Rajtam akarják behajtani anyám tartozását?!
Fele tulajdonos vagyok édesapám halála óta (82) egy panellakásnak. Anyám özvegyi haszonélvező.
Kidobott minket kétszer is a családommal (3 és fél éves gyerekkel), mert nem kíváncsi a bőgésre időskorára-ezt mondta.
Addig minden közüzemi számlát, biztosítás, minden, mi fizettünk.
Másodjára tavaly október 1-vel költöztünk el, de a díjbeszedő rajtam akarja, mint tulajdonos behajtani az anyám fogyasztását az elmúlt 7 hónapra. 54 e ft.
a ptk 99 paragrafusára hivatkoznak.
Mit tehetnék?
Mi bérelünk a két pici gyerekemmel és a párommal egy lakást, semmi közöm az anyám által lakott lakáshoz.
Megírtam ezt a díjbeszedőnek, de őket nem érdekli.
Anyámnak az otp számlára érkezik a 90 e ft-os havi nyugdíja. Telke is van.
Az én gyedem kevesebb.
Igen, a nevemen van, hisz én intéztem, míg ott éltem minden hivatalos ügyet. (20-30 év között)
Valahogy meg lehet szüntetni a közös tulajdont így?
De több a bevétele, mint nekem, nekünk két pici gyerekünk van, miatta kell bérelni lakást, mert kidobott.
Tiszta őrület.
Leinkasszálhatják a számlámról? miért nem mennek ki hozzá behajtani?
Felhívtam anyut tegnap, hogy nekem írogatnak, erre annyit mondott: "hazudnak a szemetek, nem tartozok semmivel"
Teljesen megbomlott az agya vagy nem tudom
70 éves lesz
De miért nekem írogatnak? van vonalas telefonja, számlaszáma rendszeres nyugdíjjal, szép bútorai.
Többször hangoztata, hogy beperel szülőtartásra.
Unokáira nem kíváncsi, de azt akarta, hogy segélyt kapjon, hogy az egyik gyereket behazudja, hogy ő neveli.
Lehet, hogy ezt is megtette
Ha a közüzemi számlák a te neveden vannak, akkor sajnos csak rajtad követelhetik számon, amúgy ha meghaladja a tartozás azt az előírt időt, nem akarok hülyeséget írni, de régen 3 hónap volt, mostanában lehetett hallani, hogy már csak 2 hónap, akkor amúgy is kikapcsolják az áramot. De attól még a tartozást szerintem rendezni kell. És sajnos neked kell rendezni, mert a te neveden van. Ezt úgy tudtad volna elkerülni, ha akkor amikor elmentek, akkor kikapcsoltatsz mindent és lekerült volna a nevedről. Ha anyukád vissza akarta volna köttetni, akkor meg az ő nevén ment volna minden tovább.
Annyit tehetsz szerintem, hogy kifizeted a tartozást, mivel kevés pénzből éltek, kérhetsz részletfizetést, de egyből kikapcsoltatsz mindent. Egyébként folyton követelni fogják rajtad.
De egy ügyvédet mindenképpen keress fel, azért ő jobban tudja ilyen helyzetben, mit lehet tenni.
A másik meg, hiába anyukád a haszonélvező, ha a lakás felének tulajdonosa vagy, anyukád nem tehet ki onnan. De mivel ő a haszonélvező, így te sem teheted ki őt, de szerintem ő sem téged. De lehet hogy rosszul tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!