Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felnevelnétek egy beteg...

Felnevelnétek egy beteg gyermeket és válnátok?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti, de van alapja (majd leírom, mi, ha válaszoltatok).

Tételezzük fel, hogy várandósságod első harmadában kiderül, hogy a gyermek, akit vársz, 90%, hogy betegen fog születni. Korábban volt szó a férjeddel erről a kérdésről, miszerint, ha a gyermek magatehetetlen lesz, szellemi fogyatékos, egész életében ápolásra szoruló, akkor nem vállaljátok, és megszakítjátok a terhességet.

De a gyermek szinte csoda, hogy megfogant, évek próbálkozása, első baba, megszeretted, nem akarod megszakítani a terhességet, és ott van a reménykeltő 10%, hogy egészséges lesz. A férjed ez esetben nem akar részt vállalni a család életéből, sok veszekedés után ez lett a konklúzió. Mert ugyan jól keres a pár, de a férj nem akarná arra "pazarolni" az életét, hogy életben tartsanak egy beteg gyermeket, aki egész életében fel sem fogja a szülei áldozatát, hogy mennyi mindenről lemondtak érte.

A nő úgy gondolja, hogy amíg a gyermek reagál a szeretetre, addig nem mondana le róla. Lehet, hogy tanulni nem fog, nem lesz normális élete, de ha a szeretet nyelvén tud, akkor "van létjogosultsága". A férj pedig felesleges áldozatvállalásnak látja, és a válásról beszél. A nő ismerte korábban a férfi álláspontját.

Ti mit tennétek a helyzetben nőként?

2012. máj. 14. 15:41
 11/92 anonim ***** válasza:
17%
Nem egy olyan esetet ismerek a környezetemben, ahol a beteg gyerek miatt az apa lelépett. Az anya viszont egyik esetben sem. Hadd váljon el az ilyen férfi, menjen a fenébe. Az anyai érzéseket soha nem értheti meg, de nem is akarja.
2012. máj. 14. 15:50
 12/92 anonim ***** válasza:
92%
Ha az anya úgy dönt, bármi áron megtartja, az az ő dolga. A férfi eldöntötte mit akar, de a helyében megvárnám, míg megszületik a kicsi. Ha egészséges lesz, a nő dönthet arról maradjon-e, vagy menjen a férfi. Addig nincs sok értelme dönteni. Egyébként ez nemrég egy ilyen angyalos sorozatban is szerepelt. A nő megtartotta a babát, és a férfi rájött, hogy a Down kórosok közül is sokan képesek ellátni a teendőiket, és tudnak dolgozni is.
2012. máj. 14. 15:51
 13/92 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én is kegyetlen vagyok, mert szintén az abortusszal értenék egyet.

Elsősorban azért mert egy szellemi\testi fogyatékos gyermek felnevelése annyi időt, energiát, odafigyelést igényel, hogy amellett még az esélye is elúszik annak, hogy egyszer majd egy egészséges gyereket is tudjanak vállalni.

Az már csak hab a tortán, hogy a férjjel már jóelőre lefektették a játékszabályokat, amiket a nő akar felrúgni.

2012. máj. 14. 15:51
 14/92 anonim ***** válasza:
2%
???
2012. máj. 14. 15:53
 15/92 anonim ***** válasza:
95%

Hát, ezért most nagyon-nagyon le leszek pontozva, az biztos (még jó, hogy negatívba nem mehetnek a pontok...), de én nem tartanám meg.

Okok:

1. A jövőben lehet még több gyerekem. Az ő, és az egész családjuk életét is megkeserítené, de legalábbis megnehezítené egy beteg gyerek folyamatos ápolása

2. A vázolt esetben a kapcsolatom is rámenne, egyedül maradnék egy beteg, állandó ápolásra szoruló gyerekkel, ki tudja, el tudnám-e látni, akár anyagilag akár fizikailag bírnám-e (az a gyerek egyszer felnő, de SOSEM fog tudni önálló életet élni)

3. Mi lesz a gyerekkel, ha én már nem leszek?

4. Én sem vagyok kész arra, hogy feladjam az életem valakiért. Ezért tuti újabb lepontozás jön, de én nem vagyok ilyen mártír - le a kalappal az előtt, aki erre képes, de nekem még terveim vannak, rengeteg...

Szóval, összességében: lemondanék a gyerekről, igen, és remélném, hogy együtt maradunk a férjemmel, és lesz még (egészséges) gyerekünk.

2012. máj. 14. 15:55
 16/92 anonim ***** válasza:
98%

Én is a férfinak adok igazat,nem tartanám meg.

De a nő ha megtartja,majd a férfi lesz a szemét,mert otthagyja a beteg gyereket meg a nőt.Pedig a férfi megmondta hogy nem áldozza fel az életét egy magatehetetlen gyerekért,a nő volt olyan h.ülye hogy mégis vállalta.szerencsétlen férfi meg fizethet gyerektartást,szenvedhet a bűntudattól,és még a feleségét is elveszti

2012. máj. 14. 15:58
 17/92 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tartanám meg.

"Tud a szeretet nyelvén.."

És szeretetből fogod megvenni a drága gyógyszereit, a kezeléseket, a különleges ételeket, italokat, gépeket esetleg? Mert ha egyedül maradsz (férfi lelép, és egy egyedülálló anyának elég nehéz új párt találnia,

főleg, ha a gyereke még beteg is), nem tudsz majd dolgozni/ annyi pénzt keresni, hogy mindenre jusson. Ezenkívül elveszed magad elől a lehetőséget, hogy egészséges gyereked szülessen vagy akár örökbe fogadhass egyet.

Illetve eltelik jó pár év, valahogy kibekkeltétek az időt.. Te megöregszel, és a gyereked, aki ilyenkor segíthetne rajtad, még mindig pelenkába pisil. Neked és neki is kellene már a segítség. A nyugdíjadból nem tudtok gondozót fizetni, esetleg bekerültök valami szociális otthonba. Te meghalsz, a gyereked pedig kb. semmit nem tudva az őt körülvevő világról "él" tovább, majd meghal, mert egy otthonban nem tudnak úgy foglalkozni vele. (Kivéve a magán otthonokban, de erre meg nincs pénzed...) Két élet ment el, de egyikük sem alkotott semmit. Szerintem nem éri meg egy beteg gyermeket megtartani, majd az életünket áldozni rá. És jöhet a lepontozás és a rágalmazás, hogy szívtelen vagyok.

2012. máj. 14. 16:03
 18/92 anonim ***** válasza:
100%

ha a gyerek tényleg magatehetetlenül élne egész életében, akkor az csak egy szenvedés lenne neki is, és a szülőknek is.

a férjnek van igaza.

2012. máj. 14. 16:04
 19/92 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem tartanám meg. Ellene vagyok az abortusz minden formájának, de ebben az egy esetben mellette döntenék.

Anno kb. 3 évig szinte minden nap egy vonaton utaztam egy nővel. Babakocsiban hordta a ránézésre 8-9év körüli gyermekét, még az ételt is előrágta neki.

A srác csak ordenáré hangokat tudott kiadni, és ha nem tetszett neki valami, azonnali hisztizésbe kezdett.

Szegény nő lepukkant volt, látszott rajta hogy az idegei az utolsókat rúgják, de gondoskodott a gyerekről lelkiismeretesen.

Mindig egyedül láttam őket, se rokonok se barátok.

Sajnos a gyerek valószínű egész életében ilyen lesz, és az anyuka ránézésre kissé idősebb anyukának tűnt.

Mi lesz a gyerekkel ha ő nem lesz, esetleg történik vele valami amiért nem tudja gondozni a gyerekét? Bedugják a lányt/srácot egy otthonba, ahol egész nap üvölt vele egy idegbeteg gondozó.

Szerintem egyik jóérzésű ember sem szeretne ilyet a gyerekének :(

2012. máj. 14. 16:05
 20/92 anonim ***** válasza:
98%
Én sem tartanám meg, már csak a gyerek végett sem. Ha esetleg beszélni tudna, majd naponta hányszor kell végighallgatnom a sírását, hogy Anya én, miért nem járhatok oviba, suliba, miért nem futhatok? Nekem miért nincs lábam és a többi?! Én miért nem vagyok egészséges?
2012. máj. 14. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!