Mit tehetnék, hogy a feleségem ne ölje meg a gyerekemet?
(előző, pedig beteg dolog egy 32 éves középkorú ember életébe beleugatni - "nem kész rá".. ugyan már. de hát nem "kell" megszülni, eldőlt már, abba is kéne hagyni)
reméljük, ha felépül a kérdező a megrázkódtatásból, rendbe jön az élete, új kapcsolattal
Felépül a megrázkódtatásból? Azért ne túlozzunk.
Komolyan mondom, ennyire kiábrándító dolgot. Elhagyod a nőt, akit szerettél, egy magzat miatt, akit nem is ismersz. Egy idea miatt hagytad el, egy "talán" miatt.
azért még az is gyakori, hogy noha egyik sem akarja a gyereket, utána kiábrándulnak egymásból és szétmennek..
megutálják az egészet.
itt a #8válasz elég pontos:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
és + szerintem a Kérdező akarat el lett nyomva anyóspajtással támogatottan, ami elég gáz.
idézet:
"Szerintem inkább a feleségednek van oka kiábrándulni belőled. Megbeszéltétek, hogy nem akartok gyereket, védekeztek, majd becsúszott a baba és a feleséged tartotta magát a tervhez, erre te elhagyod. Az anyós pedig nem beteg, és nem annak örül, hogy "megölték az unokáját", mert nem ez történt, hanem egyszerűen megérti, hogy a lánya még nincs kész az anyaságra és most neki más fontosabb. Annyira undorító ez a hozzáállás, hogy ha már benne van a korban, akkor ha véletlenül teherbe esik a nő, akkor hordja ki, hisz ez a dolga.. Miért kéne kihordania a gyereket és megszülnie, ha nem akarja? Persze ha ennyire mást akarnak a kérdezővel, akkor váljanak el, hiszen senkinek se jó, ha együtt maradnak, de ez, hogy beteg családnak hívjátok őket, csak mert a nő még nem akart gyereket, hát, ez leginkább szánalmas...."
kedves valaki aki ezt írtad, akkor mi a helyzet ha fordítva történt volna a dolog? A becsúszott gyereket a nő karta volna, a férfi nem?A nő simán megtartja, mert nem olyan egyszerű rábeszélni az abortuszra ugyebár.Ez a helyzet is egy válóok lett volna, és itt ki lett volna a gusztustalan?
Azért nézzük meg másik szemszögből is a dolgot mielőtt farkast kiálltunk..
Combni27
Nem igaz, hogy akkor is a férfi a gusztustalan.
Az a nő aki ezzel akarja magához kötni a férfit, vagy ha a férfit nem is, de úgymond az apamodellt és az anyagiakat követeli, "mert a gyereknek jár", az a nő nem egyszerűen szánalmas, hanem szemét és önző. Ráadásul nem csak a férfival szemben önző, hanem a gyerekkel is.
Senkit nem lehet szülővé válásra kötelezni, és a nem kívánt terhességre is van megoldás.
Ebben a kérdésben a férfi akart az erőszakosabb fél lenni, nyilván így neki nem adok igazat.
Ez ilyen egyszerű.
utolsó:
teljesen egyet értek azzal amit írtál :)
hű, micsoda dráma...
tudjátok, mi az érdekes? Ha fordítva történik, és megbeszélik, hogy nem akarnak gyereket, aztán a nő mégis teherbe esik, akkor kb. a 3. hozzászólásban már ott van, hogy "biztos szándékosan nem szedte a gyógyszert a r*banc". Itt meg senkiben fel se merült, hogy szándékosan szúrta ki a gumit a pasi. Még ezután a kommentje után se:
"Már ne is haragudjon itt néhány válaszoló, de ÉN már régóta akartam családot, a gumit csak azért voltam hajlandó felvenni, mert a feleségem így kérte!!! Azt vártam, hogy ő is beleeggyezzen a gyerekbe. Ha már így összejött a baba, akkor...."
Nem állítom, hogy tényleg szándékosan tette, de érdekes, hogy senki nem is vetette fel ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!