Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem kifizette a lányom...

A férjem kifizette a lányom tetoválását.15 éves. Nagyon dühös vagyok, szerintetek lézerrel lejön?

Figyelt kérdés
A lányom kitalálta, hogy tetoválást szeretne, én mondtam neki, hogy szó sem lehet róla, erre bepróbálkozott az apjánál, aki megengedte. Együtt mentek el egy tetováló szalonba, és megcsinálták neki, annak ellenére, hogy megtiltottam. Nincs bajom a tetoválással, de 18 éve kora előtt ne legyen neki. Ti mit csinálnátok a helyembe? Én a lézeres eltávolításra gondoltam, de még ahhoz is kell pár hét.

2012. júl. 11. 17:21
 81/95 anonim ***** válasza:
100%

Érdekesek a válaszok, de mintha megfeledkeznétek valamiről: az apja MEGENGEDTE neki a tetoválást! Akkor mi is a gond az önfejű gyerekkel?

Biztos vagyok benne, ha az lenne a kérdés: "Anyuka vagyok, én meg akarom engedni a lányomnak a tetkót, de a férjem tiltja" - itt kórusban szidnák a gonosz, hímsoviniszta, önző férjet, és a kérdező "ne hagyd magad, rúgd ki, menekülj az ilyentől" válaszokat kapna. De hogy anyuka akar dönteni egyedül mindenben a családról, az rendben van??

(hozzáteszem, mielőtt a sok feminista lerohanna, nő vagyok)

2012. júl. 12. 08:37
 82/95 anonim ***** válasza:
0%
Valószínűleg az apa csak az anya bosszantására engedte meg a tetoválást, így pedig nem túl "etikus".
2012. júl. 12. 09:54
 83/95 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem inkább azért, hogy a lányánál jó fej legyen... etikáról meg szerintem ilyen témában ne is beszéljünk, mert általában azok a nők, akik fennen és büszkén hangoztatják, hogy "nekem a gyerek az első, nem a párom" tudnak halálosan kiakadni azon, ha valamikor, valamiben a párjuknak is a gyerek lesz az első, és nem ők...
2012. júl. 12. 10:02
 84/95 A kérdező kommentje:

Remélem ezzel befejezted kedves utolsó. Nem vagyok zsarnok anya, egy normális család vagyunk, akik próbálnak normálisan együtt élni. Nem kell semmilyen következtetést levonni a kérdésemből, választ kértem, nem pedig azt, hogy egy számomra teljesen ismeretlen ember analizáljon. Ha ezzel bármi problémád van, én Budapesten élek, nyugodtan gyere át, nézd meg, hogy mennyire van kinyalva a kicsilányom feneke, utána majd beszélhetünk.

Egyébként tegnap beszéltem mindkettőjükkel, a férjemmel elválunk, a lányom pedig önként vállalta, hogy elmegy a lézeres leszedetésre. Bocsánatot kért, ezért, és még sok másért, amit nem akartam kiírni, mert nem azokra a dolgokra irányult a kérdésem.

Köszönöm az értelmes válaszokat, akik meg kötözködtek, analizáltak, és beleképzeltek mindenféle hülyeséget, csak remélni tudom, hogy van ember aki elviseli őket.

2012. júl. 12. 10:09
 85/95 anonim ***** válasza:
100%

Lézerrel is csak akkor, ha fekete, különben ne is próbálkozz. De még a fekete sem túl szépen, sokszor marad foltos-heges. Egy életre megnyomorítanád szerencsétlent, még mindig jobban néz ki így, mint úgy. Amiket mutatnak, hogy leszedtek azok régi, kopott tetoválások, be ne dőljetek annak, hogy minden eltüntethető. Nekem is a tetováló mesélte.

Igazából nem mindegy, hogy most 15 vagy 18? Mit nyersz te azzal a 3 évvel? Jóformán semmit. Ha ennyi akarat van benne, akkor előbb-utóbb valami zugtetoválónál kötött volna ki, aki szülő nélkül, egy aláhamisított papírra hivatkozva kidekorálja a lányodat és akkor még azt sem tudhatod, hogy mennyire higiénikus körülmények között csinálták. Én vártam egy évet az elkészítésével, mert nem volt jó ötletem, de aztán bejelentettem, hogy másnap megyek és megcsináltatom, 18 voltam. A szüleim nem szóltak semmit, de ha szóltak volna sem érdekel. Utána meg mit csinálnak? Semmit sem tudnak, mint ahogyan most te sem.

Leülhetsz vele megbeszélni, valóban egy kicsit több és jobb kommunikáció kell, de igen más eszközöd nincs. Egy életre meggyűlöl, ha elcsúfítod a kezét, ennyit az egész nem ér, hidd el. Ő akarta, az ő felelőssége.

Szülőként sok csatát meg lehet nyerni a gyerek ellen, de van, amit nem. Ha ő nem látja be, hogy várnia kellett volna, akkor anyai fejmosásra sem fogja.

Szerintem fogadd el a döntését, hagyd rá. Ha évek múlva már nem akarja vagy zavarja úgyis hozzád fog fordulni segítségét. Ha most lézerre rángatod vagy megmutatod ki a főnök ennél nagyobb dolgokról sem fogsz tőle hallani, mert nem fog bízni benned. Szerintem mutasd meg neki, hogy bár dühös vagy el tudod fogadni, szerintem ez segít abban, hogy legközelebb jobban hallgasson rád és ott lesz esélyed hatni rá.

2012. júl. 12. 10:16
 86/95 anonim ***** válasza:
100%

" Nem vagyok zsarnok anya, egy normális család vagyunk, akik próbálnak normálisan együtt élni."

"Egyébként tegnap beszéltem mindkettőjükkel, a férjemmel elválunk, a lányom pedig önként vállalta, hogy elmegy a lézeres leszedetésre."

Kedves Kérdező, hát.... khmmmm.... szóval, egy normális családról nekem azért kicsit (hangyányit) más az elképzelésem, már bocsi...

2012. júl. 12. 10:21
 87/95 anonim ***** válasza:
84%
Szegény kislány, gyönyörű lesz a keze a kezelés után...
2012. júl. 12. 10:22
 88/95 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg a lánynak hogy ha nem akarja nem muszaly elmennie leszedetni,csak miattad ne menjen el! Kérlek...! Tényleg ocsmány lesz....
2012. júl. 12. 12:25
 89/95 anonim ***** válasza:
16%

A heg még mindig jobb, mint egy ocsmány figura, ami miatt nem veszik majd fel semmi normális helyre dolgozni...

Semmi közötök hozzá, már megbeszélték.

2012. júl. 12. 12:34
 90/95 anonim ***** válasza:
64%
Utolsó, azért kiváncsi leszek, hogy ha a szülők elválnak, és a lányt megkérdezik (ebben a korban már KÖTELEZŐ!) hogy melyik szülőjével akar élni, mit fog felelni a bíróságon... no, mert a témában AZ a valódi döntés - és azt a lány maga fogja meghozni - a tetkó csak a körítés, "kis szines".... ez már mostanra azért elég jól levehető a beszélgetés alakulásából...
2012. júl. 12. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!