Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felnevelnétek egy beteg...

Felnevelnétek egy beteg gyermeket és válnátok?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti, de van alapja (majd leírom, mi, ha válaszoltatok).

Tételezzük fel, hogy várandósságod első harmadában kiderül, hogy a gyermek, akit vársz, 90%, hogy betegen fog születni. Korábban volt szó a férjeddel erről a kérdésről, miszerint, ha a gyermek magatehetetlen lesz, szellemi fogyatékos, egész életében ápolásra szoruló, akkor nem vállaljátok, és megszakítjátok a terhességet.

De a gyermek szinte csoda, hogy megfogant, évek próbálkozása, első baba, megszeretted, nem akarod megszakítani a terhességet, és ott van a reménykeltő 10%, hogy egészséges lesz. A férjed ez esetben nem akar részt vállalni a család életéből, sok veszekedés után ez lett a konklúzió. Mert ugyan jól keres a pár, de a férj nem akarná arra "pazarolni" az életét, hogy életben tartsanak egy beteg gyermeket, aki egész életében fel sem fogja a szülei áldozatát, hogy mennyi mindenről lemondtak érte.

A nő úgy gondolja, hogy amíg a gyermek reagál a szeretetre, addig nem mondana le róla. Lehet, hogy tanulni nem fog, nem lesz normális élete, de ha a szeretet nyelvén tud, akkor "van létjogosultsága". A férj pedig felesleges áldozatvállalásnak látja, és a válásról beszél. A nő ismerte korábban a férfi álláspontját.

Ti mit tennétek a helyzetben nőként?

2012. máj. 14. 15:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/92 anonim ***** válasza:
0%
Kedves utolsó válaszoló! igen alakult egy kis nézet eltérés, de hidd el a legkevésbé ez érdekel!A mai világban ez a legnagyobb probléma.Ha pl, 100 ember közül 1-nek különböző a véleménye, akkor egyből lerohanják,mert kimer állni a véleménye mellett! Megmondom őszintén egy picit az bosszantott fel, hogy olyan emberek mondanak rólam véleményt, akik nem is ismernek, például te is:). De azt megköszönném ha itt befejeznénk, mert a kérdéstől teljesen eltérünk. Én válaszoltam a kérdezőnek, úgyszintén Ti is, úgyhogy....szép napot Mindenkinek!:)
2012. jún. 2. 07:04
 92/92 anonim ***** válasza:
57%

Elvetetném.

Szerintem senkinek nincs joga egy olyan döntést meghozni, hogy megtartja. Hogy miért? Mert az egy dolog, hogy ő maga szabad akaratából belerokkan (vagy nem rokkan az egyik válaszoló kedvéért), de ha egy fikarcnyi esély is van rá, hogy nem tudja a beteg gyereket a gyerek haláláig 100%-ban egyedül gondozni, ami elég valószínű pl. ő maga meghal, a "gyerek" meg még él, akkor már mindjárt másra testálja az ő szeretetet adó probléma csomagját és szerintem senkinek nincs joga a saját fogyatékos gyerekét másra sózni. Se így, se úgy.

Most mentem férjhez, gyereket akarunk, ha az ölembe pottyanna egy ilyen csodás szeretetet adó ajándék akármilyen csúnya dolog is, még az érkezése előtt utána néznék, hova adhatom be, mert én aztán nem áldozom fel a saját életemet más döntése miatt. És még így is NEKEM kerülne sok pénzembe más elhibázott üdvhadsereg komplexusból született döntése.

2012. júl. 29. 07:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!