Lebuktam a férjem előtt a titkos bankszámlámmal. Mit mondjak neki mire kellett?
Évek óta van egy titkos bankszámlám. A retikülöm egy titkos zsebében tartottam a kivonatot róla, amit kb 2 hónapja kértem. Sosem kutakodott a táskámban így nem aggódtam.
Nem vagyok otthon és felhívott, hogy van 3 napom ( addig vagyok még távol) kitalálnom valami jó kis sztorit, hogy honnan a pénz és mire kell. És ne számítsak semmi jóra.
Mindig lecsippentettem a fizetésemből, hogy félrerakjak. Nyilván kevesebb fizetésről számoltam be otthon mint amit kaptam így évente kb egy milliót csorgattam be lassan a számlára havonta. A lakás amiben élünk nem az én nevemen van, semmi közöm hozzá jogilag. Így szerettem volna magam bebiztosítani ha valami nem jól alakul, hiszen az emberek változnak az évek alatt és nem jó abban a tudatban élni, hogy úgymond bármikor kirakhat.
Ha elmondom az igazat akkor nagyon mérges lesz. Ti mit tennétek? Ugye ez a helyes út?
És tényleg nagyon aljas vagyok? Ugyanis ezzel a jelzővel illetett...de én nem érzem magam annak.
Valóban fura így a sztori.. a család általában együtt szokott gyűjteni, persze egy kis magán megtakarítás belefér, de 250-ből 80 már nagyon jelentős ahhoz, hogy feltűnjön.
A másik hogy törvényileg ez lopás (már ha sikerülne esetlegesen válás után eltitkolni). házasság alatt szerzett vagyon közös. És a lakásfelújításba való beszállást szintén figyelembe vennék válás esetén hiába csak a férj tulajdona.
Az esetetekben valószínűleg komoly válóperre lehetne felkészülni, ha nem tudtok megegyezni, de a kérdéshez szólva. ez az összeg már túl nagy ahhoz, hogy a közös kasszából lenyúljuk.
Nem az a kérdés, hogy mennyit keres, meg mennyit vall be. Válhat, de a bankszámlán lévő pénz fel a férjé jogilag. A ház szintén a férjé jogilag. Szóval ki is jár jól a spórolással? Ha 3-4 éve gyűjtöget, akkor a férj a válással megszerzi az üres lakást, és kap 2 misit. És megszabadul egy hazug feleségtől.
Nem az a megoldás, hogy a "hímsoviniszta, despota" férjnek hazudozunk, és az sem megoldás, hogy tüske van benned, hogy az ingatlan nem közös. Ezt meg kellett volna ott és akkor beszélni, ezt nem tettétek meg. Én biztos, hogy mire hazajönnél otthon várna a válóperes papír. Nem a pénz miatt, hanem a hazugság miatt. Még akkor is, hogyha én egy "hímsoviniszta barom" vagyok.
Senki nem mondta, hogy nem lehet spórolni, de ha meg tudtok élni úgy, hogy te 100e Ft-ot letagadsz, és a férjedet nem igen érdekli a fizetésed, akkor valószínűleg ő sem keres rosszul, tehát simán meg lehetett volna beszélni, hogy spóroljatok közösen. Lehet, hogy még ő is hozzátett volna.
És kedves válaszoló, aki azt mondta, hogy én hogy mertem azt mondani, hogy meglopta a férjét, erre csak annyit mondok, hogy jogilag annak a pénznek a fele a férjéé. Ha tetszik, ha nem. Házasság alatt nincs én fizetésem és ő fizetése - hacsak erre vonatkozó egyezség nincs a felek között dokumentáltan. Az a fizetés a háztartásé, ahogy a férj fizetési is a háztartásé.
1 .ha 250 nettó a fizud , de te csak 170 körül viszel haza , nem monja a párod _kicsim , te alul vagy fizetve
(hiszen a hozz , hogy manapság ennyit keress , mást kell tenned mint az átlag)
2. bevallásod szerint , már rég rájöttél , milyen pasihoz is mentél hozzá, de akkor MI A FRANCÉRT NEM VÁLSZ EL , ÉS AKKOR AZ ÖSSZES PÉNZT MEGTARTHATNÁD ??
Inkább hazugságban élsz , na ezt nevezem , szememben senki vagy ugyan úgy mint a férjed , aki nem közösködik .
ERRE MONDJÁK , ZSÁK A FOLTJÁT
Egyébként az nem lett volna járható út, hogy tud róla. Mert a saját fizetését mindig elkölti kb a hónap közepére, legalábbis tőlem kér. Addig költi a pénzt amíg látja.
Tuti, hogy még a fele se gyűlt volna össze ennek az összegnek ha tud róla, mert most ilyen kütyü kell a kocsiba, most olyan kütyü. Jajj ez az érme alkalmi áron van, muszáj megvenni...stb.
Jaj igen kamu...
Inkább tényleg maradjunk ennyiben.
HA NINCS MEGBÁNÁSOD , AKKOR MI A KÉRDÉS??
Az a lényeg , hogy tiszta e lelkiismereted :-(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!