Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felnevelnétek egy beteg...

Felnevelnétek egy beteg gyermeket és válnátok?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti, de van alapja (majd leírom, mi, ha válaszoltatok).

Tételezzük fel, hogy várandósságod első harmadában kiderül, hogy a gyermek, akit vársz, 90%, hogy betegen fog születni. Korábban volt szó a férjeddel erről a kérdésről, miszerint, ha a gyermek magatehetetlen lesz, szellemi fogyatékos, egész életében ápolásra szoruló, akkor nem vállaljátok, és megszakítjátok a terhességet.

De a gyermek szinte csoda, hogy megfogant, évek próbálkozása, első baba, megszeretted, nem akarod megszakítani a terhességet, és ott van a reménykeltő 10%, hogy egészséges lesz. A férjed ez esetben nem akar részt vállalni a család életéből, sok veszekedés után ez lett a konklúzió. Mert ugyan jól keres a pár, de a férj nem akarná arra "pazarolni" az életét, hogy életben tartsanak egy beteg gyermeket, aki egész életében fel sem fogja a szülei áldozatát, hogy mennyi mindenről lemondtak érte.

A nő úgy gondolja, hogy amíg a gyermek reagál a szeretetre, addig nem mondana le róla. Lehet, hogy tanulni nem fog, nem lesz normális élete, de ha a szeretet nyelvén tud, akkor "van létjogosultsága". A férj pedig felesleges áldozatvállalásnak látja, és a válásról beszél. A nő ismerte korábban a férfi álláspontját.

Ti mit tennétek a helyzetben nőként?

2012. máj. 14. 15:41
 61/92 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen nyilván nehezen tudod elképzelni, de egyszer megöregszel, teher lesz a saját magad fenntartása is, nemhogy még egy magatehetetlen emberé. És miután meghaltál, mire hagyod itt? Vagy kire?
2012. máj. 21. 11:33
 62/92 anonim ***** válasza:
0%

Valóban 20 éves vagyok, de hidd el eltudom képzelni, hogy megöregszem és sajnos nagyon jól tudom, hogy mi az hogy halál.....

Kire hagynám itt, vannak emberek, akikre nyugodt szívvel hagynám, ha már én nem tudom ápolni. Egyébként a kérdéshez visszatérve, van egy apa is, aki szintén tudná gondját viselni(tapasztalat a párom családjánál)....viszont azt nem értem, hogy miért szeretnéd mindenféleképpen megváltoztatni a véleményem!!!? :)

2012. máj. 21. 14:40
 63/92 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom addig mond mindenki igent, ameddig nem lát ilyet. Fájdalom mindenki arcán, a szülő 20 évvel idősebbnek néz ki a koránál, eleinte még el is hiteti magával, hogy boldog és minden oké, de soha nem lenne az, mert mindig azzal kellene szembesülnie, hogy az ő gyereke nem egészséges, és soha nem is lesz az.
2012. máj. 21. 14:53
 64/92 anonim ***** válasza:
0%
Értem, tiszteletben tartom a véleményed, hiszen minden ember más, a hozzászólásokon is látszik....nekem ez a véleményem, amit az előzőekben leírtam, neked pedig az...szép napot!!!!:)
2012. máj. 21. 15:00
 65/92 anonim ***** válasza:

Én nem az a válaszoló vagyok, aki meg akar győzni, én most jöttem :)

Én nem akarlak meggyőzni, távol álljon tőlem, hogy nem tartok tiszteletben egy véleményt, de azt azért hozzáteszem,hogy itt elsősorban nem magunkra kell gondolni, hanem a gyerekre és esetleg a többi gyerekre.

Jó ennek a gyereknek, ha egész életében ezen a szinten marad? Szóval a saját bűntudatunkat félretéve kell ezt a kérdést megválaszolni.

2012. máj. 21. 15:02
 66/92 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 20 éves,

nem tudom, miből szűrted le, hogy szeretném megváltoztatni a véleményed. Amúgy nem szeretném.

Pusztán érdekel, hogy aki így gondolja, az miért reméli, hogy mondjuk 60 év múlva lesz olyan ember, akinek a kezébe teheti a 40 éves súlyosan beteg felnőttkorú gyereke gondozását? Erre most semmi de semmi garancia nincs. És akkor az az ember, akit annyi kínnal (mert egy ilyen súlyos ember felnevelése és gondozása nem tud igazi öröm lenni, hanem teher és kín, ráadásul soha nem engedheted útjára, mint egy egészséges gyereket) felneveltél, halálod után jó esetben idegenek vagy különböző rokonok gondozására szorul, rosszabb esetben, ezek híján, vagy ha a megbízható rokonok utóbb nem bizonyulnak olyan megbízhatónak, akkor az utcára kerül, és úgy hal meg éhen vagy balesetben, mint valami kóbor állat.

Rengeteg betegség van, amivel én is gondolkodás nélkül vállalnám, de amelyik örökre kizárja azt, hogy önálló életre képes legyen, azzal nem.

Vagy ott vannak a súlyosan szívbeteg babák, életben tartják őket, mert technikailag lehetséges, aztán elélnek 10 vagy 15 évig... de hogyan? Gépekre kötve, mozdulatlanul, évi néhány műtéten átesve...

Ezeket a beteg gyerekeket/magzatokat életben tartani... most írjam, hogy hiba? Hogy bűn? Önzés, mert az ember nem tud elbúcsúzni tőle, amikor pedig a természet (a sors, a Jóisten, vagy akit akarunk) egyértelműen állást foglalt.

2012. máj. 21. 15:11
 67/92 anonim ***** válasza:
100%

56%-os!

Látszik, hogy álomvilágban élsz és még csak hasonló anyával sem találkoztál, aki ebben él. Nos, én ismerek ilyen anyát. Eleinte hangoztatta, hogy igen, az ő gyereke és vállalja őt minden áron. Hol tart most, 20 év után? Nos a férje pár év után elhagyta, családot alapított. A nő egy idegroncs, kinéz 60 évesnek, közben alig múlt 40. Mindenütt panaszkodik szegény, mert teljesen magára maradt a gyerekével, örül, ha a boltban meghallgatják 1-2 percig, ebből áll a társasága. Pedig ő is olyan idillien egyszerűen képzelt el mindent 20 éve, mint most te. Ja és azon aggódik, mi is lesz a "gyerekkel", ha meghal.

Írod: tudnád kire bízni. Azt mondod? Tehát teszem azt, ha vannak a beteg gyerekednek egészséges testvérei, vagy egyéb rokonok, azok halálod után átvállalnák? Komolyan azt hiszed? Azok után, hogy mellette nőttek fel és el kellett viselniük, hogy a figyelem mindig a sérült testvérre irányult, és látták, te hogyan rokkansz bele? Megmondom, mit tennének: első dolguk lenne intézetbe dobni. És teljesen érthető lépés lenne tőlük.

2012. máj. 21. 15:14
 68/92 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat, csak már úgy belelendültünk az előző hozzászólóval ...:)

Igen így igaz, a gyereket kell nézni, tudom!

Véleményem ugyanaz...(ezt most nem kimondottan neked szánom, hanem mindenkinek), csak azt nem értem, hogy miért kéne azonos véleményeknek lenni, azért mert a 63 válaszolóból, kb..60 azt írta, hogy elvetetné!!?:)Ellenkező véleményen vagyunk, mégsem kezdtem el felvilágosítást adni, sem az idő múlásáról, sem a létjogosultságról...

2012. máj. 21. 15:21
 69/92 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra sem értem, miből szűrted le, hogy bárki meg akar győzni bármiről.

Tudom, hogy hihetetlen, de engem tényleg csak érdekel a véleményed részletesebben, ezért kérdezek rá dolgokra. De úgy látom, reménytelen, hogy kifejtsd az érveidet, szóval mindegy.

2012. máj. 21. 15:25
 70/92 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 78-as. Most jön a forrózuhany!!?:) Nem élek álomvilágban, és hidd el, hogy nekem is van tapasztalatom anyósom 55 éves mégis küzdött fiatal kora óta a beteg gyerekéért,és ma is boldogságot, és erőt sugároz a gyermekének akármilyen beteg is....ha jól tudom ez egy olyan oldal ahol a személyes véleményeket lehet leírni, és amíg én TISZTELETBEN tartom a véleményeket, és nem keltem a feszültséget addig ezt kérném én is:)Azt gondolnád mert az ember fiatal, nem ért meg még katasztrofális dolgokat,tudatlan, nem lehet jó anya, vagy feleség, mert álomvilágban él....lehet hogy jóval idősebb vagy sőt....tiszteltben tartom a kort,de attól véleményem nekem is lehet, ami mellett ki is állok!Egyébként nem ismerjük egymást, úgyhogy "vitatkozni" nem fogok azon, amit mondasz!Köszi szépen !:)
2012. máj. 21. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!