Rajtam akarják behajtani anyám tartozását?!
Fele tulajdonos vagyok édesapám halála óta (82) egy panellakásnak. Anyám özvegyi haszonélvező.
Kidobott minket kétszer is a családommal (3 és fél éves gyerekkel), mert nem kíváncsi a bőgésre időskorára-ezt mondta.
Addig minden közüzemi számlát, biztosítás, minden, mi fizettünk.
Másodjára tavaly október 1-vel költöztünk el, de a díjbeszedő rajtam akarja, mint tulajdonos behajtani az anyám fogyasztását az elmúlt 7 hónapra. 54 e ft.
a ptk 99 paragrafusára hivatkoznak.
Mit tehetnék?
Mi bérelünk a két pici gyerekemmel és a párommal egy lakást, semmi közöm az anyám által lakott lakáshoz.
Megírtam ezt a díjbeszedőnek, de őket nem érdekli.
Én még nem láttam olyat, hogy egy közüzemi díjról szóló csekken 2 ember neve szerepelt volna...
Nem is lehet. Azok a csekkek 1 ! ember nevére szólnak és sajnos neki kell fizetni, nem igazságos az tuti, de ha tovább húzódik az ügy még több lesz. És ne írj, és ne a díjbeszedőnek, hanem SZEMÉLYESEN menj be a SZOLGÁLTATÓHOZ (tigáz, víz, stb.) és vedd le onnan a neved vagy érdeklődd meg, mi legyen. Az ő nevére nem hiszem, hogy át tudod íratni, mert ahhoz ő is kell.
DE, ha arra vársz, hogy azt mondják, hogy jó, nem te laktál ott elengedjük neked, akkor arra aztán várhatsz. Csak nőni fog az adósság. És a díjbeszedők, szolgáltatók igencsak sz@rnak rá, hogy te most ott voltál e vagy nem.
(Igazából szerintem még "szerencse", hogy nem 2009 óta gyűjtögeti a számlákat. )
De tényleg fogadd meg a többiek tanácsát, fizesd ki, vagy kérj részletet, téged vegyenek le a szerződésből. Szerintem "jobb" most ez a 54 e, mint később a kb 554 e.
Aztán ne keresd többet anyudat, oldja meg ahogy akarja, ha ő ilyen, legyen boldog a lakásába...
Hát ha hiszed, ha nem a kettőnk nevén van, vesszővel elválasztva.
M...Antalné, M...Éva
lakcím
"A tulajdonos költségét terhelik azok a kiadások, amik a haszonélvezet megszűnésével a tulajdonosra szállnak át: víz, csatorna, gáz, villany bekötése."
Jó, de a szolgáltatót még mindig az érdekli kinek a nevére megy a csekk!!! Nyilván ha a tieden ők honnan a francból tudják, hogy anyud a haszonélvező?? Vagy hogy te nem laksz ott?
A sárga csekket úgy küldik ki???
Hát láttam már egy párat belőle, de ilyet nem...
semmiféle haszonélvezet nem szűnt meg.....
akkor ne hidd el.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!