Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem nem neveli a...

A feleségem nem neveli a gyereket. Nemsokára a rendőrség fog keresni? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Amikor kicsi volt és lehetett büntetni akkor még nem volt semmi baj, lehetett bírni vele. De ahogy nőtt úgy elkezdte leszarni a dolgokat és már évek óta elég durván visszapofázik az anyjának meg mindenkinek. Mindennek az ellenkezőjét csinálja. Mellettem már nem olyan tökös gyerek mert tudok bánni vele de az anyja nem érti meg, hogy nem kell neki mindent engedni, büntetni kell és nem lesz ilyen, de ő úgy viselkedik vele mintha még mindig egy 5 éves kisfiú lenne. Pedig már 17. Ma reggel hívtak az iskolából, hogy az okos gyerekem telefújta az iskolát gázsprayvel, kiküldtek mindenkit és egy páran rosszul is lettek, ezen kívül gondok vannak a viselkedésével, lóg és még csak egyesei vannak. Most kirúgják. Munka miatt ritkán járok haza, legközelebb csak hétvégén fogok vele találkozni de akkor helyreteszem. Mi kell még a feleségemnek, hogy észrevegye ami körülötte történik? Szerintem nem is érdekli amikor meg megkérdezem tőle akkor csak annyit tud mondani hogy rá nem hallgat. Én nem akarom hogy egy bűnöző senki legyen belőle, nem tudom a feleségem ezt hogy gondolja. Mit tehetnék? Gondoltam arra, hogy hétköznap velem lenne de az sem olyan jó mert reggeltől estig egyedül lenne, bármit csinálhatna.
2012. okt. 9. 14:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez ártatlan gyerekcsíny? Ezek szerint én sosem voltam gyerek...
2012. okt. 9. 16:17
 12/17 anonim ***** válasza:

"A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 39%-ban hasznos válaszokat ad."

Úristen,ez vagy viccelt,vagy egy muszáj mellényes(kényszerzubbonyos).

2012. okt. 9. 16:22
 13/17 Zsizsik666 ***** válasza:
21%

Mi is befújtuk annakidején a termet gázsprayvel a barátnőmmel, stb. Ugyan, ránk se figyelt a kutya se, ha figyelnek, lehet nem csináltunk volna rosszabb dolgokat, mint a fiúk. Főleg barátnőm, még a naplót is átírta, kidobálta az ablakokat. Lógtunk is, bnőmnek egyesei is voltak. Most ha vigasztal, dolgozunk, stb. Tisztességes viszonylag jó munkahelyünk van.

Habár én nem lettem annyira átlagos ember, inkább kissé különc, nem lett egyikünk sem bűnöző, ha vígasztal.

Szerintem jobban kellene figyelni a fiadra.

2012. okt. 9. 16:35
 14/17 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy nincs előtte férfimodell- legalábbis én látatlanban ezt mondanám. Több helyen dolgoztam már magatartás zavaros fiatalkorúakkal, és megfigyelésem szerint, amikor a fiú gyerekek a kriminalitás felé csúsznak, ott általában mindig megtalálható közös pontként, hogy az apa nem szerepel hangsúlyosan a fiúgyerek életében (a ti esetetekben ez a válás, meg a tény, hogy hétvégi apuka vagy). A fiad előtt nincsen apamodell, nem tudja mi az a férfias viselkedés, azt hiszi, hogyha agrsszív lesz, és balhézik, akkor az férfias, és az menő! Én feleslegesnek találom, hogy tiltasd bármitől is, vagy üvöltözzél vele, és apailag jól helyretedd. 17 éves már, nem hét! Bánj vele felnőtt emberként, ne úgy mint egy kis taknyossal, és akkor előbb- utóbb ő is partnerként kezel majd titeket. És próbálj többet lenni vele, illetve törekedj arra, hogy az együttléteitek tartalmasak legyenek. Hidd el egy gyerek se örül annak, ha az apjával csak hétvégente találkozik, akkor átjön az illető egy délutánra, majd leteremti őt a viselt dolgaiiért. Ez így nem hiteles. Szervezz vele közös programokat, biztos lenne olyan, amit mindketten szerettek csinálni (horgászat, biciklizés, vezetés- akármi, biliárd, akármi). Beszélgess sokat a fiaddal, ne csak hétvégente, de hétköznap is. Elmondhatod hogy helyteleníted a viselkedését, de ennél nem kell több, inkább beszélj vele arról, hogy te milyen voltál fiatal korodban, milyen nehézségeid voltak, szintén azért , hogy hitelesnek tűnj. Valóban jól irtad, hogy még nem késő meg fogni a fiadat, de erőszakkal nem fog menni!
2012. okt. 9. 18:00
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nagy környezetváltozás kéne neki. Új város, új iskola, ahol tiszta lappal kezdhet. A mostani helyen már ha akar sem tudna változni (szerintem), mert mindenki elkönyvelte, leírta valamilyennek. Itt már bármit csinál, rosszfiú marad. Óriási hegyibeszéd kell neki, és hogy megadjátok a lehetőséget hogy bizonyítson. Sportol valamit? Van délutáni programja? Azok szoktak ilyeneket kitalálni akik nagyon unatkoznak.
2012. okt. 10. 06:41
 16/17 Pendulum92 ***** válasza:
Véleményem szerint, ha egy gyereket csak büntetéssel lehet kordában tartani, ott a szülők nem csináltak valamit jól.
2012. nov. 30. 19:30
 17/17 anonim ***** válasza:

Én csak annyit mondok hogy veréssel is hasonló helyzet jön ki, pár ismerősömből kiindulva..

A szomszéd gyereke egyfolytában büntetésben volt, verték, meg minden, oszt akkor alkoholista 16 évesen..

Akkor a mai generációnak meg minden meg van engedve, és tessék felnézni youtubera, tele van az egész trollal!

Tehát valahol az aranyközéputat kellett volna megtalálni.

2013. jan. 15. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!