Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Egy panellakás...

Mit tegyek? Egy panellakás tulajdonosa vagyok, benne haszonélvezőként lakó anyám súlyos kezeletlen mentális beteg, már senki nem áll szóba vele. Most azzal fenyeget, hogy "lépéseket tesz", hogy a lakást mint tulajdont elveszítsem.

Figyelt kérdés
Két éve ugyanis már nem bírtam tovább, és öngyilkosság helyett baráti segítséggel elköltöztem egy bérlakásba. Anyám családja, amely 20 évig nem állt vele szóba, most összezárt mögötte, hogy kisemmizzenek. 85%-os egészségkárosodott vagyok, ennek a pszichés felét neki "köszönhetem", egy 39 éven át tartó lelki terrornak, ami nem csak engem temetett maga alá, édesapám is beleroppant, majd belehalt. Minden megoldás érdekel! Sajnos az értelmes kommunikáció mint olyan, nem jön szóba :-(

2012. ápr. 23. 05:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én haszonlvezettel adtam el a lakásom. Csak nyomott áron lehet eladni.de nem kell anyád belegyezése nekem se kellett. Viszont ajánlott levélben meg kell írni hogy eladod és neki elővételi joga van. Ha azt válaszolja nem kívánja megvenni akkor eladhatod . De neki megvqn az a joga hogy örök életében a lakásban lakhat.
2012. ápr. 23. 08:05
 12/16 A kérdező kommentje:
Most írtam két ügyvédnek. Amúgy meg mit értesz azon, hogy "viselkedjek normálisan"? Legyek a lábtörlője, tűrjek el tőle mindent, még ha én dilizek is be? Az utóbbi három hónapban két egyértelműen stressz által kiváltott krónikus endokrin betegséget találtak nálam. Szerinted miért döntöttem úgy, hogy megszakítok vele minden kapcsolatot?
2012. ápr. 23. 08:13
 13/16 anonim ***** válasza:

sztem kezdj el saját életet élni.

ne azzal foglalkozz, h az anyukád mit akar, mit tesz, mi lenne a helyes szerinte, stb.

Az a lakás megvár. A tied. Ezen a helyzeten csak te tudsz változtatni, ha eladod.

Viszont nem ártana fizikailag is eltávolodnod, másik városban esetleg országban munkát keresned!

Hidd el ilyen esetben a távolság sokkal többet használ, mint azt gondolnád!

2012. ápr. 23. 08:55
 14/16 A kérdező kommentje:

41 éves vagyok. Anyunak (saját szavai!!!!) egyetlen életcélja, hogy engem túléljen. Erre esélye is van, mert számos70 éves, kvázi egészséges, míg nekem számos súlyos krónikus betegségem van, 85%-os egészségkárosodott vagyok. Tumorral is műtöttek. Ha egészséges lennék, azt hiszed, itt lennék? Nem, nem lennék. Már azt is elfelejtettem volna, hol van Magyarország.

Amúgy az APEH oldalán ezt olvastam:

"A tulajdonos – a haszonélvezeti jog kötelezettje – személye

változhat, ez azonban a haszonélvezeti jogot nem

szünteti meg. A közös tulajdon megszüntetése sem terjedhet

ki a haszonélvezeti jog megszüntetésére vagy annak

korlátozására."

Elvileg ez nem azt jelenti, hogy haszonélvezettel eladhatnám a lakást? Az új tulaj mellett megmaradna a haszonélvezeti jog, csak nekem semmi közöm nem lenne a továbbiakban hozzá, meg a "felrobbantom, ha nem..." kezdetű szövegekhez.

2012. ápr. 23. 09:08
 15/16 anonim ***** válasza:
Jol olvastad csak nagyon nehéz haszonélvezettel vevőt találni. Egy pld. Mondjuk ér a lakás 10 milliót.abból a tied lenne 5 haszonélvezettel max milliót kapsz érte. Vagy ha a tiéd a teljes lakas akkor10 helyett max 4 milliot kapsz ha talalsz olyat aki megveszi.vagy még kevesebbet
2012. ápr. 23. 10:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi újság van azóta? Rendeződtek a dolgok??
2019. júl. 3. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!