentétben azzal az anyával, aki pl. úgy áll hozzád, hogy kapásból elítél, és aki szerint a kinézeted miatt a gyerekednek rossz lesz.

Aki olyan külsővel rendelkezik mint pl. te az nyitott arra ami mindennapos és arra is ami nem mindennapos.

Ellentétben a lenézőkkel, akik elítélnek lépten-nyomon mindenkit.

Valahogy nem hiszem, hogy ez utóbbi olyan jó környezet lenne egy gyereknek, hisz csak egy újabb zárkózott, szorongó, előítéletes felnőttet nevel.

Igen, piszkálhatják azért, mert anyunak van tetoválása. Ahogy piszkálhatják bármi másért is, ha piszkálni akarják.

De ha eleve elfogadásra van nevelve, és arra, hogy álljon ki önmagáért, akkor máris az életre van nevelve, és az csak előny lehet. :)

2012. okt. 22. 21:13
 50/58 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom, itt kész háború robbant ki...:) Úgy tűnik senkinek sincs mit otthon söprögetnie, hogy mindenki a saját igazát akarja ontani.

Kedves kérdező! Én semmi rosszat nem látok ebben az egészben, addig amíg a saját stílusodat a gyerekedre nem erőlteted. Bár az írásodból ítélve, egy lojális ember lehetsz, szóval ez senkinek sem kell fejfájást okoznia.:) Az én szüleim teljesen átlagosan kinéző szülők. Semmi extra, sőt... Világ életemben rengeteg szeretetet kaptam, imádom a családomat, mert lojálisak voltak velem, szigorúak, de becsületesek! Egészen 11-12 éves koromig én is "átlagosan" öltöztem. Aztán egyszerűen, (Mert ez így természetes!) rátaláltam a saját stílusomra, ami a fekete, rocker&grunge ruhákból, és kiegészítőkből állt össze. Született azóta nekem egy kishúgom is, akivel rengeteg időt töltöm, mégse vagyok rá semmiféle rossz hatással. Sokszor öltöztetem én, vagy veszek neki ruhákat. De még egyszer sem vettem neki olyat, amit én választottam volna! Csupa rózsaszín és színes ruhákkal jövünk minden vásárlásból haza, és kész. Az, hogy valakinek más az ízlése nem bizonyítja, hogy rosszabb anya, annál aki átlagosan öltözködik. Én már láttam olyan anyát aki átlagosan öltözködik, mégis minden nap részeg, és veri a gyerekét. Méghozzá nem is egyet! Én személy szerint sokkal jobban tudok egy extrém kinézetű embert szeretni, aki becsületes, mint egy átlagos kinézetűt, aki egy tapló. És ha bele gondoltok, nektek is egyet kéne értenetek, vagy ha nem, akkor nem volt gyerek szobátok, ahol megtanították volna nektek, hogy a könyvet ne a borítóról ítéld meg. Nem az számít, hogy hogyan nézel ki, hanem, hogy milyen ember vagy belül! Szerintem ilyen hozzáállással mint a tiéd, nagyon jó anya leszel, és ne érdekeljen mások véleménye, annak picinek hidd el nem fog számítani, hogy hogyan nézel ki, csak az számít neki, hogy szeressék!:) Sok sikert!

17/L

2012. okt. 22. 21:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!