Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem kifizette a lányom...

A férjem kifizette a lányom tetoválását.15 éves. Nagyon dühös vagyok, szerintetek lézerrel lejön?

Figyelt kérdés
A lányom kitalálta, hogy tetoválást szeretne, én mondtam neki, hogy szó sem lehet róla, erre bepróbálkozott az apjánál, aki megengedte. Együtt mentek el egy tetováló szalonba, és megcsinálták neki, annak ellenére, hogy megtiltottam. Nincs bajom a tetoválással, de 18 éve kora előtt ne legyen neki. Ti mit csinálnátok a helyembe? Én a lézeres eltávolításra gondoltam, de még ahhoz is kell pár hét.

2012. júl. 11. 17:21
 51/95 anonim ***** válasza:
33%

"És csatlakozok a 48/F-hez. SOHA nem fogom megbocsátani a szüleimnek, hogy miattuk annyi mindenből kimaradtam annak idején, és mindig jött a szöveg, hogy hálás leszek nekik. Na persze, hálás. SOHA nem voltam hálás és szerintem már nem is leszek. Inkább mindig csak arra gondolok, hogy olyan dolgok vesztek el miattuk az életemből, amit már soha nem tudok pótolni, mert azoknak akkoriban lett volna ott idejük, mikor megtiltották/elvették/megakadályozták."

Hagyjátok már abba a hülyeséget! Itt nem arról van szó, hogy nem engedik el a barátaival, vagy nem lehet barátja stb.... Felfogtátok, hogy a tetoválás a téma? Ami egyáltalán nem természetes és normális 15éves korban. Vagy szerintetek mindent meg kéne engedni egy gyereknek? Hadd cigizzen, hadd drogozzon...?? Azért mert titeket mindenben korlátoztak, nem itt kell hőbörögni:D

2012. júl. 11. 20:18
 52/95 anonim ***** válasza:
78%
Kedves előző, hidd el, 48 évesen még nem vagyok azért annyira lemaradva, hogy ne tudjam, mi az a tetoválás.
2012. júl. 11. 20:20
 53/95 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem azért a kérdező is nehéz helyzetben van. Meg a lány is. Meg az apa is.

Egy széteső családban vannak, ami mindenkinek nagyon nehéz. Ez a tetkó csak egy tünet. Bármi máson kijöhetett volna a feszültség. A lány is valószínűleg így vezeti le az idegességét, kimerültségét amiatt, hogy a szülei rosszban vannak egymással. Lázadással, szülők egymásnak ugrasztásával. Az ő szempontjából még valamilyen szinten érthető is a dolog. Mondjuk a kézfejét azért nem kellett volna elcsesznie csak emiatt. Pláne hogy az mindig látszik. Kivéve ha kesztyű van rajta. Az apának legalább arra kellett volna figyelnie, hogy rábeszélje, hogy valami kevésbé látható helyre tetováltasson... hasra, bokára, fenékre.

Kérdező, ne vetesd le a tetkóját a lánynak. Ha 18 éves korában csináltatja meg ugyanazt, akkor is ugyanolyan hatással lesz a munkakeresésére, hiszen dolgozni 18 éves kora után fog. Ez a hajó már elúszott. Inkább állj meg, és gondold át, mit tehetsz, hogy rendeződjön az életetek. Lehet, hogy nem jó ötlet várni azzal a válással. Nem beleszólni akarok, de látszik rajtatok, hogy iszonyú feszültségben éltek. A biztos rossz meg jobb mint a bizonytalan, onnan legalább van hova tovább lépni, nem a mocsárban kell kánkánt járni évekig.

2012. júl. 11. 20:21
 54/95 anonim ***** válasza:
51%

"Hagyjátok már abba a hülyeséget! Itt nem arról van szó, hogy nem engedik el a barátaival, vagy nem lehet barátja stb.... Felfogtátok, hogy a tetoválás a téma? Ami egyáltalán nem természetes és normális 15éves korban. Vagy szerintetek mindent meg kéne engedni egy gyereknek? Hadd cigizzen, hadd drogozzon...?? Azért mert titeket mindenben korlátoztak, nem itt kell hőbörögni:D"

Igen, pontosan, mi felfogjuk, mert mi még nem felejtettünk.

A tetoválás nem árt neki! Semmi baja sem lesz tőle, főleg, ha itt előadjátok ti is, hogy jaj szedesd csak le. Na hát akkor le is szedetheti, ha épp megunja, vagy mégis valami miatt kellemetlensége származik belőle.

Itt egyáltalán nem a gyerek érdeke a lényeg, hanem az, hogy majd anyuka megmutatja ki a főnök a családban és a gyerek sem hülye, ő is pontosan tudja.

2012. júl. 11. 20:22
 55/95 A kérdező kommentje:
Nincsen korlátozva a gyerekem. Elég sok mindent megengedünk neki, normális élete van. Piercingje van, azt is megengedtük, bár nem szívesen. Gondoltam, ha azt lehet neki, látja, hogy nem a fiatalsága ellen vagyok. A tetoválás más téma, pláne a kézfején. Nem a munka vagy iskola miatt, hanem mert 15 éves. Egyik nap még közgazdász akar lenni, másnap modell. Nem egy érett 15 évesről beszélünk, hanem egy bizonytalan kislányról, aki kihasználta/kijátszotta a szüleit.
2012. júl. 11. 20:26
 56/95 anonim ***** válasza:
53%

20.21 folytatása:

az is eszembe jutott most, kedves Kérdező, hogy ha a kamasz lányt továbbra is ilyen idegfeszültségben tartjátok, kitörhet rajta ennél sokkal rosszabb lázadási forma is, ha érted mire gondolok. A tetkó még csak a kezdet... Ezt értesd meg a férjeddel. A gyerek most a legsérülékenyebb, most tudja legjobban elrontani az életét. És az árt neki a legjobban, ha úgy csináltok, mintha... de valójában mégsem...

2012. júl. 11. 20:26
 57/95 anonim ***** válasza:
87%

Ne szedesd le vele.

Ha esetleg idővel megbánja,ő maga akarja leszedetni.Ha meg nem,akkor nem tehetsz semmit.Majd megszokod.Semmi értelme nem lenne most leszedetni,hogy aztán esetleg 3 év múlva csináltasson egy másikat.Ez az én véleményem.Annyira mérges nem is lehetsz rá,hiszen nem titokban csináltatta,hanem az édesapja engedélyével.

De biztos le fogtok pontozni :)

2012. júl. 11. 20:27
 58/95 anonim ***** válasza:
73%

Én vagyok a 16/L. Igenis tudom, hogy milyen gyereket nevelni, képzeld. Ugyanis anyám meghalt az öcsém szülése közben, apám meg les.zar minket. Én nevelem születése óta! Én cserélem a pelenkáját, én megyek vele orvoshoz ha beteg, én kelek minden nap reggel ötkor, és én kerestem neki bölcsődet, mert apám csak annyit csinál, hogy odaadja a pénzt ami kell. Emellett én megyek bevásárolni, én fizetem be a számlákat, én vezetem a háztartást, MIKÖZBEN iskolába járok.

Szóval lehet, hogy kislány vagyok, de az nem igaz, hogy nem tudok semmit.

16/L

2012. júl. 11. 20:32
 59/95 anonim ***** válasza:
100%

57-es vagyok!

Megint a szokásos nóta.Aki azt írta szedesd le fel van pontozva,aki nem értett egyet,az le.Kérdem én,akkor minek a kérdés?Attól függetlenül,hogy valaki nem a te álláspontodon van,amire egyébként te voltál kíváncsi,még a válasz lehet hasznos...

Mindegy,én leírtam mit tennék a helyedben.Igaz nem vagyok szülő,de 14 évesen nyelvpiercinget csináltattam.Még csak meg sem kérdeztem a szüleimet.Nem örültek,de nem szedették ki(nem is lehetett volna).Úgy voltak vele,ha elmúlik a tiniszeszély,majd kiszedem magam. :)

2012. júl. 11. 20:39
 60/95 anonim ***** válasza:

Nincs ebben semmi gond Kérdező, lehet, hogy most is másként fogja gondolni, és akkor kifejezetten nagyon olcsón megtanulja, hogy az ember döntéseinek és tetteinek következményei vannak... anélkül, hogy ezért másra kellene haragudnia, lévén a saját döntése teljesült...

Ugye "drágább ár" lenne mondjuk ez a szintén mai kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2012. júl. 11. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!