Mit lehet tenni egy szenvedélybeteg emberrel? (bővebben lent)
A nővérem férje már évek óta szenvedélybeteg, nyerőgépezik. A probléma már súlyossá vált, nemrég két nap alatt tudott 200 ezret bedobni, és semmit nem nyert. Ha megjön a fizetés, akkor biztos hogy az első útja a kocsmába vezet, játszani. Nem iszik sokat, csak a gép.
Probáltuk neki elmagyarázni, hogy ez már súlyos, és tudja is, de még mindig bízik a szerencsében. Pszichológiára biztos, hogy nem tudjuk elvinni, nem hajlandó elmenni.
A nővérem nem akarja otthagyni, mert nagyon szereti még ennek ellenére is, de gondolnia kell a gyerekek jövőjére is, ezért már párszor válaszút elé állította: vagy a gép, vagy ők, de sokszor ígérte meg, másnapra mégis eltűnt a fizetés.
Pszichológiai segítség nélkül le tudja valaki tenni a nyerőgépezést, családi, baráti segítséggel, vagy ez már súlyos eset?
Másrészről ti mit tennétek a felesége helyében?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Van már Anonim Játékszenvedélyesek Köre. Próbáljátok meg rávenni, hogy menjen el egy ilyenre.
A nővérednek kell lépnie. Pakoljon össze és ijesszen rá, hogy költözik a gyerekekkel.
A nővéred úgy tud segíteni, ha nem segít. Komolyan. Én is hasonló szituációban vagyok, megtettem mindent, és most nem teszek semmit. Lehet, hogy elveszítem... De ha segítek, csak megkímélem attól a munkától, ami MUSZÁJ, ha talpra akar állni. Esetleg a nővérednek érdemes tanácsadásra mennie, hogy mit csináljon. Én TUDOM, milyen nehéz, ha szeretünk valakit, és (tevőlegesen) nem segíthetünk.
Ha szereti, ha jót akar neki, akkor el kell engednie, és hagyni, hogy végigjárja az útját...
Mi van velük most?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!