A feleségem nem neveli a gyereket. Nemsokára a rendőrség fog keresni? Mit csináljak?
"Amikor kicsi volt és lehetett büntetni akkor még nem volt semmi baj, lehetett bírni vele. De ahogy nőtt úgy elkezdte leszarni a dolgokat és már évek óta elég durván visszapofázik az anyjának meg mindenkinek. "
Ekkor kellett volna megfogni, s nem 17 évesen. Ahogy láttátok rajta a rossz irányba változást.
A feleséged túlságosan megengedő a nevelésben, Te pedig éppen az ellenkezője vagy. Hiányzik a szeretet a szavaidból a fiad irányába.
Valahol középen kellene megtalálni a megoldást.
"Én is úgy látom, mint az előző: elkéstetek a neveléssel. És veréssel, büntetéssel nem lehet jóvá nevelni. Csak szeretettel, jó példával,beszélgetéssel, észérvekkel. "
És ez attól nem azt jelenti, hogy meg kell neki engedni mindent. De büntetéssel, hatalommal pont ezt éred el: A gyerek nem tisztel, hanem fél tőled, viszont egy idő után kifogysz a hatalmadból és SEMMIVEL nem tudsz már rá hatni.
Ilyenkor okosat mondani, mit lehet már? A gyerekkel már nem sokat tudsz kezdeni, itt csak az segít, hogy ha a saját eszével belátja, hogy neki se jó, amit csinál. De hogy ezt hogy érd el?
Testvérem szintén 17 éves,és hasonlóak a gondok.
Én 22 vagyok.
Anyu mindig elkövette azt a hibát,hogy falazott neki,ha rossz volt a suliban,vagy ha rosszat csinált.
Én mindenért le voltam cseszve,ő meg azt csinált,amit akart.
Most eljutottak arra a szintre,hogy suliból ki akarják dobni,mert órán leghátsó padban rágyújtott,óra közben eszik...stb.
Aputól mindig is jobban tartott,de most már tőle sem fél,lesz@rja magasról,neki is visszabeszél!
Nem akarlak elkeseríteni,de szerintem veled is ez lesz.
Az asszony nagyon hagyta elkanászodni!
Tesóm állítólag már füvezik is.
Én is szóltam anyunak,hogy azért mégsem kéne mindent ráhagyni,én voltam a hibás.
Akkor tartsa el 40 éves koráig,vagy tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!