Mit tegyek? Egy panellakás tulajdonosa vagyok, benne haszonélvezőként lakó anyám súlyos kezeletlen mentális beteg, már senki nem áll szóba vele. Most azzal fenyeget, hogy "lépéseket tesz", hogy a lakást mint tulajdont elveszítsem.
sztem kezdj el saját életet élni.
ne azzal foglalkozz, h az anyukád mit akar, mit tesz, mi lenne a helyes szerinte, stb.
Az a lakás megvár. A tied. Ezen a helyzeten csak te tudsz változtatni, ha eladod.
Viszont nem ártana fizikailag is eltávolodnod, másik városban esetleg országban munkát keresned!
Hidd el ilyen esetben a távolság sokkal többet használ, mint azt gondolnád!
41 éves vagyok. Anyunak (saját szavai!!!!) egyetlen életcélja, hogy engem túléljen. Erre esélye is van, mert számos70 éves, kvázi egészséges, míg nekem számos súlyos krónikus betegségem van, 85%-os egészségkárosodott vagyok. Tumorral is műtöttek. Ha egészséges lennék, azt hiszed, itt lennék? Nem, nem lennék. Már azt is elfelejtettem volna, hol van Magyarország.
Amúgy az APEH oldalán ezt olvastam:
"A tulajdonos – a haszonélvezeti jog kötelezettje – személye
változhat, ez azonban a haszonélvezeti jogot nem
szünteti meg. A közös tulajdon megszüntetése sem terjedhet
ki a haszonélvezeti jog megszüntetésére vagy annak
korlátozására."
Elvileg ez nem azt jelenti, hogy haszonélvezettel eladhatnám a lakást? Az új tulaj mellett megmaradna a haszonélvezeti jog, csak nekem semmi közöm nem lenne a továbbiakban hozzá, meg a "felrobbantom, ha nem..." kezdetű szövegekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!