Egy szülőnek miért fontos hogy a gyereke kék szemű
legyen?
Figyelt kérdés
Az unokahúgomnak 2 éves a kislánya. Kb csoda számban mutogatja, és mindig azzal büszkélkedik hogy mennyire kék lett a szeme. 2 éves, tehát így is marad, tényleg nagyon kék lett, de én nem tartom olyan nagy számnak a szemek színét. Egy másik rokonnál meg az apa barna szemű, az anya kék szemű, és ezt mondta "Bíztunk benne hogy megmarad ilyen kéknek a szeme, nagyon jó lenne ha tőlem a kéket örökölné".
Ne légy, hülye! Nem, nem tépem ki csak a barna szem nekem nem tetszik de nem tehetnék ellene semmit.
De több, mint valószínű, hogy nem lesz barna szeme.
2012. máj. 25. 11:37
53/60 anonim válasza:
"De több, mint valószínű, hogy nem lesz barna szeme."
Gondolom egy teljes körű genetikai vizsgáltatot csináltattál a családodban, rokonságodban.
2012. máj. 25. 11:48
54/60 anonim válasza:
Dédszülőkre visszamenőleg- nálam legalábbis- mindkét irányból mindenkinek kék szeme volt, kivétel anyukámnak. A párom családjában is főként kék szeműek vannak. Az anyukája és az apukája is az, a testvérének is, csak neki zöld.
2012. máj. 25. 12:25
55/60 anonim válasza:
Kék szem is lehet szép,nem csak a színétől függ,a formájától is és attól hogy mennyire illik az arc típushoz.Ismerek olyan lányt akinek jól áll a kék szem,barnával nehéz lenne elképzelni és szép mégis.Fordítottra is van példa.Azért az ún. vizeskék szem nekem nem tetszik,túl világos.Barnába is van olyan világos hogy szinte savószínű,vizenyős.Az olyan már nem szép.
2012. máj. 25. 17:09
56/60 anonim válasza:
De hogy besértődtek már a barna szeműek :DDDDD
Mindenkinek a saját szellemi színvonalát mutatja a megnyilvánulása, szóval gratulálok. Ha képesek vagytok azon felhúzni magatokat, hogy anonim embereknek nem jön be a barna szem, akkor el sem tudom képzelni mit csináltok, ha véletlenül kiönt valaki a szőnyegre egy pohár joghurtot.
2012. máj. 25. 17:30
57/60 anonim válasza:
Én nem látom, hogy besértődtek volna... A kék szeműek azt írták, hogy kék szemű gyereket szeretnének, a barna szeműek meg azt, hogy barna szeműt, és ebből szerinted az utóbbi a besértődés? Morogni legfeljebb arra lehet, aki azt írta, hogy két barna szeműnek nem lehet kék szemű gyereke, mert a gimnáziumi szintű biológia tananyaggal sincs tisztában az illető.
2012. máj. 26. 04:20
58/60 anonim válasza:
Két barnának tényleg nem lehet(ha csak a szülőket nézzük).
A barna a domináns. Ha DD | DD van mindkét szülőnek nem kaphat d-t...
2012. máj. 26. 09:10
59/60 anonim válasza:
Nekem ugyan kék szemem van, de a szüleimnek nem az volt fontos, hanem hogy egészséges legyek. (Testileg ez be is jött, hát agyilag azt nem mondanám...)
2012. máj. 26. 13:42
60/60 anonim válasza:
9:10-es, a domináns pont azt jelenti, hogy akkor is barna a szem, ha Dd valakinek a genotípusa, de ha ő egy szintén Dd genotípusú egyeddel gyermeket vállal, akkor a gyermekük 25% eséllyel a dd kombinációt örökli, 50% eséllyel a Dd-t és 25%-kal a DD-t. Ebből az első esetben kék lesz a szeme, a másodikban barna, de hordozza a kék gént, csak a harmadik esetben nem tud kék szemű gyereket összehozni. De nézz utána bármelyik gimis biológiatankönyvben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!