Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem kifizette a lányom...

A férjem kifizette a lányom tetoválását.15 éves. Nagyon dühös vagyok, szerintetek lézerrel lejön?

Figyelt kérdés
A lányom kitalálta, hogy tetoválást szeretne, én mondtam neki, hogy szó sem lehet róla, erre bepróbálkozott az apjánál, aki megengedte. Együtt mentek el egy tetováló szalonba, és megcsinálták neki, annak ellenére, hogy megtiltottam. Nincs bajom a tetoválással, de 18 éve kora előtt ne legyen neki. Ti mit csinálnátok a helyembe? Én a lézeres eltávolításra gondoltam, de még ahhoz is kell pár hét.

2012. júl. 11. 17:21
 71/95 anonim ***** válasza:
Kedves előző, az lehet a baj, hogy te nem hiszel annak, amit mondanak neked:) Kérdés, persze mit értesz drog címszó alatt, de 16 évesen, gimi után bizony mi is megittuk a korsó sörünket, és hát mivel sem én, sem az ex soztálytársaim közül senki nem lett alkoholista, azt gondolom, hogy ez pl. teljesen normális. Ezzel szemben meg azt is gondolom, hogy a ma divatos "rendpártiskodás", "zérótoleránskodás" meg egyáltalán nem normális. (és persze nem kevesebb, hanem több függőt fog gyártani a keménykezes tiltogatás, mint amikor nekünk a kocsmáros - Emil bá, Isten nyugosztalja - azt mondta a többedik körnél, hogy "fiúk, ha ajánlhatok inkább egy kávét vagy üdítőt" - és egyikünknek sem jutott eszébe ezt megkérdőjelezni.) Azt hiszem, normális dolog megtanítani a gyerekeinket az élvezeti szerekkel felelősséggel, kulturáltan élni, és abszolút nem normális dolog ez az "amerikai módi" tiltogatósdi...
2012. júl. 11. 21:47
 72/95 anonim ***** válasza:

Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Ezekkel teljesen egyetértek! Tisztában vagyok vele, hogy minél inkább tiltanak egy gyereknek valamit, annál inkább fogja csinálni. A gyereknek nem megtiltani kell mindent szigorral, hanem el kell neki magyarázni, hogy ha azt a dolgot csinálja, akkor annak milyen következményei lehetnek. De nem szabad a döntést a gyerek kezébe adni. Hiszen ő még csak egy gyerek és te vagy a felnőtt, aki tapasztalt. A drog címszó alatt pedig a kábítószereket értem. Az a baj, hogy te a két végletet emlegeted.

1, A gyereknek mindent tiltanak.

2, A gyereknek mindent megengednek.

2012. júl. 11. 22:03
 73/95 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy ebben egyetértünk:)

Egyébként meg a 60-asba ugye belinkeltem egy másik mai kérdést: szóval, ha terhes lenne, akkor annak kihordásáról/elvetetéséről bizony törvény szerint végső soron ő maga döntene. Ez tény. Namost ehhez képest miért gondolod, hogy egy nyüves pár négyzetcentis tetkó kapcsán el kellene vitatni a döntési jogát? Azt gondolom érzed, mennyiben lehet kihatással ténylegesen a későbbi életére ez a két dolog, mennyire más horderejű ez a két döntés???

2012. júl. 11. 22:29
 74/95 anonim ***** válasza:
Kedves hetvenkettes, te írod, hogy mi nem fogjuk fel, hogy tetoválásról van szó, közben te kevered ide a drogokat. Miért is? A tetoválásnak semmi köze a drogokhoz, ebből a szempontból valóban nem árt neki, valamit magára rakatott, amit amúgy le is lehet manapság már szedetni, nem lesz tőle függő, meg hajléktalan heroinista, mit kell így felfújni azon, hogy egyesek nem kapnak rossz bajt attól, hogy a gyereken tetoválás van és nem veszik mindjárt egy kalap alá a gyereket a drogosokkal miatta? Nem tudom, hogy lehet egyáltalán egy lapon említeni a drogokkal?
2012. júl. 11. 22:31
 75/95 anonim ***** válasza:
Szerintem ezeket nem lehet így bekategorizálni, hogy miben dönthet a gyerek és miben nem. Ezzel a tetoválással amúgy az a legnagyobb baj, hogy a kézfején van. És a tanárok ezt nem fogják jó szemmel nézni... Meg akárhogy is nézzük munkahely szempontjából is nagy hátrány. Tudom, az még odébb van, meg majd az ő baja lesz... De az anyját is meglehet érteni. A terhesség meg természetesen sokkal nagyobb horderejű dolog. Ezt nem is vitatom. Mindegy, nagyjából egyetértünk, csak a részletekben tér el egy kicsit a véleményünk. De mivel minden ember másképp gondolkodik, ez nem csoda:)
2012. júl. 11. 22:44
 76/95 anonim ***** válasza:

"Kedves hetvenkettes, te írod, hogy mi nem fogjuk fel, hogy tetoválásról van szó, közben te kevered ide a drogokat. Miért is?"

A drog példát a nevelési elvvel kapcsolatban hoztam. De ezen már túl lendültünk...

2012. júl. 11. 22:45
 77/95 anonim ***** válasza:
75 igaziból pont ez az, hogy be lehet. Ami csak a gyerek életére hat, és ami nem egyértelműen veszélyes, káros (heroinozni, útra kiszaladgálni csak két példa de még lehet sorolni) az a gyerek dolga. Ennyi. A baj az, hogy sok szülő mániákusan retteg attól, hogy kiengedje a kezéből a gyeplőt, akkor is, ha amúgy személyesen rá az ég világon semmi hatása sincs a gyerek döntésének.
2012. júl. 11. 22:47
 78/95 anonim ***** válasza:
Neked is igazat adok. És veled is egyetértek ebben. De el kell fogadni, hogy mindenkinél máshol van meghúzva az a bizonyos határ. Nálatok belefér 15évesen a tetkó, nálam nem. De valaki azt is leszarja, hogy drogozik a gyereke... Viszont vannak olyan szülők, akik még azt sem engedik meg, hogy elmenjen a barátaival valahová. Mindenki másképp gondolkodik.
2012. júl. 11. 22:56
 79/95 anonim ***** válasza:

A baj az, hogy a gyerek nem ért meg ilyen magasabb röptű magyarázatokat, az csak annyit lát, hogy de hát ettől nem lesz semmi bajom, neked tök mindegy, mert rád nem is hat sehogy se, és mégis megtiltod? És akkor szépen elkezdi elkeseredetten védeni a saját kis véleményét meg világát és az egésszel annyit ér el a szülő, hogy a gyerekben harag, ellenállás és düh alakul ki.

Na mindegy, a Gordon-módszer részletesen tárgyalja a kérdést, és azt is, hogy milyen okai vannak annak, hogy ezt néhány szülő semmiképp sem hajlandó elfogadni. És azt is, hogy nem csak a szülő nyer - gyerek veszít, gyerek nyer - szülő veszít modell van, csak többnyire ebbe vannak a beleragadva a családok.

2012. júl. 11. 23:02
 80/95 anonim ***** válasza:
38%
16L még annyit hozzátennék, hogy lehet hogy marha jól neveled a tesódat meg téged is marha jól nevelt anyud, de hogy modorra nem tanított, az is biztos :) a 18L voltam 2 tetkóval (a számra nem emlékszem)
2012. júl. 11. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!