Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy szülőnek miért fontos...

Egy szülőnek miért fontos hogy a gyereke kék szemű legyen?

Figyelt kérdés
Az unokahúgomnak 2 éves a kislánya. Kb csoda számban mutogatja, és mindig azzal büszkélkedik hogy mennyire kék lett a szeme. 2 éves, tehát így is marad, tényleg nagyon kék lett, de én nem tartom olyan nagy számnak a szemek színét. Egy másik rokonnál meg az apa barna szemű, az anya kék szemű, és ezt mondta "Bíztunk benne hogy megmarad ilyen kéknek a szeme, nagyon jó lenne ha tőlem a kéket örökölné".
2012. máj. 24. 21:55
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
75%

Húgomnak kb. 5-6 éves koráig volt kék szeme, aztán gesztenyebarna lett, úgyhogy az unokahúgod csak ne bízza el magát. :) Anyámék is oda voltak meg vissza, hogy kék szemű lesz (a nagypapáknak volt egyedül kék szemük a családban, mindenki más sötét szemű)

Megmondom őszintén, én is jobb szeretnék kék szemű gyerkőcöt. :) Én mindig utáltam, hogy barna szemű vagyok. Szerencsére a páromnak gyönyörű kék szemei vannak, így van remény, hogy a gyerekünk egyszer örökli.

2012. máj. 24. 23:04
 32/60 anonim ***** válasza:
70%

27-es!

Ezt biztos nekem írtad:

"#36

Még csúnyulhat a kislány."

Elírtad, mert még nincs 36-os, csak a 26-os.

Köszi a biztatást! Igen, még megcsúnyulhat, bár én sem csúnyultam meg nagyon!

28-as!

A zöld és barna szemű szülőknél genetikailag abszolút lehetséges a kék szemű utód.

2012. máj. 24. 23:06
 33/60 anonim ***** válasza:
70%
Apámnak tiszta kék szeme van, anyumnak világosbarna. Az öcsém szeme szintén kék-bár sötétebb, az enyém pedig tök beazonosíthatatlan. Ilyen zöldes-kék, illetve világos kék sárgás-zöldes csíkokkal a pupillámból kiindulva. Nevezet már szürke, kék meg zöld szeműnek is. Teljesen mindegy, hogy minek nevezik, mindenkit lenyűgözött eddig.
2012. máj. 24. 23:13
 34/60 anonim ***** válasza:
52%
*neveztek
2012. máj. 24. 23:14
 35/60 anonim ***** válasza:
89%
28-asnak 2 barna szeműnek születhet kék szemű gyereke, két kék szeműnek nem születhet barna, kék a recesszív, barna a domináns gén, és olyan hogy zöld szem, biológiai értelemben nincs, az valójában barnának számít, mert tuti van egy barna génje, gimis biológia óra! (Lehet lepontozni:))
2012. máj. 24. 23:16
 36/60 A kérdező kommentje:

Mennyien írtatok, köszi a válaszokat.

Engem annyira nem érdekel hogy kinek milyen a szeme...Nekem sötétzöld: anyumnak barna, apumnak meg olyan érdekes színű, mert zöldnek sem mondanám, de kéknek sem. De az hogy az enyém zöld lett, sok előnyét nem élveztem soha :) Volt hogy megemlítették hogy "De jó színű a szemed, ilyet még nem láttam" és ennyi.

Na jó mondjuk pasiknál sem azt nézem hogy milyen színű a szemük, tetszett már barna szemű és kék szemű is, zöld szemű még soha sem tetszett, így hirtelen nem is jut eszembe senki akinek zöld a szeme, és ismerném....

2012. máj. 24. 23:31
 37/60 anonim ***** válasza:
87%

Nekem is kb 2 éves koromig volt kék, aztán bebarnult, anyukám szomorkodott, hogy tőle semmit nem örököltem, mert amúgy is apura hasonlítok. Nekem alapvetően jobban tetszenek a barna szemű emberek barna hajjal, kreolos bőrrel, viszont van 1-2 olyan pasi, akinek baromi szép kék szeme van.

Én egy fekete hajú kisfiút szeretnék hatalmas, barna szemekkel. Az ilyen gyerekektől mindig elolvadok:)

2012. máj. 24. 23:33
 38/60 anonim ***** válasza:

Nem fontos a szülőknek, szerintem sem ez a legfontosabb, és valószínűleg egy szülő sem tartja olyan égbekiáltóan fontos dolognak, hogy milyen lesz a gyerekük szemszíne.

De a kék szemet nagyon sokan gyönyörűnek tartják, én is pl, mindig megdicsérem a kékszeműeket:)

Anyumnak zöldesbarna, apumnak pedig kék szeme van (+ barna haja), én pedig sajnos barnaszemű lettem (szőke hajjal :))) fura egy család vagyunk), nem igazán szeretem, de legalább nagy és érdekes vágásúak a szemeim, és jó hosszú szempillákat örököltem mellé. :)

2012. máj. 25. 00:45
 39/60 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem mindenkinek fontos,anyám pl ideges volt anno amiatt hogy én kék szemű lettem,mondogatta is hogy az ő családjában senkinek nem volt kék szeme.Hát így járt.
2012. máj. 25. 01:27
 40/60 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem igazán tetszik a kék szem, de láttam már nagyon szép árnyalatot. Lehet, hogy nem az a fontos a szülőnek, hogy kék legyen a gyerek szeme, hanem csak megtetszett neki a gyereke szeme pont úgy, ahogy most van, és megszokta és nem szeretné, ha változna :)
2012. máj. 25. 02:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!