Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem kifizette a lányom...

A férjem kifizette a lányom tetoválását.15 éves. Nagyon dühös vagyok, szerintetek lézerrel lejön?

Figyelt kérdés
A lányom kitalálta, hogy tetoválást szeretne, én mondtam neki, hogy szó sem lehet róla, erre bepróbálkozott az apjánál, aki megengedte. Együtt mentek el egy tetováló szalonba, és megcsinálták neki, annak ellenére, hogy megtiltottam. Nincs bajom a tetoválással, de 18 éve kora előtt ne legyen neki. Ti mit csinálnátok a helyembe? Én a lézeres eltávolításra gondoltam, de még ahhoz is kell pár hét.

2012. júl. 11. 17:21
 21/95 anonim ***** válasza:
66%
#19: a tanárok a teljesítmény alapján osztályozzanak, és ne kinézetre és szimpátiára. Ha emiatt rosszabb jegyet kap, akkor én nagyon bepöccennék!
2012. júl. 11. 17:44
 22/95 anonim ***** válasza:
46%
Kedves kérdező, kérdésedre válaszolva én konkrétan semmit se csinálnék a helyedben, illetve hát elgondolkodnék azon, hogy ha valamit egyszer megtiltok a gyereknek, azt a gyerek apjával is meg kellett volna beszélni. Szóval én azt gondolom, hogy ezt a saját hibádból buktad, ha ilyen dolgot kérdez az a gyerek, akkor az ember közli, hogy "várj, megbeszélem apáddal" és akkor megbeszéli, majd közli, hogy ti, a szülők hogyan döntöttetek közösen. Azért, mert ti nem kommunikáltok egymással, és ezt a gyerek kihasználta, ne a gyereket büntesd...
2012. júl. 11. 17:46
 23/95 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem itt a probléma nem a tetoválás. Ha a férjeddel ezt nem beszéltétek meg, akkor már régen gond van. Felesleges szigorúsággal akarsz magadnak tekintélyt kivívni, mert érzed, hogy másként nem megy. Én a helyedben azon gondolkodnék, hogy milyen anya és feleség vagyok.
2012. júl. 11. 17:49
 24/95 anonim ***** válasza:
88%
A lézeres leszedetés őrületesen drága,és megmarad a helye. Ergo ugyanugy latszodni fog hogy volt ott valami,csak épp meg baromi ronda is lesz. Aztan 3 év mulva meg ugyanoda megengednek vissz tetovaltatni? értelme nincs....Mostmar hagyd, de a férjeddel komolyan el kéne beszelgetni,és jol elküld3eni melegebb éghajlatra...
2012. júl. 11. 17:51
 25/95 SzilKa ***** válasza:
90%

Pár napja láttam egy lézeres eltávolítás eredményét. Iszonyat ronda heg van szegény csaj vállán... Szóval óvatosan a lézerrel.

Én hagynám a tetkót, ha már így alakult, és máshogy, mással büntetném a gyerekemet.

2012. júl. 11. 17:52
 26/95 anonim ***** válasza:
38%

Ha jó anya lennél, a lányod megértette és elfogadta volna a döntésed. De úgy tűnik, nem tudsz sem a férjeddel sem a lányoddal rendesen kommunikálni. Én is akartam (és még mindig akarok) tetoválást 14 évesen, de anyukámmal megbeszéltük, és elfogadtam, hogy majd csak 17 évesen lehet. Mert mi kommunikálunk egymással. Még szerencse hogy a lányodnak ott az apja akihez fordulhat, mert rád nem számíthat az biztos...

16/L

2012. júl. 11. 17:53
 27/95 anonim ***** válasza:
68%
mellesleg én nem a gyerekre haragunék jobban...először amikor olvastam azt hittem az exedről van szó,és valahol azert tehette ezt hogy jol befűtsön alád,meg hogy megmutassa ő milyen jó fej....de rá kelett jönnöm hogy ezzel az emberrel te még együtt vagy....? Hat nem irigyellek...na nem mintha nekem jobb lenne,de itt nem konkretn a tetkorol van szo,hanme alap dolgokrol,szerintem eleg nagy baj van köztetek. Nem tisztel a férjed,és nem támogat mint anyát.
2012. júl. 11. 17:54
 28/95 anonim ***** válasza:
50%

Először is: már a csecsemúnek is van saját akatata, max. nem hajlandó anyuka tudomásul venni. :( Súlyos hiba.

Tulajdonképpen mi a bajod? Az, hogy a lányod keresztülverte az akaratát rajtad? Talán tudomásul kéne venned, hogy VAN akarata és hagyni is kéne, hogy használja. Ha most elkezdesz vele durvulni, keménykedni, akkor csak azt érzed el, hogy úgy megutál, hogy azt el sem tudod képzelni. És jó mélyen.

Egyszer mondd meg neki, komolyan és egyenesen, hogy csalódtál benne és fáj, amit tett.

Aztán az apjának is tessék szépen megmondani, hogy csalódtál benne, mert nem erről volt szó. PONT.

Megteheted azt is, hogy büntetésből a lánynak kiszabsz valamit, de az sem sokat segít ilyenkor, mert csak még dacosabb lesz és méginkább elfordul tőled. Öngól.

Talán ülj le magaddal és gondold végig, hogy nem vagy-e túl rigorózus, túlságosan kontrolláló, birtokló (és bizony irigy is) a lányoddal szemben?

Ha tetkót akar, akkor tetkót akar. Miért olyan nagy baj ez? Majd ha elege lesz belőle, megunta vagy szégyelli, akkor önmagától fog eljutni addig, hogy leszedesse. De ezt meg kéne ám hagyni neki: hogy ő jusson el addig, hogy valamit akar vagy nem. Ugyanis éppen erről szól a saját akarat: tudja, hogy mit akar és tudja, hogy mit nem. Ha te eddig helyes elveket oltottál belé, akkor bízz meg benne, hogy azok az alapok ott vannak, bármennyire is lázad most.

És? Annak van az ideje. Keresi önmagát. Ez a tetkó-dolog éppen az önkeresés része.

Ami miatt joggal dühös lehetsz, az a férjed viselkedése. De talán annak is oka van. Talán neki is elege van egy kicsit a túlkontrolálásodból, nem gondolod? :)

2012. júl. 11. 17:55
 29/95 anonim ***** válasza:
32%
26: Tényleg 16 éves emberke vagy? Nagyon okos és korodhoz képest bölcs emberke vagy, és nagyon jól nevelnek a szüleid. Büszkék lehetnek rád, én az lennék a helyükben.
2012. júl. 11. 17:58
 30/95 anonim ***** válasza:
88%

Ó, lejön az lézerrel, de sokkal rondább lesz, mint maga a tetoválás... Meg biztos a lányod hatalmas rajongód lesz, miután rákényszerítettél egy fájdalmas beavatkozást (igen, a tetoválás is fáj, de azt legalább ő akarta) és durván megaláztad.

Az meg, hogy emiatt nem talál munkahelyet, igaz lehetett 10 éve, de ma már minden 2. embernek van tetkója, így nem is fognak foglalkozni vele.

Én is akartam 14 évesen tetoválást, anyu meg is engedte, 1 feltétellel: mondjam meg, hogy mit és hova. Na, azóta sincs semmilyen sehol, mert akkor nagyon jól akartam választani :)

2012. júl. 11. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!