Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mit csinálnátok? Én ezt...

Ti mit csinálnátok? Én ezt már nem bírom!

Figyelt kérdés

Előre szeretnék szólni, hogy kicsit magam alatt vagyok, ezért lehet hogy picikét most kicsit kacifántos lesz a magyarázat...Tavaly nyáron,érettségi után,18 évesen kimentem Egyiptomba animátornak egy szállodába,"pihenni" egy évet a gimi és egyetem között. Az animátor csapatunkban volt/van egy arab fiú is. Szerelem volt első látásra és 9 hónapja együtt vagyunk. De idén augusztus 25-ig szól a szerződésem és nem az a baj,mert meg lehetne hosszabítani,de haza kéne jönnöm tanulni. És ez csak a kissebbik probléma. A nagyobbik az az,hogy 1 hónapos terhes vagyok tőle és családom,nem,hogy a babáról nem tud,hanem azt se mondtam meg nekik,hogy egy arab fiú a barátom,mert szüleim tuti padlót fognának...Mit csináljak????

A "hülye vagy,hogy nem mondtad el"vetesd el a babát"szakítsatok"stb válaszoktól kiméljetek!

2012. júl. 28. 10:05
 111/159 anonim ***** válasza:
100%
hát kedves előző, ha te muszlim vallású vagy, akkor bizony neked valóban van erről fogalmad és tudásod, hogy miről beszélsz! de látod, ez lány ezt döntötte...én csak kívánni tudom neki, hogy bejöjjenek a dolgai, de ha még te is ezt mondod, aki ráadásul gyakorolja ezt a vallást...hát nem tudom mi jóra számíthat....:/
2012. aug. 15. 19:44
 112/159 A kérdező kommentje:

Muszlim. És ok,hogy te is az vagy,de már együtt lakunk. Még a szüleinél. Te lehet,ortodox vagy,de ők nem. Ez olyan,mint,hogy mo-n a zsidő nők bekötik a fejüket a férfiak pedig sapkát vesznek. Izraelben nem.

Ti itthon vallásosan éltek. Ők kint nem.

2012. aug. 15. 20:34
 113/159 anonim ***** válasza:

A vallás másodlagos dolog a kérdésben, akár el is lehetne tekinteni tőle.

A kiszolgáltatottságod és a tapasztalatlanságod a fő probléma a kérdésben. Szerintem túl naivan és szerelmesen vágsz ebbe bele. Biztos a szüleid is ezt gondolják.

Na de mindegy is, sok boldogságot és jó egészséget kívánok!

2012. aug. 15. 20:49
 114/159 anonim ***** válasza:
En nagyon sokaig eltem Alexandriaba most itthon vagyok de sok baratnom orosz roman lany el ott. Ha szeretnel beszelgetni irnj... tudnek neked meselni
2012. aug. 15. 21:45
 115/159 anonim ***** válasza:
85%

Azért karácsony fele majd, ha még nem zárták el tőleg teljesen a külvilágot, dobj ide egy üzit hogy élsz. Hidd el, sajnos már nem leszel ilyen boldog. De legalább majd azt nem mondhatod hogy nem próbált mindenki lebeszélni. Csak és kizárólag a te hibád lesz.

(Azt még mindig nem válaszoltad meg hogy hogyan fogod eltartani a gyereket, miből, kinek a jóindulatán múlik majd a sorsa?)

2012. aug. 15. 21:53
 116/159 anonim ***** válasza:
9%
Most olvastam el a Sötét fátyol című könyvet, a kérdésed miatt támadt hozzá kedvem.Csak egyet kérek: ígérd meg, hogy csak azután házasodsz vele össze, miután ezt elolvastad.
2012. aug. 15. 21:57
 117/159 anonim ***** válasza:
100%

Rendben, akarj meggyőzni. De ha a hitet fel akarod venni, akkor azt meg kell ismerned. NE ELÉGEDJ MEG AZZAL, AMIT KINN LÁTSZ. mert az nem a valódi iszlám annak alapján, ahogy te megéled abban a családban. Az iszlám egy vallás és életforma. Amit be kell tartani. De mindenki maga dönti el, lelkiismerete szerint hogy hogy él. Hadd mondjak egy példát. Egyik szintén egyiptomi muszlim ismerősöm ha hazamegy, otthon is állít karácsonyfát, mert tetszik neki, és a böjtöt sem tartja, mert az meg nem tetszik neki. Akkor ebből te azt tudod leszűrni, hogy az iszlámban ez mind megengedett?

Kérlek, még egyszer mondom. semmi közöm ahhoz hogy te hogy élsz és mit csinálsz. Csak kijelentetted hogy lehet együtt élni az iszlámban ami óriási 7aram. Tényleg tanulj, és ne azért, hogy megfelelj nekik, hanem azért, hogy te TUDJ. És tudd, hogy mivel akarnak megvezetni. Vagy nem tudásból vagy szándékosan. Allahu 3alam.

Kérlek, csak NE jelentsd ki hogy mit enged az iszlám és mit nem. Erről NINCS tudásod, én emiatt írtam. Mindenki a maga életét irányítja, semmi közöm hozzá.

MAJD RÁJÖSSZ. Még valami. Az iszlám az Iszlám. Nincs "OTT iszlám" vagy "ITTENI iszlám". Az iszlám Allah akaratába való belenyugvás, alávetés, mindenhol egy Istenben hiszünk. Egy Koránt olvas a szunnita és a mit tudomén milyen ágazatok. De ha valóban muszlim leszel, be fogod látni, hogy igazából nincsenek igazi ágazatok, csak a szívedben van a HITVALLÁS és majd in shaaAllah egyre jobban tudod majd megítélni a tudásod fényében. Ez egy lépcső, aminek nincs vége, csak Isten tud mindent. Ám csak akkor láthatsz panorámát, ha magasabbra mész, a földszintről hiába képzeled el vagy más hiába beszél róla. Vagy hiába mondom én is, neked kell látnod és ÉVEKET tanulnod JÓ FORRÁSOKBÓL (KORÁN, HADISZOK, SHARIA).

És még valami. Remélem, hogy jobb ember leszel. Az Iszlám BÉKE. Benned, az előző hozzászólásodból ítélve ez (még) nincs meg. Nevethetsz, hogy boldog vagy meg minden, de az első szikránál fellobbansz és tűzvészként söpörsz el olyanokat, akik neked ellent mondanak, és oktatsz hogy csak te tudhatsz kinti dolgokat, mi itthoniak nem. Mert mi annyira tudatlanok vagyunk. Túl "bátor" vagy, ha ezt így ki mered jelenteni annak fényében, hogy nem ismered az itteni magyar muszlimokat:)

In shaa Allah, talán egyszer rájössz a helyes útra.

...nem kívánok ehhez többet hozzászólni, elmondtam, amit szerintem kellett, talán sokkal többet is, elnézést kérek a kevésbé vallásos fórumozóktól, mert belemélyedtem a vallás alapjaiba.

2012. aug. 15. 22:00
 118/159 Mezeine válasza:
100%
Kedves Ifjú hölgy. Mi már levelezni kezdtünk veled, bár te végül nem folytattad a levélírást. Talán megrémültél, hogy túl sokat látok az iszlámból?Olvastam az előttem szóló muszlimát.Tévedhetek,de szerintem ő is kezdeti gyakorló muszlima.Az iszlám nagyon szép dolog.Erőt ad amikor kell.De!Az iszlámnak,az arab világnak, sőt még a muszlim létnek is megvannak a maguk árnyoldalai.Erről egyetlen muszlim,főleg egy konvertita nem szeret, vagy nem is tud beszélni.Bizony én megláttam sajnos nem is egyszer a csúf oldalát is, bár engem hitemben nem ingatott meg.Már írtam is neked egyszer, hogy te nem tudhatod azt,hogy ők ott az iszlám mely irányzatát gyakorolják, bár egyiket se, ha ilyeneket csinálnak veled.Nézd az eljegyzés vallásjogilag egy nagy nulla.Attól még nem lesznek jogaid ott.Az eljegyzést mint jogi formát az iszlám nem is ismeri.Abban azért annyi igazad van, hogy attól mert valaki muszlimok lakta többségű országban él, még nem biztos, hogy vallásos is. Ez rendben is lenne. De mivel ott éltek ezért az iszlám szabályai vonatkoznak rátok akár tetszik akár nem. Te most a kinti törvények és az iszlám szerint csak a k..ája vagy. Bocsi a kemény szóért de ez így van.
2012. aug. 16. 10:38
 119/159 anonim ***** válasza:
85%
csak olvastam eddig, de már nagyon kíváncsi lennék rá, hogy a kérdező párja végül is mit mondott. Oké, "eljegyezték" egymást, de beszéltek már valami konkrétumról? Kitűzték az esküvő napját, jár orvoshoz a lány, jól van a pici? Sajnos nekem is van egy olyan rossz érzésem, hogy - nem kellenek évek- pár hónap múlva hallunk felőle. PL:"elszöktem az arab vőlegényemtől, de a szüleim nem akarnak befogadni", vagy "elszöktem, a gyerekemet nem adják,szüleim nem segítenek, mit tegyek?" REMÉLEM, HOGY CSAK VÉSZMADÁR LESZEK, DE AKKOR ELGONDOLKOZIK MAJD, HOGY VOLT AKI ÓVTA ETTŐL AZ ŐRÜLTSÉGTŐL.
2012. szept. 2. 20:27
 120/159 anonim ***** válasza:
100%
Megvagy még?
2012. szept. 17. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!