Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, hogy a feleségem...

Mit tehetnék, hogy a feleségem ne ölje meg a gyerekemet?

Figyelt kérdés
35 éves vagyok, a feleségem 32. 4 éve vagyunk házasok, nem terveztünk babát, de (kínos, nem kínos) kiszakadt a gumi, és mivel ezt nem vettük észre (inkább csak sejtjük)mégiscsak becsúszott a bab. Én nagyon boldog vagyok, hisz mindkettőnknek van munkája, lakás, autó van, tökéletes lenne minden a gyermekvállaláshoz. Azonban a feleségem nem akarja megszülni a babát, ő még a karrierjét építgetné inkább (orvos). Már készül rá, hogy egy kollégájával elveteti, ráadásul a szülei is mellette állnak, az én szüleim pedig Amerikában laknak, nem sokat tudnak segíteni. Mit tehetnék? Nem akarom, hogy elvetesse a gyerekünket! Soha nem bocsátanám meg neki, de szeretem, és nem akarok semmit rákényszeríteni. Úgy érzem, a baba megölésével tönkretenné az életem..

2012. okt. 12. 16:08
 241/263 anonim ***** válasza:
71%
Egyébként meg csak azért, mert valakinek minden körülmény adott, még nem kell akarnia a gyereket. Tudom, hogy ezt beszűkült aggyal nehéz felfogni, de nem minden nőnek beteljesülés az anyaság. A legtöbb férfi hozzáállása mellett ez egyébként nem is csoda.
2012. nov. 30. 22:10
 242/263 anonim ***** válasza:
13%

(előző, pedig beteg dolog egy 32 éves középkorú ember életébe beleugatni - "nem kész rá".. ugyan már. de hát nem "kell" megszülni, eldőlt már, abba is kéne hagyni)

reméljük, ha felépül a kérdező a megrázkódtatásból, rendbe jön az élete, új kapcsolattal

2012. nov. 30. 22:18
 243/263 anonim ***** válasza:
69%

Felépül a megrázkódtatásból? Azért ne túlozzunk.

Komolyan mondom, ennyire kiábrándító dolgot. Elhagyod a nőt, akit szerettél, egy magzat miatt, akit nem is ismersz. Egy idea miatt hagytad el, egy "talán" miatt.

2012. nov. 30. 22:22
 244/263 anonim ***** válasza:
33%

azért még az is gyakori, hogy noha egyik sem akarja a gyereket, utána kiábrándulnak egymásból és szétmennek..

megutálják az egészet.

itt a #8válasz elég pontos:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

és + szerintem a Kérdező akarat el lett nyomva anyóspajtással támogatottan, ami elég gáz.

2012. nov. 30. 22:32
 245/263 anonim ***** válasza:
mi újság veled?
2012. dec. 4. 09:43
 246/263 Combi27 ***** válasza:
32%

idézet:

"Szerintem inkább a feleségednek van oka kiábrándulni belőled. Megbeszéltétek, hogy nem akartok gyereket, védekeztek, majd becsúszott a baba és a feleséged tartotta magát a tervhez, erre te elhagyod. Az anyós pedig nem beteg, és nem annak örül, hogy "megölték az unokáját", mert nem ez történt, hanem egyszerűen megérti, hogy a lánya még nincs kész az anyaságra és most neki más fontosabb. Annyira undorító ez a hozzáállás, hogy ha már benne van a korban, akkor ha véletlenül teherbe esik a nő, akkor hordja ki, hisz ez a dolga.. Miért kéne kihordania a gyereket és megszülnie, ha nem akarja? Persze ha ennyire mást akarnak a kérdezővel, akkor váljanak el, hiszen senkinek se jó, ha együtt maradnak, de ez, hogy beteg családnak hívjátok őket, csak mert a nő még nem akart gyereket, hát, ez leginkább szánalmas...."

kedves valaki aki ezt írtad, akkor mi a helyzet ha fordítva történt volna a dolog? A becsúszott gyereket a nő karta volna, a férfi nem?A nő simán megtartja, mert nem olyan egyszerű rábeszélni az abortuszra ugyebár.Ez a helyzet is egy válóok lett volna, és itt ki lett volna a gusztustalan?

Azért nézzük meg másik szemszögből is a dolgot mielőtt farkast kiálltunk..

2012. dec. 4. 10:13
 247/263 anonim ***** válasza:
70%

Combni27

Nem igaz, hogy akkor is a férfi a gusztustalan.

Az a nő aki ezzel akarja magához kötni a férfit, vagy ha a férfit nem is, de úgymond az apamodellt és az anyagiakat követeli, "mert a gyereknek jár", az a nő nem egyszerűen szánalmas, hanem szemét és önző. Ráadásul nem csak a férfival szemben önző, hanem a gyerekkel is.

Senkit nem lehet szülővé válásra kötelezni, és a nem kívánt terhességre is van megoldás.

Ebben a kérdésben a férfi akart az erőszakosabb fél lenni, nyilván így neki nem adok igazat.

Ez ilyen egyszerű.

2012. dec. 5. 03:19
 248/263 anonim ***** válasza:
34%
Combi27: Mi lenne, ha nem adnál szavakat a számba? Honnan tudod, hogy mi a véleményem az általad felvázolt helyzetről..? Szerintem ha a nő teherbe esik, miközben megbeszélték, hogy nem szeretnének még gyereket, EGYIK FÉLNEK SEM kell vállalnia a gyereket. Én személy szerint ezt valahogy törvényileg szabályoznám is, hogy ilyen helyzetekben az apát ne lehessen felelősségre vonni csak azért, mert a nő megtartaná a gyereket. Az már megint más kérdés, ha tervezik a gyereket, a nő terhes lesz, a férfi meg bepánikol és lelép, abban az esetben a férfi egy gerinctelen disznó. De az általad felvázolt helyzetben a férfinak adnék igazat. Bár tény és való, hogy a nőt nem kényszeríteném abortuszra, mert az ő teste felett csak neki van joga dönteni, ebben a szempontban a férfiak valóban hátrányban vannak a nővel szemben, de majd ha ől hordják ki a gyereket az ő kezükben lesz a döntés. Azt egyenesen elfogadhatatlannak tartanám, hogy valaki más döntsön az én testemről. De amennyiben a nő úgy gondolja, hogy a megbeszéltek ellenére megtartaná a gyereket, a férfi pedig nem szeretné ezt, akkor nem gondolom, hogy a férfit felelősségre kellene vonni.
2012. dec. 5. 11:59
 249/263 Combi27 ***** válasza:
6%

utolsó:

teljesen egyet értek azzal amit írtál :)

2012. dec. 6. 11:02
 250/263 anonim ***** válasza:
74%

hű, micsoda dráma...

tudjátok, mi az érdekes? Ha fordítva történik, és megbeszélik, hogy nem akarnak gyereket, aztán a nő mégis teherbe esik, akkor kb. a 3. hozzászólásban már ott van, hogy "biztos szándékosan nem szedte a gyógyszert a r*banc". Itt meg senkiben fel se merült, hogy szándékosan szúrta ki a gumit a pasi. Még ezután a kommentje után se:

"Már ne is haragudjon itt néhány válaszoló, de ÉN már régóta akartam családot, a gumit csak azért voltam hajlandó felvenni, mert a feleségem így kérte!!! Azt vártam, hogy ő is beleeggyezzen a gyerekbe. Ha már így összejött a baba, akkor...."

Nem állítom, hogy tényleg szándékosan tette, de érdekes, hogy senki nem is vetette fel ezt.

2013. szept. 2. 05:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!