Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Egy panellakás...

Mit tegyek? Egy panellakás tulajdonosa vagyok, benne haszonélvezőként lakó anyám súlyos kezeletlen mentális beteg, már senki nem áll szóba vele. Most azzal fenyeget, hogy "lépéseket tesz", hogy a lakást mint tulajdont elveszítsem.

Figyelt kérdés
Két éve ugyanis már nem bírtam tovább, és öngyilkosság helyett baráti segítséggel elköltöztem egy bérlakásba. Anyám családja, amely 20 évig nem állt vele szóba, most összezárt mögötte, hogy kisemmizzenek. 85%-os egészségkárosodott vagyok, ennek a pszichés felét neki "köszönhetem", egy 39 éven át tartó lelki terrornak, ami nem csak engem temetett maga alá, édesapám is beleroppant, majd belehalt. Minden megoldás érdekel! Sajnos az értelmes kommunikáció mint olyan, nem jön szóba :-(

2012. ápr. 23. 05:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha az a lakás a te tulajdonod, akármilyen rokon állhat anyád mögé, akkor sem tudják eladni.
2012. ápr. 23. 05:51
 2/16 A kérdező kommentje:
Nagybátyám, anyu testvére tele van befolyásos barátokkal... Félek, mert nekem ez az egyetlen esélyem, hogy valaha kikerüljek a bérlakásból ilyen betegen. Sajnos az egész család ilyen Napóleon-szindrómás őrült :-(( Gondolkodtam azon, hogy eladom valami töredék árért valakinek, akit nem érdekel a haszonélvezet, csak befektetésnek szánja, azt sem bánom, ha a pénz egy része "elvesz", csak az biztos, hogy anyám semmibe nem megy bele, ami nekem bármilyen fokon is jó lehet. Egész életét arra tette fel, hogy egy lelkileg megnyomorított ember legyen belőle aki nem kell senkinek, nincsenek barátai, csak ő, aki maximálisan irányíthatja.
2012. ápr. 23. 06:22
 3/16 A kérdező kommentje:
javítva: legyen belőlem...
2012. ápr. 23. 06:23
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha az Anyuka olyan súlyosan kezelhetetlen mentális beteg, lehetne a gyámhatóságnál kérni, hogy vizsgáltassák meg a beszámíthatóságát elmeorvossal.
2012. ápr. 23. 06:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Az eladáshoz mindenképpen kell a tulajdonos és a haszonélvező beleegyezése is.Egymás nélkül nem tudjátok eladni a lakást.Lehet bármilyen befolyása a rokonnak, ha te nem egyezel bele, semmit sem tud tenni a lakással.
2012. ápr. 23. 06:30
 6/16 anonim válasza:
100%
fölöslegesen túráztatod magad!ha a lakás a tiéd azt az isten nem veszi el tőled!max az otp...
2012. ápr. 23. 06:34
 7/16 A kérdező kommentje:
Anyu nagyon jól el tudja játszani a "jó kislányt"... Idegenek előtt, rövid ideig. De igazi pszichopata. Volt már idegosztályon néhányszor, régebben, nagyon nem tetszett neki, ott tanácsolták először (én ott dolgoztam), hogy üdvös lenne minél jobban eltávolodnom tőle. Csak hát a pénz. Ő teljesen a tudatában volt, hogy nincs semmim, nem volt hajlandó belemenni a közös lakás két kicsire való cseréjébe se. Úgyhogy azóta irtózik a pszichiáterektől, mint az ördög a tömjéntől, nem hajlandó ez irányba egy lépést sem tenni, én pedig abba nem, hogy az elmeállapotát felmérjék. Patthelyzet.
2012. ápr. 23. 06:50
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha a lakás a tied, akkor SENKI nem adhatja el a tudtod és beleegyezésed nélkül. (Akármilyen befolyásos rokonok is akarnák).

2. Anyád beleegyezése nélkül te sem adhatod el a jelenlegi helyzet szerint (haszonélvezet)

3. Ha anyád tényleg mentálisan beteg, akkor kérhetsz vizsgálatot ellene, és az nem fél óra, hogy addig eljátssza, hogy minden rendben, hanem komolyabb kivizsgálás, amit NEM tud senki sem kijátszani.

4. Ha megállapitják, hogy beteg, akkor lehet kérni, hogy helyezzék gyámság alá.

5. Ebben az esetben a gyám beleegyezése elég ahhoz, hogy eladd a lakást haszonélvezettel.

De egész pontosan egy jogásztól kapsz felvilágositást, ha személyesen megkeresed.

2012. ápr. 23. 07:32
 9/16 A kérdező kommentje:
Valahol olvastam, hogy ha az ember eleve a bíróságon adja be a kérelmet, akkor nincs az áttételes hercehurca. Szerinted?
2012. ápr. 23. 07:43
 10/16 anonim ***** válasza:

Ha mindenáron ezt akarod, akkor először keress egy ügyvédet és mondd el neki a helyzetet. Aztán hallgass rá.

De a legokosabb, ha hagyod a dolgot a fenébe. Ha normálisan viselkedsz, nem tudnak kisemmizni.

2012. ápr. 23. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!