Piercingek, tetoválások és az anyaság miért nem fér össze?
Alapból nem vagyok egy normális fazon, ami az öltözködést illeti, bár az utóbbi időben azért visszavettem az extrém dolgokból.
Tetoválásaim, látványos testékszereim vannak, a hajam sem mindennapos, feltűnő, extrém.
Párommal gyermeket szeretnénk, benne vagyunk a korban.
A barátaim, ismerőseim elég vegyesen állnak ehhez a témához. Többségük csak fintorgott, némelyek kifejtették, hogy egy ilyen nőnek inkább ne legyen gyereke, vagy sajnálkoztak hogy szegény baba...
Nem hinném, hogy egy gyermek érkezése miatt nekem meg kellene változtatnom azt a külsőt, amivel önmagam vagyok, ahogyan jól érzem magam.
De kérdem én, mert ez azért érdekel és fontos: miért is érinti ez a születendő gyermeket hátrányosan?
Szüleim is ilyenek, mint én, és engem sosem ért emiatt hátrányos megkülönböztetés, nem voltam se rossz gyerek, se antiszociális.
De a világ változik. Érdekelne, hogy manapság miben ártok azzal a gyereknek, ha nem mindennapos a külsőm.
25/N
A közvéleménynek egy színes hajú, tetkós, piercinges emberről rögtön a züllöttség, az alkohol, a drogok és az utcai verekedések jutnak eszébe, amit nehéz párosítani egy kisember felelős felnevelésével, talán ezért az "ítélet". Megmondom őszintén, ha nem lennének ilyen ismerőseim, akkor én is engednék a társadalom nyomásának.
Ámde vannak ilyen ismerőseim, férfiak és nők is egyaránt, mindannyian (talán egyet leszámítva) kifejezetten jó szülők.
Ó, a gyereket ezer dolog miatt piszkálhatják.
Apám polgármester volt. Otthonról folyamatosan azt hallgattam, hogy nyilvánosan még a fülemet se vakarjam meg, mert mit szólnak az emberek.
Az iskolában a tanároktól (!!) meg azt, hogy mert apád...
Tehát ennyit nyertem az öltönyös, köztiszteletben álló, társadalmi elvárásokra maximálisan figyelő apámmal. Akivel más baj nem volt, de a munkája nagyon kihatott rám is. Gimnázium választásakor ragaszkodtam egy 100 km-rel távolabb levőhöz, hogy kollégista lehessek és senki ne ismerje apámat.
Így költöztem el otthonról 13 évesen.
Ez egy qva nagy baromság. Azért mert általában az embereknek nem tetszik ez a stílus attól még nekünk nem kell erről lemondani. Legalább van stílusunk. Egy anya nem attól lesz anya h tökéletes külseje van hanem a viselkedése miatt. Van olyan ismerősöm aki a férjével együtt szét van varrva, tarajuk van, koncertekre járnak és mégis 3645235261x különbek mint néhány más szülő.
Nekem anyám nem volt ilyen de apám ilyen nagy motoros ősrocker, én követtem őt de idő közben megtetszett egy másik hasonló stílus is de nekem is van tetkó, pc meg minden ilyen jó dolog. Az emberek általában csak néznek de ez van. Körülöttem sok ilyen ember volt gyerekkoromban is és sose csúfolta senki a szüleinket max megnézték őket. Szerintem egy értelmes embernek megtanítják hogy mit illik és mit nem.
Nyugodtan vállaljatok gyereket ha úgy érzitek. Nem lesz lelki sérült. Van aki átlagos külsővel sokat árt a gyerekének.
Minden választ zöld kézzel értékeltem, még azt is, amivel esetleg nem értek egyet.
Igazából nem is számítottam rá hogy ilyen gyorsan ennyi sok választ kapok. Köszönöm hogy időt szántatok rám!
A 10-es válaszolónak külön szeretnék reagálni: na pont te vagy az a fajta, aki egyből elítél idegeneket. Mond csak, honnan veszed, hogy én nem szeretetteljes környezetben nőttem fel? Írtam én ezt egy szóval is? Vagy már össze is kombináltad ezt a külsőmmel?
A feltűnési viszketegség megjegyzéseket elfogadnom, legyen. Szeretek feltűnő lenni, de nem célom megbotránkoztatni. Ha belenézek a tükörbe így érzem jól magam, ennyi. És érdekel az emberek reakciója, véleménye is, de nem a megbotránkoztatás a célom.
A gyerek piszkálása érdekes nézőpont, tényleg lehet hogy emiatt őt atrocitások érhetik. :(
Bár mindegy, mert ha szemüveges akkor azért, ha sovány az anyu akkor azért, ha kövér az anyu akkor azért, ha gazdag azért, ha szegény azért...
Nem erőltetném rá az én külsőmet (merthogy volt ilyen válasz is), rám sem erőltettek semmit, csak éppen nem tiltották. Ráadásul legalább minden testékszer és testmódosítás veszélyéről első kézből tájékozott voltam. :)
Nekem megtanították a szüleim, hogy nem a külső alapján ítéljük meg az embert, hanem az esze, tudása, barátsága, élethez való hozzáállása alapján.
A külső csak az ízlésünket és kreativitásunkat mutatja meg, a belsőnket nem lehet ebből megismerni.
Azt hiszem én is ezt szeretném átadni a leendő gyermekemnek.
" Legalább van stílusunk."
A stílus nem ott kezdődik, h neonsárgára festem a hajam meg 3 kiló vasat magamra aggatok plusz tetováltatok magamra minden marhaságot, amitől azt hiszem, h most mekkora egyéniség vagyok.
Szeretethiányos bohócok csinálják.
Olyan munkahelyen dolgozom, ahol elvárás a kifogástalan üzleties megjelenés, tehát férfiaknak öltöny-nyakkendő, nőknek kosztüm, visszafogott smink.
A nyelvpiercingemet egy év alatt egyetlen munkatársam vette észre, a főnökeim, a HR-esek a mai napig nem tudnak róla, pedig eléggé beszédközpontú a munkám, keveset van csukva a szám.
"A stílus nem ott kezdődik, h neonsárgára festem a hajam meg 3 kiló vasat magamra aggatok plusz tetováltatok magamra minden marhaságot, amitől azt hiszem, h most mekkora egyéniség vagyok.
Szeretethiányos bohócok csinálják."
Szerintem a szeretethiányos bohócok inkább mások külsejével vannak elfoglalva, és ez alapján ítélnek meg számukra idegeneket.
Ne haragudj, de nekem erről mindig a feltűnési viszketegség jut eszembe. Nem értem, miért kell lepontozni, úgy gondolom, ha annyira liberális világban élünk, én is elmondhatom a véleményemet. De ha ezt az "extrém" stílusúak nem tudják elfogadni, akkor talán el kéne gondolkodni, hogy ők miért akarják, hogy mindenki toleráns legyen velük.
Nem azt mondom, hogy ne szülj gyermeket, hiszen az anyasághoz mindenkinek joga van, egyéni döntés. Csak tudod sok mindenről le kell mondani egy gyerek érdekében, a jó szülők feladják az ivást, a bulit, a dohányzást. Ez is egy ilyen eset. Ha a gyereknek akarjátok innentől szentelni az életeteket, bizony be kéne kicsit illeszkedni a társadalomba, legalább annyira, hogy minimalizáljátok az olyan eseteket, ahol a gyereket kezdik el gúnyolni a szülei mássága miatt.
Az egyik barátnőm cicababa volt világ életében, de érezte, hogy ez nem tesz jót a gyereknek, így kicsit szolidabbra vette a dolgokat. Egy másik barátom füvezett, de abbahagyta, mert a gyerek érdekeit nézte. Ez ilyen, valamit valamiért.
Ha még lázadni akartok, akkor tegyétek évekig, nem leszel idős 5 év múlva se a gyerekvállaláshoz. De én úgy gondolom, a szülői magatartásba már nem fér bele a lázadás, polgárpukkasztás.
nekem teljesen mind1 kinek milyen a külseje, igyekszem nem az alapján ítélni. én sem vagyok átlagos ember, nem is érezném jól magam kiskosztümben, kontyba tűzött hajjal.
inkább az lepett meg, h 25 évesen úgy gondolod benne vagy a korban. nyugodtan élj még pár évet gyerek nélkül, 30 körül ráér az ember lánya a szüléssel.
ismerek olyan anyukát, aki nem mindennapi külsővel rendelkezik, és jófejek, normálisak a gyerekeik. nem ettől függ. inkább az a lényeg, h rendesen felkészülj a nehézségekre, legyen hozzá türelmed, végtelen szereteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!